Erzurumspor, evinde bu kez farklı kazandı. 2. lig B kategorisi 4. grupta Arsinspor’u konuk eden mavi-beyazlılar, az sayıda taraftarının izlediği maça şok bir golle başladı. Henüz 2. dakikada rakip cezaalanında topla buluşan Emrah’ın şık vuruşunda top filelerle buluştu. 1-0
Maçın başında öne geçen Erzurumspor’da taraftarlar fark beklentisi içinde gol gol tezahüratlarıyla destek verdi. Gol sonrası Erzurumspor, defansına çekilince konuk ekip atakları sıklaştı. Üst üste ataklar yapan Arsinspor, 39. dakikada Mehmet Ören’le skoru eşitledi. Az sayıdaki taraftarı şok eden gol sonrası kalan dakikalar da her iki takımın atakları da sonuç getirmeyince ilk 45 dakika 1-1 sona erdi.
Maçın orta hakemi Eser Birinci’nin başlangıç düdüğüyle ikinci yarıya hızlı başlayan Erzurumspor, 54. dakikada galibiyet golüne ulaştı. Günün başarılı ismi Ahmet Güven, defans oyuncularının arasından meşin yuvarlağı takımın ikinci golü olarak Arsin kalesine gönderdi. 2-1
Galibiyet golüyle moral bulan mavi-beyazlı futbolcular farkı artırmak için atakları sıklaştırdı. Maçın başarılı isimlerinden Emrah, defans oyuncuları arasından sıyrılarak takımının 3. kendisinin 2. golünü kaydetti. 3-1’lik farkı yakalayan Erzurumspor, rakip kale önünde daha etkili olmaya başladı. Emrah ve Ahmet Güven’le fırsatlar yakalayan mavi-beyazlılar, pozisyonları değerlendiremedi.
KÜÇÜKLER TRİBÜNDE İZLEDİ
Bu arada hafta içi olması sebebiyle taraftarların fazla ilgi göstermediği maçı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kulüp Başkanı Cevdet Tamgaç, Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer’le birlikte izledi. Zaman zaman taraftarların sevgi gösterisinde bulunduğu Başkan Küçükler, alınan galibiyet sebebiyle Tamgaç ve futbolcuları kutladı.