“KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİ DESTEKLEME PROJESİ”START ALDI.
AB tarafından finans edilen “Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi”nin Erzurum etabı start aldı. Aralarında Erzurum’un da bulunduğu 25 ili kapsayan proje çerçevesinde ders başı yapan Erzurum’un girişimci kadınları, Kasım ayına kadar sürdürülecek olan eğitimlerin ardından iş hayatına atılacaklar.
60 GİRİŞİMCİ KADINA EĞİTİM
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK)’in hazırladığı ve AB tarafından finanse edilen projenin, Erzurum’da Merkez ve Dadaşkent olmak üzere iki noktada verilen eğitimlerle uygulanmaya başladığını söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Cüneyt Kaya, yaklaşık 60 girişimci kadınının, proje kapsamında eğitimlerine başlandığını bildirdi. Eğitim alacak olan girişimci kursiyer kadınlar için Ankara’dan uzman bir eğitimcinin geldiğine işaret eden Kaya, “Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkezleri ve bağlı merkezler bir iş fikri olup, bu fikrin uygulanabilirliğini sorgulayan ya da bir iş fikrini hayata geçirmek isteyen kadınlar için büyük bir fırsat olduğu gibi, halihazırda kendi işini kurmuş olup, işini büyütmek isteyen ya da varsa işiyle ilgili sorunlarını çözmek isteyen kadınlara da büyük faydalar sağlayacaktır” diye konuştu.
PROJE AÇILIMI
Girişimci kadınlara verilen eğitimlerle ilgili olarak bilgiler veren “Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi” Uzman Eğitimcisi Yaman Koç, projenin 25 eğitim merkezi ve bağlı merkezlerde 4 bin 500 kadının girişimcilik ve yönetim eğilimleri ile danışmanlık hizmetlerinden faydalanacağını anlatarak, “Erzurum’da uygulanan proje kapsamında şu anda Dadaşkent eğitim merkezi de dahil olmak üzere toplam 60 kursiyer girişimci kadınımız bulunuyor. 10’ar günlük periyotlar halinde verilen eğitimler, Kasım ayına kadar devam edecek. Bu kurslarımıza katılan ve başarıyla tamamlayan girişimci kadınlarımız, aldıkları girişimcilik ve danışmanlık eğitimleri sayesinde, Erzurum’da iş hayatına atılabilecek, doğru kararlar alabilecek ve katma değer üretebilecektir” şeklinde konuştu.
ÜNİVERSİTELİ KADINLAR YOĞUNLUKTA
Kursa katılan kadın girişimcilerin büyük çoğunluğunun üniversite mezunlarından oluştuğuna işaret eden Koç, eğitimlere her tahsil grubundan kursiyerin katılabileceğini kaydeden Koç, “Bu kurslarda girişimci kadınlarımıza, iş hayatına atılabilmenin şartları, başarılı olmanın yolları, doğru kararlar verebilme gibi çeşitli konularda eğitimler veriyoruz. Bu süreç içerisinde kafasında iş kurma ve iş hayatına atılma gibi planları bulunan kadınlarımız, aldıkları eğitim sayesinde kuracakları işlerinde başarı elde etmiş olacaklar” dedi.