ERZURUM’DA BOŞANMA ORANI DÜŞÜYOR
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından hazırlanan ve illerdeki nüfus müdürlüklerine devredilen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) kapsamında Erzurum’da 1 Ocak- 25 Nisan 2008 tarihleri arasında 2 bin 281 doğum, bin 42 ölüm, 636 evlenme ve 71 boşanma kaydedildiği öğrenildi.
DÖRT AYLIK NÜFUS VERİLERİ
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Kaya, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) çalışmalarında son 4 aylık verilerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Mehmet Kaya, Erzurum’da 1 Ocak–25 Nisan tarihleri arasında 2 bin 281 doğum olayının meydana geldiğini ve bu rakamın mevcut nüfusa eklendiğini söyledi. Yine aynı dönemi kapsayan süre zarfında Erzurum’da bin 42 ölüm olayının gerçekleştiğini açıklayan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Kaya, “Erzurum’da 01 Ocak–25 Nisan tarihleri arasında 636 kişi evlenirken, 71 boşanma olayı gerçekleşti.” dedi.
ADNKS SİSTEMİ KAYITLARI ÇABUKLAŞTIRDI
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin, artık günlük verileri bile anında elde edebilmeye imkan sağladığını kaydeden Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Kaya, “Önceleri bu tür bilgilere anında ulaşabilmek imkansızdı. Fakat şimdi nüfus istatistikleriyle ilgili olarak her türlü bilgiye anında ulaşabiliyor; kaç kişi doğmuş, kaç kişi ölmüş, boşanma ve evlilik sayıları nedir, hemen öğrenebiliyoruz” diye konuştu.
NÜFUS HAREKETLİLİĞİ SON 4 AY’DA ARTIŞ EĞİLİMİ GÖSTERDİ
Ocak ve Nisan ayları arasında görülen nüfus hareketliliğinin, Erzurum’da hızlı bir nüfus artışı olduğunu gözler önüne serdiğini dile getiren İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Kaya, son 4 ay içerisinde ölen bin 42 kişiye karşın, 2 bin 281 kişinin dünyaya gelmiş olması, Erzurum’da nüfus hareketliğinin artma eğiliminde olduğunu gözler önüne sermektedir. Yani yarı yarıya bir hız söz konusudur.” diye konuştu.
631 EVLİLİK, 71 BOŞANMA
Öte yandan Erzurum’da evlenme ve boşanma rakamlarıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Mehmet Kaya, şehirde 631 evlilik işlemine karşın 71 boşanma işlemi gerçekleştirildiğini dile getirerek, “Evlenme ve boşanma rakamları arasındaki büyük fark, Erzurum’da aile müessesesine gösterilen saygının da bir nevi ifadesidir. Yani Erzurum’da aile müessesesi oldukça sağlam temeller üzerine kuruluyor” dedi.