ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aziziye'de barınak yapılıyor
Aziziye'de barınak yapılıyor
Karaburun: 'Her okul bir polise zimmetli'
Karaburun: 'Her okul bir polise zimmetli'
ETSO Meclisi gündemi açıklandı
ETSO Meclisi gündemi açıklandı
31 İlde FETÖ operasyonu
31 İlde FETÖ operasyonu
Tekin UNESCO 43. Genel Konferansı'na seslendi
Tekin UNESCO 43. Genel Konferansı'na seslendi
HABERLER>EKONOMİ
10 Nisan 2010 Cumartesi - 00:01

“Erzurum’un önemi artacak”

DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi/ABD Ankara Büyükelçi James Jeffrey, 15-20 yıla kadar Kafkaslardaki siyasi istikrarın tam olarak sağlanacağını, Erzurum’dan geçen petrol ve doğalgaz hatlarının artacağını, bölgedeki ticari ve ekonomik faaliyetlerin çoğalacağını ve bu gelişmelerin bölgenin refahını artıracağını belirtti.

“Erzurum’un önemi artacak”

ABD Ankara Büyükelçi James Jeffrey, Erzurum American Corner’in açılışına katılmak üzere geldiği Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Botanik Bahçesi’ne hatıra Mavi Ladin dikti.
Açılış öncesi Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret eden ABD Ankara Büyükelçi James Jeffrey Atatürk Üniversitesi hakkında bilgi aldı. Büyükelçi Jeffrey, Atatürk Üniversitesi’nin Kafkas ülkeleri üniversiteleriyle yaptığı işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Büyükelçi James Jeffrey, 15-20 yıla kadar Kafkaslardaki siyasi istikrarın tam olarak sağlanacağını, Erzurum’dan geçen petrol ve doğalgaz hatlarının artacağını, bölgedeki ticari ve ekonomik faaliyetlerin çoğalacağını ve bu gelişmelerin bölgenin refahını artıracağını belirtti.
//A.Ü. ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI
Atatürk Üniversitesi’nin "Şeref Defterini" de imzalayan ABD Ankara Büyükelçi James Jeffrey, Şeref Defteri`ne, ABD Başkanı Barack Obama’nın, American Corner`ın açılışında gösterdikleri katkıdan dolayı Atatürk Üniversitesi`ne teşekkürlerini ifade eden bir metni yazdı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Büyekelçi Jeffrey`e, Atatürk Üniversitesi şiltinin yanı sıra Türk kahvesini sevdiğinden dolayı, Büyükelçiye bir de Kütahya porselen fincan takımı hediye etti.
//HATIRA AĞACI DİKTİ
Büyükelçi James Jeffrey, Atatürk Üniversitesi tarafından kurulan dünyadaki yüksek rakımda kurulmuş sayılı bahçelerden biri olan Atatürk Üniversitesi Botanik Bahçesi’ne bir de hatıra Mavi Ladin dikti.
Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Botanik Bahçesi’nde yer alan bitki türleri hakkında Büyükelçi Jeffrey’e bilgi verdi ve bahçenin bir bölümünü gezdirdi. Atatürk Üniversitesi Erzurum Evi’nde yöresel yemeklerin tadına bakan Büyükelçi James Jeffrey, ziyaretini tamamladıktan sonra Ankara’ya döndü.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkurt Türkleri’nden yatırım
AYHAN TÜRKEZ/İHA/Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti'ne Deri Sanayi Fabrikası ...
Erzurum’da tarım reformu
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi/Amasya, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Kırıkkale, ...
Tarıma personel takviyesi
SAMET ÖZÜNAL/GHA/2007 yılında hayata geçirilen Tarımsal Yayımı Geliştirme ...
 
Esnaftan polise jest
İHA/Erzurum'da Yakut Plaza esnafı jest yaparak emniyet teşkilatı mensuplarına ...
SBS bilgilerini test ettiler
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Erzurum’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim ...
Açlık sınırı 915 TL oldu
Dilek BAYRAK/Memur-Sen dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırını 2 bin ...
 
TÜGEM, Erzurum’a yoğunlaştı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme ...
Teşvik çözüm olmadı…
A.KARA/ERZURUM gazetesi/Yeni teşvik düzenlemesi istihdama yönelik yatırımlarda ...
HES sürecinde Hukuk Zaferi
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Hidroelektrik santralleriyle ilgili olarak tartışmaların ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Seri üretimin vicdanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sonucun Seçimi
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva