ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Facia son anda önlendi
Facia son anda önlendi
Arpaguş'tan Üç Aylar mesajı
Arpaguş'tan Üç Aylar mesajı
Erdem: 'Dil savunması, vatan savunmasıdır'
Erdem: 'Dil savunması, vatan savunmasıdır'
'Enflasyonu yüzde 20'nin altına indirmeyi hedefliyoruz'
'Enflasyonu yüzde 20'nin altına indirmeyi hedefliyoruz'
Trendyol 1. Lig: Atakaş Hatayspor: 1 - Serikspor : 1
Trendyol 1. Lig: Atakaş Hatayspor: 1 - Serikspor : 1
HABERLER>GUNCEL
25 Mart 2006 Cumartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

İNSANLIK AYIBI Ilıca ilçesine bağlı Akdağ köyünde ikamet eden Sefer ve Yadigar Atmaz çiftinin 10 yaşındaki zihinsel engelli çocukları Sedat Atmaz, çevreye zarar verdiği gerekçesiyle 6 yıldır hayvanlarla birlikte ahırda yaşıyor.

Erzurum Gazetesi Arşiv

İNSANLIK AYIBI Ilıca ilçesine bağlı Akdağ köyünde ikamet eden Sefer ve Yadigar Atmaz çiftinin 10 yaşındaki zihinsel engelli çocukları Sedat Atmaz, çevreye zarar verdiği gerekçesiyle 6 yıldır hayvanlarla birlikte ahırda yaşıyor. Erzurum'da, zihinsel engelli bir çocuğun çevresine zarar verdiği gerekçesiyle, 6 yıldır gündüzleri ailesi tarafından hayvanlarla birlikte ahırda tutulduğu bildirildi. Alınan bilgiye göre, Ilıca ilçesine bağlı Akdağ köyünde ikamet eden Sefer ve Yadigar Atmaz çiftinin üç çocuğundan ortancası 10 yaşındaki zihinsel engelli çocukları Sedat Atmaz, 6 yıldır hayvanlarla birlikte ahırda yaşıyor. Ahırda hayvanların önündeki yemlik bölümünde ayağına bağlanan iple tutulan Sedat, yalnızca annesinin boş zamanlarında ya da uyuma ihtiyacını gidermek için eve götürülüyor. Hayvan pisliği içerisinde hayatını sürdürmeye çalışan Sedat, açlık ihtiyacını gidermek için de ahırda ne bulursa yemeye çalışıyor. Baba Atmaz, beynindeki tümör nedeniyle zeka gelişimini tamamlayamayan Sedat Atmaz'ın 4 yaşından sonra çevreye zarar vermeye başladığını, bu nedenle Sedat'ı ahırda tutmak zorunda kaldıklarını savundu. GÜNDÜZ AHIRDA, GECE EVDE Sedat'ı 4 yaşından beri sabah ahıra götürüp, akşam da yemek ve uyuma ihtiyacını gidermek için eve aldıklarını anlatan Atmaz, bu durumun kendilerini çok üzdüğünü ifade ederek, şöyle konuştu: ''Eşim ve ben sürekli evde bulunamıyoruz. Zamanımızın büyük bölümü ahırda ya da tarlada geçiyor. Çocukla ilgilenecek kimsemiz de yok. Bu nedenle, yalnız kaldığı zaman eve zarar verdiği için Sedat'ı ahırda tutmak zorundayız.'' Atmaz, tedavi ettirmek için daha önce Erzurum ve İstanbul'daki hastanelere götürdükleri ancak bir sonuç alamadıkları Sedat'ı bir bakım evine vermek istediğini ifade etti. ANNE: BAŞKA ÇAREMİZ YOK Anne Yadigar Atmaz ise ev işlerinin ve ahırda hayvan bakımının çok zamanını aldığını, bu nedenle çocuğu ile fazla ilgilenemediğini söyledi. Sedat'ı ahırdan eve götürmek için işlerini bir an önce bitirmeye çalıştığını anlatan anne Atmaz, her ne kadar bakımı kendileri için zor olsa da Sedat'ı bir bakımevine verme taraftarı olmadığını dile getirdi. Bu arada, Atmaz çiftinin 8 ve 13 yaşlarında iki de kız çocuğu olduğu, okullarına giden bu çocuklarda herhangi bir sorun olmadığı öğrenildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
Türk yıldızları Erzurum’da gösteri yapacak Türk Yıldızları ekibinin ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
BUZ ALTINDA BALIK AVI Erzurum'un Ilıca ilçesine bağlı Çatak ...
BESİCİ BİLİNÇLENDİRİLMELİ
DATÜB Genel Başkanı Nazmi Ilıcalı, çiftçi ve besicinin yeterli bilince ...
 
CAĞ LEZZETİ
Kuzu etinden yapılan ve odun ateşinde pişirilen cağ kebabı, Erzurum'a ...
Biyolojik mücadele
Süne ve Kımıl mücadelesine destek amacıyla gerçekleştirilecek olan ağaçlandırma ...
ÖDS adaylarına yaz saati uygulaması
Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu hafta ...
 
Yazarlar Birliği’nden Şahin’e ziyaret
Erzurum Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin'i makamında ziyaret ...
ZAMAN GAZETESİ BÖLGE MÜDÜRÜ GÜL'ÜN BABASI VEFAT ETTİ
Zaman Gazetesi Erzurum Bölge Müdürü Esalettin Gül'ün babası Selahattin ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
FİSU YÖNETİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. TAMER ERZURUM’UN 2011 WİNTER ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Haddinizin Hadsizliği
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva