Umut AB hibelerinde
Erzurum’da AB hibeleri konusunda 417 kişi bilgilendirildi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Cindilli, kurumları bünyesinde bulunan AB hibe projesi danışma bürosunda, 417 sivil toplum kuruluşu, şahıs ve KOBİ’ye danışmanlık yapıldığını ve 63 proje hazırlandığını ifade etti.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Cindilli, kurumları bünyesinde bulunan AB hibe danışma merkezinden 417 sivil toplum kuruluşu, şahıs ve KOBİ için proje için başvurduğunu ve 63 projenin hazırlandığını ifade etti.
417 STK KURUM VE ŞAHIS HİZMET ALDI
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulana AB hibe danışma merkezinde 7 uzmanın görev yaptığını belirten Başkan Cindilli, “UNDP’nin destekleriyle, 52 gün süreyle değişik kurumları konuk ettik. 417 sivil toplum kuruluşu, şahıs ve firmaya 63 proje hazırladık. Gaziantep Sanayi Odası ile 16 firmaya danışmanlık hizmeti verdik” dedi.
PROJELER ÜRETİM VE EĞİTİM İÇERİKLİ
Hazırlanan projelerin büyük kısmının üretim ve istihdama yönelik olduğunu, bir kısmının da eğitim içerikli olduğunu belirten Cindilli, “Organize Sanayi Bölgesindeki KOBİ’lerin yaptığı projeler üretim ve istihdama yönelik çok önemli projeler bir kısmı da eğitimime yönelik. Projelerin sonuçları bu yılın sonuna kadar belirlenecek” dedi.
30 PROJE KABUL EDİLİRSE KENTE 3 MİLYON EURO GİRECEK
Hazırlanan 67 projeden 30’unun kabul edilmesi halinde 3 milyon EURO’luk kaynağın kente gireceğini belirten Cindilli, “ Hazırlanan projelerin 30’u kabul edildiğinde dahi kente büyük bir nakit girişi sağlanacaktır. 3 milyon EURO’luk kaynak sağlanacak. AB’ye girmekten çok hibeleri önemsemeliyiz” dedi.
ETSO 3 PROJE HAZIRLADI
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasının 3 proje hazırladığının belirten Cindilli, “ Erzurum Ticaret Odası olarak, 3 alanda proje hazırladık. Bu projelerden biri üyelerimizin kapasitesini geliştirmeye yönelik 100 bin EURO’luk proje, bir diğeri Network projesi, üçüncü projemizde iç eğitimle ilgili performans projesi” diye konuştu.