Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
FİNTÜRK 2025 Erzurum verileri açıklandı
FİNTÜRK 2025 Erzurum verileri açıklandı
İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 24,50 arttı
İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 24,50 arttı
Sanayi üretimi yıllık yüzde 2,1 azaldı
Sanayi üretimi yıllık yüzde 2,1 azaldı
Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 3,8 arttı
Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 3,8 arttı
Erzurumspor yine PFDK kapısında
Erzurumspor yine PFDK kapısında
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
23 Aralık 2010 Perşembe - 02:17

Erzurumlu Ateş, organ nakliyle hayata tutunacak

Aydın'ın Umurlu beldesinde, motosiklet kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Hüseyin Ödemiş'in (44) organları altı kişiye hayat verdi.

Erzurumlu Ateş, organ nakliyle hayata tutunacak

ERZURUM gazetesi
Aydın'ın Umurlu beldesinde, motosiklet kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Hüseyin Ödemiş'in (44) organları altı kişiye hayat verdi. Aydın'dan İzmir'deki hastanelere getirilen organlar aylardır nakil bekleyen hastaların yüzünü güldürdü.
Umurlu beldesinde çiftçilik yapan ve yalnız yaşadığı öğrenilen Hüseyin Ödemiş, geçen 18 Aralık tarihinde motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında başından ağır yaralandı. Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve Yoğun Bakım Ünitesi'nde verdiği üç günlük yaşam mücadelesini kaybeden Ödemiş, dün gündüz saat 14.00 sıralarında yaşamını yitirdi.
//ORGANLARIYLA BAŞKA BEDENLERE CAN VERECEK
Ödemiş'in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine talihsiz adamın annesi Şerife Ödemiş, kardeşleri Reşat ve Nihat Ödemiş ile görüşen Dr. Mehmet Nuri Oğan, organların
bağışlanması için aileden onay aldı. Ailenin izni ile harekete geçen Organ Nakli Koordinatörlüğü görevlileri bekar olan Ödemiş'in kalp, karaciğer, kornea ve böbreklerini İzmir'deki hastanelere getirdi. Karaciğer Dokuz Eylül Üniversitesi'ne, böbreklerden biri İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne diğeri Ulusal Organ Bankası'na kalp ile iki korneası ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi.
//ERZURUMLU AİLENİN SEVİNCİ
Aydın'da, 2010 yılında 10. organ bağışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Dr. Mehmet Nuri Oğan, "Ben ve Aydın ili genelindeki tüm organ nakil koordinatörleri elimizden geleni yapıyoruz. Tüm amacımız yaşaması bir organa bağlı olan insanlara hayat bulmak" dedi. Hüseyin Ödemiş'in kalbi iki yıldır kalp rahatsızlığı olan ve 14 aydır yapay kalp ile yaşayan Murat Ateş'e (41) takıldı. Erzurum'da bir işyerinde mağaza müdürlüğü yapan Ateş'in yakınları bulunan organla birlikte sevinç gözyaşları döktü. Eşinin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Servisi'nde iki yıldır tedavi gördüğünü anlatan eşi Kudret Ateş (38); "Ölenin yakınlarına Allah'tan sabır diliyorum. Eşime uygun kalp bulunduğu için çok mutluyum. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Bence herkes böyle duyarlı olup organlarını bağışlamalı. Çünkü, burada yüzlerce hasta nakil bekliyor" dedi.
Ameliyattan sonra ilk iş olarak babasına sarılıp elini öpeceğini söyleyen 15 yaşındaki oğlu Muhammet ise "çok mutluyum. İnşallah babam en yakın zamanda eski sağlığına kavuşur" diye konuştu.
Hüseyin Ödemiş'ın diğer hastanelere gönderilen organlarının belirlenen kişilere takılacağı öğrenildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaş annesinden örnek fedakarlık
Kalp rahatsızlığı için gittiği Ardahan Devlet Hastanesi'nde böbrek yetmezliği ...
Organ naklinde Erzurum damgası
Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, ...
Efe’den Lens uyarısı
Uzakdoğu ülkeleri, Hindistan ve Nepal’den Türkiye’ye sokulan lenslere ...
 
Isı düştü, grip vakaları arttı
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Korhan Kılıç, Erzurum’da ...
Hava kirliliği astımı tetikliyor
Halk sağlığı sorunu olarak bilinen Astım, hava kirliliğine karşı koyamıyor. ...
Dumansız işletmelere ödül
Erzurum’da yapılan sigara denetimlerinden tam not alan ve “Dumansız Hava ...
 
Verem, Erzurum'u terk etmeye başladı
Erzurum'da halk arasında verem olarak bilinen tüberkülozlu hasta sayısında ...
Yakutiye temizlik ihalesi tamamlandı
Yakutiye Belediyesi, ilçenin temizlik işlerini yapacak firmayı belirlemek ...
Hastalık çilesini çocuklar çekiyor
Erzurum’da yapılan bir araştırma, kanserli ebeveynlerin çocuklarında psikolojik ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunların Oyuncağı
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva