8. CUMHURBAŞKANI ÖZAL'IN ÖLÜMÜNÜN 12. YILDÖNÜMÜ...
ÖZAL'I UNUTMAYACAĞIZ
Anavatan Partisi MKYK Üyesi ve Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Anavatan Partisi'nin kurucusu ve doğal lideri Turgut Özal'ı unutmayacaklarını söyledi.
Vahit Bingöl, 8. cumhurbaşkanı Özal'ın ölümünün 12. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin, bugün gelinen noktasında, başta Atatürk olmak üzere, onun gibi ileriyi gören, çaplı ve cesaret sahibi liderlere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Vahit Bingöl, "Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devam eden bazı iç ve dış meselelere Özal zamanında parmak basıldı ve el atıldı. Bürokrasideki başarı çizgisini siyasette de devam ettiren Özal, 'Benim iki gömleğim var; biri bayramlık, diğeri idamlık' diyerek, girişimci, büyük reformcu tavrını ortaya koymuştur. Turgut Özal, toplumun çeşitli kesimleriyle, çocuklarla, gençlerle, sanatçılarla, sporcularla ilişki kurmasını becerebilen ender kişilerden biri olmuştur. Bazıları, hiçbir zaman onun bu tavrını taklitten öteye gidememişlerdir. Onun için, Türk toplumunun Atatürk'ten sonra yetiştirdiği uluslararası lider ve siyasetçi nitelemesini de yapabiliriz" dedi.
Vahit Bingöl, "Onu sevmeyenlerin bazı sebepleri vardı. Çünkü o halka yakın olan, açıkça halktan yana olan bir liderdi. Onun kafasında devlet, bir hizmet aracıydı, bir baskı aracı değil. Halkının moral değerlerini yakından bilen, modernlikle dindarlığı bağdaştırmış, demokrat bir liderdi. İnanç kimliğiyle evrensel değerleri uzlaştırdı. Türk milletine iman, özgürlük ve bilimin ışığında kendi kapasitesini keşfetme imkanını yeniden sağladı. Pratik zekasının ve sezgilerinin açtığı yolda kararlılıkla yürüdü ve cumhuriyet dönemi Türk siyasetinin geleneksel tarzını ve rotasını ciddi ölçüde sarsmış bir lider olarak aramızdan ayrıldı. Ekonomide, yönetimde ve siyasette yaptığı, devrim diyebileceğimiz zihniyet ve uygulama değişiklikleriyle; yıllardan beri durağanlığın esiri olmuş, adeta kendi içine kapanmış, açıklıktan ve şeffaflıktan korkar hale gelmiş, kompleksleri altında ezilen Türk insanını kendine getirmiş, önünde yeni ufuklar açmıştır. Ne yazık ki ondan sonra, bu geniş görüşün devamı getirilememiş ve hızla geriye gidilmiştir. Tarihimizin büyüklüğünü gösterdi ve bu büyük tarihten alacağımız güçle 21. yüzyılda büyük işler başarabileceğimizi işaret etti. Turgut Özal, tarihe ve Allah'a hesap vereceğini bilerek yaşadı. Yaşadığı süre içinde oluşturduğu felsefeden yeni bir insan, lider bir ülke ve dünyada kendine yakışan yeri almayı başarmış bir Türkiye çıkarmaya çalıştı" açıklamasında bulundu.
Vahit Bingöl, "Hayattayken söylediklerine karşı çıkanlar, fikirlerine destek olmayanlar, şimdi birçok konuda onu haklı görüyor ama ne yazık ki iş işten geçti. Çünkü yaşarken onu anlamaya gayret etmedik. Hatta öne sürdüğü bazı fikirlerinden dolayı onu suçladık bile. Eğer anlayabilseydik, sağlığında onu bu kadar hırpalamazdık. Değerini bilirdik" dedi.