ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Ekspresi Erzurum'da mola verdi
Doğu Ekspresi Erzurum'da mola verdi
Özbalta TFF’ye seslendi
Özbalta TFF’ye seslendi
İnan: Yenilmez olmak istiyoruz
İnan: Yenilmez olmak istiyoruz
Değirmenci Erzurumspor maçını değerlendirdi
Değirmenci Erzurumspor maçını değerlendirdi
Daniel Agyei: Yılı galibiyetle kapatmak güzel
Daniel Agyei: Yılı galibiyetle kapatmak güzel
HABERLER>EKONOMİ
6 Eylül 2008 Cumartesi - 02:57

Erzurumlu yumurtalı pideden vazgeçmiyor

Erzurum'daki ekmek imalatçıları, ustasından hamuruna, ateşinden katkısına kadar ayrı bir emek isteyen pide ekmeğini yoğun taleplere yetiştirmek için önemli bir emek harcıyor.

Erzurumlu yumurtalı pideden vazgeçmiyor

Erzurum'da Ramazan ayı ve iftar geleneklerinin halen yaşatıldığı yerlerin başında fırınların geldiğini ifade eden Şahset Demirci, "Fırınlardaki atmosfer, Ramazan ayının doyasıya yaşandığı yerler. Çünkü iftara dakikalar kala pide koşuşturmacası sadece Erzurum'da vardır." dedi.  

RAMAZAN FIRINCALARIN MİLADIDIR

Erzurum'da fırıncılık yapan esnaf, Ramazan ayını dört gözle beklediklerini dile getirerek, "Erzurum'da Ramazan ayı biz fırıncılar için bir milat gibidir. Hem satışlarımız artıyor, hem de Ramazan ayının verdiği manevi iklimden olsa gerek, paramız bereket buluyor" dediler.
Erzurumlu pide ustası, 28 yaşındaki Şahset Demirci, Ramazan ayında Erzurum'da en çok tüketilen ekmeğin pide olduğuna dikkati çekerek, pidenin normal somun ekmeğe göre çok daha zahmet istediğini bildirdi.

KATKI MADDELERİNE DİKKAT
Demirci, somun ekmeğinin imal edildiği hamurun, çok daha sert ve iyi tutulduktan sonra pişirildiğini kaydederek, "Pide hamuru çok daha yumuşak olmalıdır. Bu yüzden pidenin ustalığı da ayrı bir maharet ister. Vatandaşlarımız, iftar sofraları için yumurtalı pide alırken, dikkatli olsun. Çünkü piyasada, pidelere yumurta görüntüsü veren bir takım katkı boyaları kullanılıyor." diye konuştu. 
Erzurum'da Ramazan ayı ve iftar geleneklerinin halen yaşatıldığı yerlerin başında fırınların geldiğini ifade eden Şahset Demirci, "Fırınlardaki atmosfer, Ramazan ayının doyasıya yaşandığı yerler. Çünkü iftara dakikalar kala pide koşuşturmacası sadece Erzurum'da vardır." dedi.  

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rakamlarla KİT Gerçeği
Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışan bir memur çalıştığı KİT'e ...
Emekli ve özürlülere maaş kolaylığı
85 yaşın üzerindeki vatandaşlar ile yüzde 70 özürlülerin emekli maaşları, artık elden ödeniyor.
Doğulu Girişimciler, “Marifed” Sergileyecekler
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (DASİDEF) Başkanı Mustafa ...
 
KOBİ’lere Kredi Kullanım Çağrısı
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Cüney Acır, ...
SGK’da KEY Gerginliği
Erzurum'da Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerini alamadıklarını ileri ...
İşçi Emeklileri Seyyanen Zam İstiyor
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) tarafından memurlara ek ödeme adı ...
 
Kiralık ev piyasası canlandı
Üniversiteye bağlı fakülte ve yüksekokullarda başlayan öğrenci kayıtları, ...
Esnaf Üniversitelileri Bekliyor
Erzurum’da üniversite öğrencilerinin gelmesiyle birlikte esnafın yüzü ...
ABİGEM’ den KOBİ’lere destek
Prof.Dr. Osman Demirdöğen’in Koordinatörlüğüne atandığı ABİGEM , KOBİ’lere, ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Haddinizin Hadsizliği
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva