ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sekmen: Ekiplerimizle sahadayız
Sekmen: Ekiplerimizle sahadayız
Ne bir şikâyeti oldu, ne de bir beklentisi
Ne bir şikâyeti oldu, ne de bir beklentisi
Emniyet kemeri hayat kurtardı
Emniyet kemeri hayat kurtardı
Yılmaz ailesi yasta
Yılmaz ailesi yasta
Çakmak IDEF 2025’i değerlendirdi
Çakmak IDEF 2025’i değerlendirdi
HABERLER>GUNCEL
20 Mayıs 2011 Cuma - 04:10

Erzurum’da Ovit sevinci

Başbakan Erdoğan’ın, Rize ile İspir’i birbirine bağlayacak Ovit Tüneli’yle ilgili olarak, “15 kilometrelik Ovit Tüneli için dağı deleceğiz. İki gidiş iki geliş yapacağız. Bu inşallah bize nasip olacak” sözleri, Erzurum’da memnuniyetle karşılandı.

Erzurum’da Ovit sevinci

ERZURUM gazetesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın seçim bölgesi İspir’i birbirine bağlayacak Ovit Tüneli’yle ilgili olarak, “15 kilometrelik Ovit Tüneli için dağı deleceğiz. İki gidiş iki geliş yapacağız. Bu inşallah bize nasip olacak” sözleri, Erzurum’da memnuniyetle karşılandı. İl Genel Meclisi üyesi Tahsin Bayramoğlu, Ovit Tüneli bittiğinde Rize ile karayolu ulaşımı 2 saate düşecek Erzurum’un liman kenti olacağını söyledi.
BAYRAMOĞLU’NUN DEĞERLENDİRMESİ
Başbakan Erdoğan’ın Rize mitinginde Ovit Tüneli’yle ilgili yaptığı açıklamalar, Erzurum’da da yankı buldu. Yaklaşık 40 yıldır bölge gündemini meşgul eden Ovit Tüneli ile ilgili Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının çok önemli olduğunu belirten İl Genel Meclisi’nin Ak Partili üyesi Tahsin Bayramoğlu, Ovit Tüneli projesinin biterek ihaleye hazır hale geldiğini, kırık tünelin ise 2010’de ihale edilen projesinin bitiminden sonra 2012’de yolun ihale edileceğini kaydetti.
ÖZLEM BİTİYOR
Yaklaşık 25 yıldır bu işin takipçisi olduğunu anımsatan İl Genel Meclis üyesi Bayramoğlu, “İspir - Rize arasındaki Ovit Tüneli, 14 bin 700 kilometre uzunluğuyla dünyanın en büyük tünelerinden biri olacak. Gerekli ödenek olursa 5 yılda tamamlanabilir. Erzurum - İspir arasının ise iki yılda biteceğini düşünüyorum. Yol bittiğinde Rize’yle karayolu ulaşımı 2 saate düşecek olan Erzurum, bir liman kenti olacak. Erzurum için son derece önemli olan projenin ekonomik katkılarının yanında sosyal ve kültürel birçok faydası olacak. Projeyle her kış yaşanan çığ olayı son bulurken, Erzurum ve GAP bölgesi en kısa yoldan sahile bağlanacak. Ulaşımın zor, nakliye masraflarının fazla olmasından dolayı yıllarca üretimin az olduğu Erzurum, artık yeni işkollarına kavuşacak. Bu gün ithal ürünler, Samsun yada Mersin limanına geliyor. Ama Ovit Tüneli sonrası Rize limanının kullanımı arttığında, nakliye ücretleri dörtte bir oranında azalacak. Bu ulaşım kolaylığından dolayı yatırımcının şevki artacak, yeni müteşebbisler kente gelecek” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süha Mühürdaroğlu 20 Mayıs 2011 Cuma 09:25

Sayın Bayramoğlunun hayali gerçek oluyor.Senelerce bunu konuştu ,anlattı.Erzurum-Rize karayolunun Ovit tüneli ile Hem çok kısalacağı hemda yaz -kış açık kalacağından önemi oldukça büyük olacaktır.Erzurum dan denize günibirlik gidebilme imkanı olacaktır.Erzurum piknik keyfini deniz kenarında yapabilme imkanına kavuşacaktır.Hafta sonları 90-100 km yol alıp pikniğe gidenler iki hafta piknik yapmayıp üçünçü hafta aynı yolu katedip denize ulaşabilme keyfini yakalayacaklardır.Bu yolun biran evvel yapılması ekonomik açıdanda çok önemli olduğu gerçeğini herkes kabul ediyor olması önemlidir.İnşaalah kısa zamanda başlanır.Emeği geçen herkese teşekkür etmek Erzurumluluk gereğidir.Erzuruma çalışanları,Erzurumu sevenleri Bizde seviyoruz.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Varlığımızı şehitlerimize borçluyuz’
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 19 Mayıs’ın, Türk Milleti’ne vurulmak ...
“Gücümüz, gençlerimizdir”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “19 Mayıs 1919 tarihi, ...
Akın Erzurum’a uğurlandı
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünü yürütürken Erzurum Orman Bölge Müdürlüğüne ...
 
‘Gençler geleceğimizin teminatı’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Gençler, geleceğimizle birlikte ...
Korkut’tan 19 mayıs mesajı
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle ...
Öztürk’ten 19 Mayıs Kutlama mesajı
- MHP Erzurum 1. sıra Milletvekili adayı Oktay Öztürk, bir mesaj yayımlayarak ...
 
‘Erzurum Kültür şehri’
Vali Öztürk, "Müzeler Haftası" kapsamında Erzurum Arkeoloji Müzesi'nden ...
Ilıca’ya kentsel dönüşüm vizyonu
Aziziye Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek dev kentsel dönüşüm ...
Mahallebaşı'nda kentsel dönüşüm adımı
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Mahallebaşı semtinde asfalt çalışmalarını ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Çamur at, yanına kalsın mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva