ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özüberk: 'Allah tüm şehit annelerine yardım etsin'
Özüberk: 'Allah tüm şehit annelerine yardım etsin'
Şehitlikte buruk Anneler Günü
Şehitlikte buruk Anneler Günü
Destici: İki suç için idam cezası geri getirilmelidir
Destici: İki suç için idam cezası geri getirilmelidir
Reyhanlı şehitlerine vefa
Reyhanlı şehitlerine vefa
Çiftçi’den Anneler Günü mesajı
Çiftçi’den Anneler Günü mesajı
HABERLER>EKONOMİ
10 Ağustos 2005 Çarşamba - 00:00

Erzurum Genç İşadamları Derneği:

“Ekonomik envantere ihtiyaç var” Erzurum Genç İşadamları Derneği Başkanı İşcan, istihdam açısından önemli bir yere sahip olan sanayi sektörünün envanterinin çıkarılmasının kent ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Erzurum Genç İşadamları Derneği:

Erzurum Genç İşadamları Derneği: “Ekonomik envantere ihtiyaç var” Erzurum Genç İşadamları Derneği Başkanı İşcan, istihdam açısından önemli bir yere sahip olan sanayi sektörünün envanterinin çıkarılmasının kent ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Erzurum Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin İşcan, hükümetin yanlış ekonomi politikalarının Erzurum’un hak ettiği konumda olmaması yönünde en büyük engel olduğunu belirterek, bölgenin ekonomik açıdan envanterinin çıkarılmasının gerekliliğine değindi. EKONOMİDE VERİMLİLİK SAĞLANMALI Bölgede yeterli potansiyele sahip olmayan sanayi sektörünün dağınık olmamasının da büyük önem taşıdığını belirten İşcan, “Bölgenin genel envanteri acilen çıkarılmalıdır. Devletin kıt kaynaklarının daha verimli kullanılması sağlamak için bölgede dağınık sanayileşme engellenerek, sanayinin yoğunlaştığı cazibe merkezleri oluşturulmalıdır” dedi. SERBEST BÖLGE BELEDİYEYE TAHSİS EDİLMELİ Son günlerde gündeme gelen Doğu Anadolu Serbest Bölgesi konusunda da açıklamalarda bulunan İşcan, “Doğu Anadolu Serbest Bölgesi’nin mevcut yeri Erzurum Büyükşehir Belediyesine uluslararası fuar ve kültür park kullanımı amaçlı devredilerek, serbest bölge için havaalanı bitişiğinde yer verilmelidir. Kurumun başka kentlere gitmesi engellenmelidir” dedi. Erzurum’un Gayri Safi Yurt İçi Hasıladan almış olduğu payın her geçen gün azaldığını belirten İşcan, “ Bu bağlamda oluşturulacak olan kalkınma stratejisi Erzurum’u eğitim, sağlık, turizm, lojistik ve hayvancılık merkezi yapma esasına dayandırılmalıdır” dedi. ULAŞIM OLANAKLARI GELİŞTİRİLMELİ İhracatçıların en büyük sorunun ulaşım imkanlarının yeterli olmamasından kaynaklandığını belirten İşcan, “Avrupa’nın Kafkasya, Orta Asya ve uzak Doğuya uzanacak demiryolu projesi hayata geçirilmeli, Ankara Erzurum, Kars demiryolu hattı modernizasyon projesi hayata geçirilmedir. Bölgemizden geçen NATO Petrol boru hattı sivil amaçlı kullanıma açılmalıdır. Ülkemizin prestiji uluslar arası deneyim ve sermaye gibi Erzurumlu müteşebbislerin bir araya getirerek, Başbakanlık himaye ve gözetiminde görevlendirilmelidir. İstihdam ve üretimin artırılması için ihracat artırılmalı, bu alanda önemli bir sorun olan ulaşım imkanları geliştirilmelidir ” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KİRALARA YETİŞİLMİYOR
Erzurum’da 2001 yılı itibarıyla kişi başına düşen Gayrisafi Yurt İçi Milli ...
YAZ BİTTİ, DARGELİRLİ MEYVE YİYEMEDİ
Yaz mevsimi bitmek üzere. Sebze ve meyvenin bol olduğu bir mevsim içinde ...
ERZURUM’DAKİ İŞLETMELERE YÜZDE 20 ENERJİ DESTEĞİ
İçinde Erzurum’un da bulunduğu Teşvik kapsamındaki 49 ildeki işletmelere ...
 
18 YAŞINDA İŞ KADINI OLDU
Ak Sigorta Acenteliği düzenlenen törenle hizmete girdi.
Erzurum’da Temmuz ayı işsiz rakamları açıklandı
Erzurum’da en büyük makro ekonomik sorunların başında yer alan işsiz sayısına ...
Esnafın UMUDU kredi
Durgunluktan olumsuz etkilenen esnaf krediye yönleniyor. Erzurum Esnaf ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
KÜÇÜKLER’DEN KUTLAMA Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ...
Ulaşım sorunları, ihracata engel
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine yapılan ...
On binin üzerinde işsizden , bin 857’i işsizlik ödeneği alıyor
Hiç yoktan iyidir İşsizlik ödeneği işsiz vatandaşların umudu olmaya devam ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva