ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİV yenilikçi çözümler üretiyor
ATAUNİV yenilikçi çözümler üretiyor
Tarıkdaroğlu: ‘Hizmet üretmeye devam edeceğiz’
Tarıkdaroğlu: ‘Hizmet üretmeye devam edeceğiz’
FETÖ/PDY üyesi samanlıkta yakalandı
FETÖ/PDY üyesi samanlıkta yakalandı
Hakim Yılmazel, Hafız Ahmet’in hayalini gerçekleştirdi
Hakim Yılmazel, Hafız Ahmet’in hayalini gerçekleştirdi
Sivasspor Erzurumspor maçına odaklandı
Sivasspor Erzurumspor maçına odaklandı
HABERLER>GUNCEL
3 Ekim 2005 Pazartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

AB UYUMLU DAVULCULAR SEÇİLDİ! Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Aydın Polat, davulculukta da artık Avrupa Birliği (AB) standartı arandığını belirtti.

Erzurum Gazetesi Arşiv

AB UYUMLU DAVULCULAR SEÇİLDİ! Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Aydın Polat, davulculukta da artık Avrupa Birliği (AB) standartı arandığını belirtti. SEÇMELERİ VATANDAŞLAR İLGİYLE İZLEDİ Erzurum'da Ramazan ayında vatandaşları sahura kaldıracak Ramazan davulcuları, Cumartesi günü yapılan sınavla tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü tarafından belediye binası önünde düzenlenen sınavda, davulcular sınavı geçebilmek için bütün hünerlerini sergiledi. Çoğunluğunu Kahramanmaraş'tan gelme toplam 40 davulcunun oluşturduğu Ramazan davulcuları, vatandaşlara da adeta davul konseri verdi. Maniler eşliğinde davul gösterisi yapan grup, uzun süre vatandaşların alkışlarını aldı. MANİLER SÖYLENDİ, DAVULLAR ÇALINDI Erzurum Büyükşehir Belediyesi önünde, şehir dışından gelen ve ramazan ayında sahurda davul çalacak olanlara yönelik söyledikleri maniler eşliğinde davul çaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Aydın Polat, amaçlarının gelişi güzel yapılan ramazan davulculuğunu engellemek olduğunu söyledi. DAVULCULARIN GÖRÜNÜMÜ DÜZGÜN OLACAK Davulculara giyim ve tıraş gibi konularda hassas davranmaları yönünde uyarıda bulunduklarını anlatan Polat, ''Yaptığımız mini sınavın ardından davulculara yaka kartı vereceğiz. Yaka kartı olmadan ramazan davulculuğu yapan vatandaşlar hakkında yasal işlem başlatacağız.'' SEÇMELER İÇİN KAHRAMANMARAŞ’TAN GELDİLER Seçmelere katılan Mustafa Duman ise Kahramanmaraş'tan 20 kişilik ekip halinde Erzurum'a geldiklerini belirterek, belediyenin istediği kriterlere göre ramazan davulculuğu yapacaklarını belirtti. Kahramanmaraş'tan Erzurum'a gelerek ramazan davulculuğu seçmelerine katılan vatandaşlardan Ramazan Davulcubaşı'nın adı ve soyadının mesleğiyle olan uyumu dikkat çekti. Davulculuğun ata mesleği olduğunu belirten Davulcubaşı, 7 yıldır Erzurum'da ramazan davulculuğu yaptığını ve ismiyle soyadını duyan vatandaşların kendisine ilgi gösterdiğini kaydetti. 13 yaşındaki oğlu Tayfun'u da yetiştirdiğini belirten Davulcubaşı, ''Dede mesleğimiz olan davulculuğu çocuklarımızın da sürdürmelerini istiyoruz'' diye konuştu. DAVULCULARDA AB STANDARTI ARANDI Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Aydın Polat, davulculukta da artık Avrupa Birliği (AB) standartı arandığını belirterek, "Bugün yaptığımız sınavla Ramazan davulcularını tespit ediyoruz. Seçilen davulcular Ramazan ayında vatandaşlarımızı sahura kaldıracaklar. Bu arada kılık, kıyafetlerine de dikkat edecekler. Bu geleneği Erzurum'da düzgün bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öz Gıda İş Başkanı Günsüz:
Tarım sektörü güçsüz bırakılmamalı Öz Gıda İş Sendikası Erzurum Şube ...
AK PARTİLİLER YAŞLILAR GÜNÜNÜ KUTLADI
AK Parti Erzurum İl Teşkilatında düzenlenen toplantıda Yaşlılar Günü kutlandı.
DGD ödemelerinde kesintiye tepki
Erzurum Ziraat Odası İkinci Başkanı Sıddık Gül, son ödenen Doğrudan Gelir ...
 
Diş macunu belli dönemlerde değiştirilmeli
Dişlerdeki bakterilerin etkisiz hale gelmesinde kullanılan diş macununun ...
Diyabet, obezite ve osteoporoz'a dikkat!
Sağlık Bakanlığı, 65 ve üzeri yaşlı vatandaşları "yetersiz ve dengesiz ...
Hacıoğlu’ndan önemli bir araştırma
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YANSIYAN MİRAS: OSMANLI YEMEKLERİ Geçmişten günümüze ...
 
KARATE’DE ERZURUM 1. OLDU
Erzurum'da gerçekleştirilen 2. Geleneksel Palandöken Karate Turnuvası, ...
ÖSS ek yerleştirme başvuruları başladı
Üniversitelerdeki boş kontenjanlara yapılacak ek yerleştirme için başvurular bugün başladı.
PALANDÖKEN’DEN BİN AİLEYE İAŞE KATKISI
Palandöken Belediyesi'nin ramazan ayında bin aileye gıda yardımı yapacağı bildirildi.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Ruhsal körlük, dijital çağın yeni ilkel hali
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Çamur at, yanına kalsın mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva