ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da kişi başına 35,5 bin TL kamu harcaması
Erzurum’da kişi başına 35,5 bin TL kamu harcaması
AK Parti’den emekli aylıkları açıklaması
AK Parti’den emekli aylıkları açıklaması
Gazze’de can kaybı 56 bin 156'ya ulaştı
Gazze’de can kaybı 56 bin 156'ya ulaştı
MEB Aile Eğitim Bülteni yayımlandı
MEB Aile Eğitim Bülteni yayımlandı
Sektörel Enflasyon Beklentileri raporu yayımlandı
Sektörel Enflasyon Beklentileri raporu yayımlandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
22 Aralık 2010 Çarşamba - 22:58

Organ naklinde Erzurum damgası

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, yaptığı böbrek nakliyle 100'ler kulubüne girdi. Altı yılda 83'ü böbrek, 17'si karaciğer olmak üzere 100 hastaya nakil yaptıklarını belirten Merkez Müdürü Doç. Dr. Aydınlı, çevre ülkelerden gelecek hastalara da nakil yapacaklarını söyledi.

Organ naklinde Erzurum damgası

İKRAM TEKMANLI-OKTAY FANİ- ERZURUM - Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, yaptığı böbrek nakliyle 100'ler kulubüne girdi. Altı yılda 83'ü böbrek, 17'si karaciğer olmak üzere 100 hastaya nakil yaptıklarını belirten Merkez Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı, çevre ülkelerden gelecek hastalara da nakil yapacaklarını söyledi.
//7 YILLIK BAŞARI ÖYKÜSÜ
2004'te canlıdan yapılan ilk böbrek nakliyle, kapılarını organ bekleyen hastalara açan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, 100'üncü nakli de gerçekleştirdi. Dalya diyerek 100'ler kulübüne giren Organ Nakli Merkezi'nde yapılan törene, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakırlı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Atamanalp, Araştırma Hastaneleri Başherimi Prof. Dr. Necip Becit, öğretim üyeleri ve nakil yapılan hastalar katıldı. Yarım asrı aşan Atatürk Üniversitesi'ndeki Organ Nakli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin 100'üncü hastaya organ nakli yapmasının sevindirici olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, 2004'ten bu güne yapılan ameliyatlarda büyük başarı elde edildiğini söyledi. Koçak, "Türkiye'de belli başlı organ nakli yapılan merkezler arasında yer alan Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi, yaptığı 100'üncü nakille bu alandaki başarısını perçinledi.
Bundan sonra da merkezde, hastalar yapılacak nakillerle eski sağlıklı günlerine kavuşacak" dedi.
//100’ÜNCÜ NAKİL GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Canlı donörden 2004'de yapılan ilk böbrek nakliyle başlayan süreçte, 2005'te ilk kadavradan böbrek nakli, 2008'de ilk kadavradan karaciğer nakli ve 2009'da ilk canlı donörden karaciğer naklini yaptıklarını belirten Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bülent Aydınlı, şimdiye kadar 83'ü böbrek, 17'si karaciğer olmak üzere 100 organ nakline imza attıklarını söyledi. Organ naklinde dalya diyerek 100'ler kulübüne girmenin gururunu yaşadıklarını kaydeden Doç. Dr. Aydınlı, "Organ nakli gönül işidir ve bunun maddi karşılığı yoktur. 10 kişiden oluşan ekip ve yapılan işler bu inancın eseridir. Bundan sonra da nakillere devam edecek, yakın gelecekte dünya standartlarında nakiller yapacağız. Bu amaçla çapraz nakil listelerini oluşturarak laparaskopik donör nefrektomi hazırlıklarına başladık. Yine 2011'de karaciğer nakillerine yeniden başlayacağız. Organ naklindeki başarısıyla bir çok kentten gelen hastaları sağlığına kavuşturan merkezimiz bundan sonra çevre ülkelere de açılacak. Artık çevre ülkelerden gelen hastalara da nakil yapacağız. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak olmak üzere bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efe’den Lens uyarısı
Uzakdoğu ülkeleri, Hindistan ve Nepal’den Türkiye’ye sokulan lenslere ...
Isı düştü, grip vakaları arttı
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Korhan Kılıç, Erzurum’da ...
Hava kirliliği astımı tetikliyor
Halk sağlığı sorunu olarak bilinen Astım, hava kirliliğine karşı koyamıyor. ...
 
Dumansız işletmelere ödül
Erzurum’da yapılan sigara denetimlerinden tam not alan ve “Dumansız Hava ...
Verem, Erzurum'u terk etmeye başladı
Erzurum'da halk arasında verem olarak bilinen tüberkülozlu hasta sayısında ...
Yakutiye temizlik ihalesi tamamlandı
Yakutiye Belediyesi, ilçenin temizlik işlerini yapacak firmayı belirlemek ...
 
Hastalık çilesini çocuklar çekiyor
Erzurum’da yapılan bir araştırma, kanserli ebeveynlerin çocuklarında psikolojik ...
2 bin öğrenci diş taramasından geçirildi
Tortum’da yaklaşık 2 bin ilköğretim okulu öğrencisi, Tortum İlçe Hastanesi ...
Çağrı Merkezi 800 personel alacak
Sağlık Bakanlığı'nın, merkezi hastanelerde randevu sistemini (MHRS) hayata ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gençler Erzurum’dan vazgeçiyor!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva