ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Uçar gençleri dinledi
Uçar gençleri dinledi
Hedefleri Avrupa şampiyonluğu
Hedefleri Avrupa şampiyonluğu
Aziziye GM Tiyatrosu çocuklar için perde dedi
Aziziye GM Tiyatrosu çocuklar için perde dedi
17 hafız icazet aldı
17 hafız icazet aldı
Ürüşan: 'Endişeye gerek yok'
Ürüşan: 'Endişeye gerek yok'
HABERLER>GUNCEL
28 Nisan 2008 Pazartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

KUYUMCULUĞA ÇIRAK OLARAK BAŞLADI, PATRON OLDU Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan işyerinde ürettiği gümüş ve altın takıları Amerika'ya ihraç eden Yahya Kılıç (56), çıraklıktan başladığı kuyumculukta patron oldu.

Erzurum Gazetesi Arşiv

KUYUMCULUĞA ÇIRAK OLARAK BAŞLADI, PATRON OLDU Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan işyerinde ürettiği gümüş ve altın takıları Amerika'ya ihraç eden Yahya Kılıç (56), çıraklıktan başladığı kuyumculukta patron oldu. ERZURUM’DAN TAKI İHRACAATI 4'ü bayan 30 kişinin çalıştığı iş yerinden yılda 650 bin dolarlık gümüş ve altın takı ihracatı yaptıklarını belirten evli ve üç çocuk babası Kılıç, bundan sonraki hedeflerinin İngiltere ve Almanya pazarı olduğunu söyledi. YATIRIM İÇİN ERZURUM’u SEÇTİ Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi'ne bağlı Boyalık Köyü'nde kuyumculuk yapan akrabalarının yanında çırak olarak çalışmaya başlayan Yahya Kılıç, askerliğini yaptıktan sonra mesleğini İstanbul'da sürdürmeye karar verdi. Yedi yaşında başladığı ve çok sevdiği gümüş işçiliği nedeniyle ilkokuldan sonra okumayan Kılıç, 20 yıl uluslararası altın şirketlerinde çalıştıktan sonra 1998 yılında emekli oldu. Yaklaşık on aylık bir dinlenme döneminin ardından arkadaşının daveti üzerine Erzurum'a gelen Kılıç, 1999 yılında küçük bir atölyede gümüş takı üretmeye başladı. ÇİN’LE REKABET HEDEFİ Teşvik kapsamında bulunan kentte üretilecek gümüş ve altın takılarla Çin'le rekabet edebileceğini düşünen Yahya Kılıç, arkadaşıyla yollarını ayırdıktan sonra Organize Sanayi Bölgesi'nde 700 metrekare alan üzerine kurulu bulunan İron Kuyumculuk San. ve Tic. Ltd. Şti'ni kurdu. 30 KİŞİYE İŞ İMKANI SUNDU İş yerinde 4'ü bayan 30 kişinin çalıştığını belirten Kılıç, "İlk dönemlerde sermaye ve hammadde sıkıntısı yaşadım. Bu problemleri çözdükten sonra işçi bulmakta sorun yaşadım. Öyle ki 100 kişi kapasiteli atölyeye en fazla 30 işçi bulabildim. Şu an üretilen bir tonluk altın ve gümüş takıların tamamını Amerika'ya ihraç ediyoruz. Ancak satış ağını genişletmeyi ve İngiltere ile Almanya pazarına da girmeyi düşünüyorum" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YATIRIMCI TEŞVİK YASASI'NIN SONA ERMESİNDEN ENDİŞELİ
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Yardımcı, 2008 yılında ...
SU SIKINTISI SEBZE ÜRETİCİSİNİ VURUYOR
Erzurum Sebze Üreticileri Dernek Başkanı Necati Yıldızer, Erzurum da yaşanan ...
ARICILIK KURSLARINA YOĞUN TALEP VAR
Tarım İl Müdürlüğü’ne yapılan yoğun müracaatlar üzerine, Halk Eğitim ...
 
“HAYIR MAĞAZASI”NDA PARA DEĞİL, PUAN GEÇİYOR
Ebu İshak Kültür ve Hizmet Vakfı tarafından açılan “Hayır Mağazası”nda ...
DSİ’DEN AĞAÇLANDIRMA ATILIMI
DSİ personeli çat yolu üzerinde bulunan Teke deresi göleti çevresine 10 bin fidan dikti.
ERZURUM’DA BOŞANMA ORANI DÜŞÜYOR
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından hazırlanan ve illerdeki nüfus müdürlüklerine ...
 
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KADIN BAŞARISI
Erzurumlu Nuran Olgunsu, erkeklerin egemen olduğu inşaat sektöründe dört ...
AŞKALE YEŞİL’E BÜRÜYOR
Aşkale ilçesinde başlatılan “Süne ve Kımılla Biyolojik Mücadele” ...
TARİHİ AYIP
TARİHİ EVİN RESTORASYONU İÇİN 100 BİN YTL BULUNAMIYOR 1876 yılında yapılan ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Haritanın Yenilenmesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir yalnızca bir isim yahut soyisim midir?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Artık verilerle dövüşen adamlar var!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yıkılsın, yok olsun böylesi bir dünya
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva