ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu Kariyer Fuarı kapılarını açtı
Doğu Anadolu Kariyer Fuarı kapılarını açtı
Emek hırsızlığına sert tepki
Emek hırsızlığına sert tepki
Tırlar çarpıştı: 1 yaralı
Tırlar çarpıştı: 1 yaralı
Çok sayıda silah, mühimmat ele geçirildi
Çok sayıda silah, mühimmat ele geçirildi
Çığzede Gezer’in cansız bedenine ulaşıldı
Çığzede Gezer’in cansız bedenine ulaşıldı
HABERLER>GUNCEL
3 Mart 2006 Cuma - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

HALK OYUNLARI VE TÜRKÜLERİ DERNEĞİ BAŞKANI BULUT’U YİTİRDİK Erzurum Halk Oyunları ve Türküleri Derneği Başkanı Sebahattin Bulut, vefat etti. Bir süre önce ameliyat olan ve evinde istirahata çekilen Sebahattin Bulut, dün sabah saat 06.30 sıralarında vefat etti. Bulut'un cenazesi bugün Cuma namazının ardından Lala Paşa Camii'nden kaldırılarak Asri Mezarlık'ta toprağa verilecek.

Erzurum Gazetesi Arşiv

HALK OYUNLARI VE TÜRKÜLERİ DERNEĞİ BAŞKANI BULUT’U YİTİRDİK Erzurum Halk Oyunları ve Türküleri Derneği Başkanı Sebahattin Bulut, vefat etti. Bir süre önce ameliyat olan ve evinde istirahata çekilen Sebahattin Bulut, dün sabah saat 06.30 sıralarında vefat etti. Bulut'un cenazesi bugün Cuma namazının ardından Lala Paşa Camii'nden kaldırılarak Asri Mezarlık'ta toprağa verilecek. ERZURUM ÜSTÜNE ARAŞTIRMALAR YAYIMLADI Sebahattin Bulut, 1926 yılında Erzurum'da doğdu. 31 yıl devlet memurluğunun ardından 1982 yılında emekli oldu. 1951 yılından sonra çeşitli spor kulüplerinde sanatsal faaliyetlerde bulundu. Palandökenspor Kulübü Tiyatro Kolu'nda kendi yazdığı "Yanlış hesap Bağdat'tan döner", "Meşadi Kanber", Ali'nin Berber dükkanı", "Kiralık odalar", "Çingene kızı" isimli müzikalleri oynadı. TÜRK HALK KÜLTÜRÜNÜN AŞİNALARINDANDI 1957 yılında Halk Oyunları ve Türküleri Derneği Yönetim Kurulu'na seçildi. 1974 yılından beri de aynı dernekte başkanlık görevini yürüten Bulut, derneğin yayınladığı 6 sayfalık Yakutiye Mecmuası'nın genel yönetmenliğini de yaptı. Bu dergide ilk folklor araştırmalarını yayınladı. Dernek bünyesinde oluşturduğu tiyatro kolunda kendi yazdığı "Şenlik", "Tarihten sayfalar", "Konuşan ölüler", "Mohaçta'dan Aziziye'ye", "Beklenen madalya", "Gören gözler" isimli oyunların yanında, "Reyisi Sana Veriyorum", "Hurrem Sultan", "4. Murat " ve "Köroğlu" oyunlarını sahneledi. "Aziziye'de düğün var", "Milli Mücadele Başlıyor" ve "Beyaz Kartallar" isimli radyofonik oyunları devlet tiyatrosu sanatçılarınca seslendirilen Bulut'un bu oyunları TRT Erzurum Radyosu'nda yayınlandı. “KUŞAKTAN KUŞAĞA ERZURUM FOLKLOR’ÜNÜ YAYIMLAMIŞTI 50. yıl kutlama ve 1973 Erzurum yıllığını hazırlama komitesinde görev alan Bulut ayrıca, Aziziye Anıtı Yaptırma Derneği'nde de görev aldı. Bulut, 'Anıtlaşan Aziziye' isimli bir de kitap yazdı. 1984 yılında "Kuşaktan Kuşağa Erzurum Folkloru" isimli kitabı yazan Bulut, Milli Eğitim Bakanlığı'nca dernekler arasında düzenlenen araştırma yarışmasında bu kitapla birincilik ödülünü aldı. Metinlerini yazdığı "Oduncu" isimli orta oyunu, "Şekerbaşı", "Kına gecesi" isimli senaryoları İzmir Televizyonu'nca çekilerek yayınlanan Bulut, ayrıca "İz Bırakanlar", "Kuşaktan Kuşağı Erzurum Folkloru", "Damla Damla Erzurum", "Erzurum Çarşı pazar", "Erzurum türküleri" kitaplarını yazdı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nefes kesen terör operasyonu
Erzurum'da alınan bir ihbar üzerine 2 teröristin olduğu iddia edilen eve ...
İSALE HATTI YIL SONUNDA BİTİRİLECEK
ESKİ Genel Müdürü Vahit Kılınboz, kentteki su kesintilerinin İçme Suyu ...
DOĞU ANADOLU'DA KÜLTÜR SANAT YAŞAMI CANLI
Nazım Hikmet'in yazdığı, Seval Erözmen Kip'in yönettiği, Mehmet Yaşayan'ın ...
 
Erzurum’da Mart ayını temsil eden 4 takım var
KURTULUŞ COŞKUSU, TAKIM ADLARINDA YAŞATILIYOR Bazı şehirlerde takımlar ...
AYAKKABICILIK FUARI AÇILIYOR
Dağyıkan ayakkabıcılık geleneksel hale getirdiği ayakkabı fuarının ikincisini ...
Kredi kartı işportasında yeni dönem başladı
Havaların ısınmasıyla birlikte kredi kartı konusundaki ilginç pazarlama ...
 
İZCİLERE ÇIĞ TATBİKATI
Erzurum Sivil Savunma Birliği'nin Palandöken Dağı'nda bulunan arama kurtarma ...
ERZURUM İSTİNAF MAHKEMESİ BİNA İHALESİ BU SENE YAPILACAK"
Erzurum’da istinaf mahkemesinin kurulacağını açıklayan adalet Bakanı Cemil ...
KAZIM KARABEKİR BELEDİYESİ'NDE
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ SONUÇLANDI Erzurum Kazım Karabekir Belediyesi ...
 
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Unutulmaz öğütler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bozkurt Sembolünün inanılmaz gücü
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Soylu’nun Çıkışı Ne Anlatıyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sessizce azalıyoruz...
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Şehir ve İnsan Arasında Kalan Sessizlik
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Vietnam Benzeşmesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva