ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ'lüler Gazze ve Doğu Türkistan için yürüdü
ETÜ'lüler Gazze ve Doğu Türkistan için yürüdü
Cumhuriyet Caddesini duman kapladı
Cumhuriyet Caddesini duman kapladı
Emniyet BÖF öğrencileri bilgilendiriyor
Emniyet BÖF öğrencileri bilgilendiriyor
ATAUNİV sportif başarılarıyla gündem oluşturdu
ATAUNİV sportif başarılarıyla gündem oluşturdu
Erzurumspor Şanlıurfa maçı Tabiispor 4’te
Erzurumspor Şanlıurfa maçı Tabiispor 4’te
HABERLER>EKONOMİ
3 Ağustos 2009 Pazartesi - 03:52

“Erzurum” marka olacak

Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Erzurum Kombinasında, ilin adını taşıyan ürenlerin imaline başlanacağını açıkladı.

“Erzurum” marka olacak

Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i makamında ziyaret etti. Beraberindeki heyetle birlikte Erzurum’da gerçekleştirilen TAR-ET zirvesine katılan Ulubaş ve Yıldırım, Erzurum temasları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i de ziyaret etti. Erzurum’da tarım ve hayvancılık potansiyelleri üzerine bir süre sohbet eden konuklara, Başkan Küçükler de, Erzurum’da yaptırılacak olan kombina hakkında bilgiler aktardı.
ERZURUM BESİCİLİKTE GÖRKEMLİ DÖNEME GERİ DÖNECEK
Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Erzurum’un, sahip olduğu hayvancılık potansiyeliyle ilk kombinanın kurulduğu bir şehir olduğuna dikkati çekerek, “Et Balık Kurumu 1952’de kurulduktan sonraki yıl, ilk kombina Erzurum’da kuruldu. Çünkü Erzurum, Türkiye’nin et deposuydu.” dedi. Erzurum’un, aradan 50 yıldan fazla bir zaman geçmiş olmasına karşın bugün bile sektörde iddialı iller arasında bulunduğunu belirten Ulubaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan yeni kombinanın, Erzurum’dan et ve et ürünleri ihraç edilmesinde kilit rol oynayacağını dile getirdi.
‘ERZURUM SUCUĞU’, ‘ERZURUM SALAMI’ VE ‘PASTIRMASI’ ÜRETİLECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’den, Erzurum’da yaptırılacak olan kombina hakkında bilgiler alan Ulubaş, yapılacak yeni tesislerde, Erzurum adıyla pazarlanacak sucuk, salam, sosis ve pastırma gibi et ürünleri imalatının da yapılacağını söyledi.
Başkan Küçükler, tesisin, sadece hayvan kesim işleminin yapılacağı bir kombina olmayacağına işaret ederek, yatırım içerisinde çeşitli et ve et ürünlerinin imalatına yönelik teknik detayların da düşünüldüğünü belirtti.
YENİ KOMBİNA KUZEY ÇEVRE YOLUNDA KURULACAK
Küçükler, Kuzey Çevre Yolu üzerinde kurulacak olan yeni kombinanın, Erzurum’da imalata yönelik önemli bir entegre tesis özelliğini taşıyacağını dile getirerek, “Bu tesislerde Erzurum’da yapılan kesimlerle birlikte elde edilecek çeşitli yan ürünler, şehrimizin yeni markalara kavuşmasında önemli bir rol oynayacak. Erzurum’un, kendi adıyla, yörede yetişen hayvanlardan elde edeceği sucuk, salam, pastırma ve sosis gibi gıda ürünlerine sahip olması, ekonomiye sunulan katma değerin yanında, istihdama da fayda sağlayacak.” şeklinde konuştu.
YILDIRIM, TAR-ET PROJESİ’Nİ ANLATTI…
Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım ise, halen yürütülen TAR-ET projesinin, Erzurum’a böyle bir tesisin kazandırılmasının ardından çok daha başka bir anlam kazanacağını dile getirdi. TAR-ET hakkında Başkan Küçükler’i özel olarak bilgilendiren Yıldırım, Erzurum Bölge Birliği'ne bağlı 19 kooperatiften TAR-ET projesinden faydalanmak isteyen 184 ortaktan talep geldiğini ve bu kapsamda 8 bin 666 adet hayvanın projeye dahil edildiğini söyledi. Yıldırım, bugüne kadar 5 bin 992 adet hayvanın kesiminin gerçekleştirildiğini belirterek, 2 bin 674 adet hayvanın besisinin de devam ettiğini kaydetti. Kesimi yapılan hayvanların ortalama karkas ağırlığı 261 kilogram olduğunu ve toplam 1 milyon 577 bin 251 kilogram etin kombinaya fatura edildiğini anlatan Yıldırım, et bedeli olarak çiftçilere ise, 13 milyon 959 bin 921 TL tutarında ödeme yapıldığını ifade etti.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Talat Dündar [email protected] 4 Ağustos 2009 Salı 00:06

Sayın Başkan Yeniden et kombinası tesisi kurmaya ne hacet mevcudu revize etmeniz her halde ki daha uygun olacaktır.Bırakın markalaşmayıda özel sektörün ürettiği en önemli gıda ve zaruri ihtiyac olan yediğimiz EKMEĞİ kalite bakımından düzeltiniz.

Yorumu oyla      7      5  
net erzurumlu 3 Ağustos 2009 Pazartesi 08:45

20 yıldır yerel yöneticilerin dilinden düşmeyen ve halkı mayıuştıran masalımsı bir söz "Erzurum marka olacak!" İlk defa Erzurum marka olacak! dendiğinde şehrimizi her alanda Türkiye'de ilk 30un içindeydi.Marka ola ola sıralamada 60 ila 70 arasına sıkıştık. Marka olan yok mu? Var. Basiretsiz yerel yöneticiler ve halkın dini duygularını sömürerek makamı, mevkiyi, parayı, siyaseti, basını ele geçirmeye çalışan veya geçiren malum grup... Erzurum gerilemede hızlı bir marka vesselam.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İMO ısı Yalıtımı Danışmanlık hizmeti veriyor
Soğuk ve şiddetli uzun kış mevsiminin yaşandığı Erzurum'da vatandaşlar, ...
Doğu’da Tar-Et çıkarması
Et Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürü Bekir Ulubaş ve Tarım Kredi Kooperatifleri ...
Kredimiz arttı !...
Ticaret sektöründe işletme ve yatırım sermayesi sorunu yaşayan tüccar, ...
 
Tarım’da “Tar-et Ufku”
AHMET AKBUĞA/Erzurum'da TAR-ET Sözleşmeli Besicilik Projesi konulu toplantı ...
Sosyal Güvenlikte Yeni Dönem
Kurumlarda artık işlemler elektronik ortama taşınıyor. Mükellefler, bildirimlerini ...
Türk-İş 57 Yaşında
Türk-İş Yönetim Kurulu, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu sorunların ...
 
Teşvikte başvuru düzenlemesi
Teşvik belgesi düzenlenmesine ilişkin talepler Hazine Müsteşarlığı'na ...
Hac sektöründe canlılık
GHA/Giderek yaklaşan hac mevsimi, hacı adaylarını heyecanlandırdığı gibi, ...
Ramazan sevincini “zamlarla böldüler”
Ramazan ayı yaklaştı. Erzurum için özel bir anlamı olan ay için evlerde ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva