Ağzına sağlık Paşam!
9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, ''Erzurum'da yaşanan birlik ve beraberlik, huzur ve güven ortamı, bu ülkeyi bölmek isteyenlere verilecek en iyi cevaptır'' dedi.
Korgeneral Kıvrıkoğlu, törende yaptığı konuşmada, 1947 yılında kurulan 4. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın terörle mücadelede başarılı operasyonlar gerçekleştirmiş birliklerden birisi olduğunu belirtti.
4. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen sancak devir_teslim töreninde konuşan Kıvrıkoğlu, şunları kaydetti:
''Erzurum'da yaşanan birlik ve beraberlik, huzur ve güven ortamı, bu ülkeyi bölmek isteyenlere verilecek en iyi cevaptır. Herkes şunu iyi bilmelidir, bir yandan bu milleti dış güçlerin desteğiyle suni parçalara ayırarak, birbirine düşürmek isteyen bölücüler, diğer taraftan laik Cumhuriyet ve demokrasinin kazanımlarını ve yaşam şeklini ortadan kaldırmak isteyen irtica yanlısı karanlık güçler, daima karşılarında bizleri bulacaktır.''
ERZURUM BAĞRINA BASTI
Aşkale'de yaşanan deprem sonrası Erzurum'a taşınan 4. Zırhlı Tugay'ı Erzurum halkının bağrına bastığını ifade eden Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, terörün yoğun olduğu 90'lı yıllarda 4. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin Erzincan, Tunceli ve Sivas'ta yaptığı iç güvenlik harekatıyla halkın güven ortamında yaşamasını sağladığını dile getirdi.
TUGAY ERZURUM’UN GÜCÜNE GÜÇ KATMIŞTIR
Korgeneral Kıvrıkoğlu, "Tugay'ın Aşkale'den Erzurum'a taşınırken tarih boyunca Anadolu'yu koruyan ve onu arkasında saklayan gözbebeğimiz Erzurum'un gücüne güç katmıştır. Türk İstiklal Mücadelesi'nde efsanevi roller üstlenmiş Erzurum şehri ve halkı 4. Zırhlı Tugayı bağrına basmıştır. 4. Zırhlı Tugay engin iç güvenlik harekatı tecrübesiyle bundan sonra da bunun teminatı olacaktır. " dedi.