Üniversiteden dev yatırım
Erzurum Atatürk Üniversitesi iki büyük eğitim yatırımını gerçekleştirdi. Bilgi Teknolojisiyle donatılan, uydu bağlantısına sahip Merkezi Dersaneler ve Yabancı Diller Yüksek okulu binalarında, üniversite öğrencilerine AB düzeyinde eğitim verilecek.Türkiye’de kablosuz internete geçen tek Üniversite olma üstünlüğünü de sağlayan Atatürk Üniversitesi, son yatırımlarla Dünya üniversitesi olma sürecini iyice güçlendirdi.
Atatürk Üniversitesinde (AÜ) yaklaşık 9.5 milyon YTL'ye mal edilen Yabancı Diller Yüksekokulu ile Merkez Dershaneler binaları hizmete açıldı. AÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, Yabancı Diller Yüksekokulu binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, 4 katlı binanın yaklaşık 8 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu söyledi.
REKTÖR SÜTBEYAZ’DAN İKİ ARMAĞAN
Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Sütbeyaz, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Merkezi Dershaneler binalarının üniversitede önemli bir açığı kapattığını ifade ederek, "Büyük paralara mal olan bu iki bina üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Modern binalarımızda öğrencilerimizin rahat bir eğitim görmeleri için bütün imkanlar yer alıyor" dedi.
ÜNİVERSİTENİN EKSİĞİ KALMADI
Söz konusu binada bazı enstitülerin de faaliyet göstereceğini ifade eden Sütbeyaz, ''Üniversitemizin çok önemli bir eksiğini böylece gidermiş olduk. Bina bize yaklaşık 6.5 milyon YTL'ye mal oldu. Öğrencilerimize daha kaliteli ve modern bir ortamda eğitim vereceğiz'' diye konuştu.
DERSANE SIKINTISINA SON VERİLDİ
Prof. Dr. Sütbeyaz, yeni yapılan Merkez Dershaneler binasının ise yer sıkıntısı yaşayan fakülteler tarafından kullanılacağını belirtti. Binada 17 dershanenin bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Sütbeyaz, ''Dershaneler 70-100 ve 150 kişilik olarak dizayn edildi. Artık fakültelerimizin yer sıkıntısı kalmadı. Bu binanın maliyeti ise 3 milyon YTL'dir'' şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Sütbeyaz ile Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Merkez Dershaneler binasının açılışını yaptılar.