ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bakan Çiftçi ve Tekin  Erzurum'da
Bakan Çiftçi ve Tekin Erzurum'da
Yakutiye'de trafik kazası: 7 yaralı
Yakutiye'de trafik kazası: 7 yaralı
GSF'den 'Maske, Mesafe, Temizlik' sergisi
GSF'den "Maske, Mesafe, Temizlik" sergisi
 Akar: Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek'
 Akar: Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek"
Oltu Kaymakamlığı Şehit Ailelerini ağırladı
Oltu Kaymakamlığı Şehit Ailelerini ağırladı
HABERLER>GUNCEL
3 Mart 2006 Cuma - 00:00

Kredi kartı işportasında yeni dönem başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte kredi kartı konusundaki ilginç pazarlama yöntemleri tekrar gündeme gelmeye başladı. Kredi kartına olan talebin her geçen gün artması, bankaları ilginç pazarlama yöntemleri kullanmaya yöneltti.

Kredi kartı işportasında yeni dönem başladı

Kredi kartı işportasında yeni dönem başladı Havaların ısınmasıyla birlikte kredi kartı konusundaki ilginç pazarlama yöntemleri tekrar gündeme gelmeye başladı. Kredi kartına olan talebin her geçen gün artması, bankaları ilginç pazarlama yöntemleri kullanmaya yöneltti. Cumhuriyet Caddesi üzerinde stand açan bir bankanın yetkilileri vatandaşları kredi kartı almaları için ısrarcı ikna yöntemleri kullanıyorlar. Kredi kartına olan talebin her geçen gün artması bankaları ilginç pazarlama yöntemi kullanmaya yöneltti. Cumhuriyet Caddesinde kredi karı standı açan banka yetkileri, işportacıları aratmayan davranışlar sergiliyorlar. Kredi kartına yapılan yeni düzenlemeler göz ardı eden banka yetkileri, tüketicileri zorla ikna ettiler. Kredi kartı kullanımını artırmak için ısrarcı tavırlarla, vatandaşı ikna etmeye çalışan banka yetkileri, kredi kartları konusundaki düzenlemeleri dikkate almıyorlar. KREDİ KARTI KONSUNDA UYARI Tüketiciyi Koruma Derneği yetkileri konuyla ilgili olarak vatandaşı kredi kartı kullanımı konusunda uyardılar. Kredi kartlarının doğur kullanılmadığında, mağduriyete yol açacağı belirten TÜKODER yetiklileri, “ Türkiye’de 110 bin kişi kredi kartı mağduru ve bankalarla icralık durumda, yine Türkiye kredi kartı sayısı bakımından Avrupa ülkeleri arasında üçüncü sırada, bu durum kredi kartına olan talebin boyutunu özetleyecek nitelikte. İhtiyacımızdan fazla mal ve ürün tercih etmemeliyiz, gelirimiz ölçüsünde harcama yapmalıyız. Kredi kartı borcunu zamanında ödemeliyiz. Kredi kartı konusunda araştırma yapıp, daha cazip olan kartı tercih edilmelidir. Bu konuda daha önce kulanım bedeli alan tüketiciyi mağdur durumda bırakan bankalar olduğuna tanık oluyoruz. Bankalar para kazanırken,büyük bir kesimi oluşturan tüketiciyi mağdur duruma bırakmamalı. Bu konuda arz. talep dengesi sağlanabilmelidir” diye konuştular. FAİZ ORANLARI HALA ÇOK YÜKSEK Kredi kartlarındaki faiz oranlarının halen çok yüksek olduğunu belirten TÜKODER yetkilileri, “ Kredi kartı konusundaki faiz oranları halen oldukça yüksek bazı bankalar kredi kartlarını yüzde 100lere varan faizler uyguluyorlar. Faiz oranlarının tüketici kredileri oranında yapılması gerekiyordu. Düzenlemeyi yeterli bulmuyoruz, bu konuda tüketicinin bütçesi oranında alışveriş yapması gerekiyor. geliri çok az olan tüketicilerin kredi katına yönelmesi çok anlamsız. Kredi kartı ile ilgili olumsuzluklar paralelinde istenmeyen olaylar ve intiharlar yaşanabiliyor, konu gerçekten büyük bir ciddiyet taşıyor ve bu konuda duyarlı olunması gerekiyor” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZCİLERE ÇIĞ TATBİKATI
Erzurum Sivil Savunma Birliği'nin Palandöken Dağı'nda bulunan arama kurtarma ...
ERZURUM İSTİNAF MAHKEMESİ BİNA İHALESİ BU SENE YAPILACAK"
Erzurum’da istinaf mahkemesinin kurulacağını açıklayan adalet Bakanı Cemil ...
KAZIM KARABEKİR BELEDİYESİ'NDE
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ SONUÇLANDI Erzurum Kazım Karabekir Belediyesi ...
 
5 Mart’ta İnanca saygı mitingi düzenlenecek
Bazı Avrupa ülkelerinin basın organlarında yayımlanan karikatürler konusundaki ...
ETB vergi profilini açıkladı
Erzurum Ticaret Borsası üyelerinin 2005 yılı vergi profili açıklandı. ...
EĞİTİME TEKNOLOJİ DESTEĞİ
Erzurum Palandöken İlköğretim Okulu'nda, Valilik Bilgi İşlem ve Coğrafi ...
 
ÖĞRENCİLERDEN "BAHARA MERHABA" EĞLENCESİ
Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Oltu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, ...
Kira geliri elde eden mükelleflere kolaylık
Kira geliri elde eden mükelleflere 2006 beyan döneminde kolaylık sağlandı.
Erzurum Gazetesi Arşiv
AVRASYANIN YÜREĞİ ERZURUM’DA ATTI Emekli Büyükelçi Prof. Dr. ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Savaşın Tamtamları
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva