ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ersander’den çocuklara bayram hediyesi
Ersander’den çocuklara bayram hediyesi
Doğu’da yüksek kesimlerde kar var
Doğu’da yüksek kesimlerde kar var
Baruş Erzurum ekonomisini değerlendirdi
Baruş Erzurum ekonomisini değerlendirdi
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
Kars - Erzurum kara yolu beyaza büründü
Kars - Erzurum kara yolu beyaza büründü
HABERLER>EKONOMİ
3 Eylül 2004 Cuma - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

Türkiye ile İsviçre arasında ciddi dış ticaret açığı var Erzurum'a gelen İsviçre Federal Parlamentosu Kantonlar Meclisi Kanadı Dış Politika Komisyonu Başkanı Peter Briner ve beraberindeki heyet, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Erzurum Gazetesi Arşiv

Türkiye ile İsviçre arasında ciddi dış ticaret açığı var Erzurum'a gelen İsviçre Federal Parlamentosu Kantonlar Meclisi Kanadı Dış Politika Komisyonu Başkanı Peter Briner ve beraberindeki heyet, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıdaki konuşmasında İsviçre ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilere değinen Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Doğan, iki ülke arasındaki dış ticaret harcamalarının 3 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyledi. Harcamaların 2.9 milyar dolarının ithalat olduğunu ve Türkiye'nin İsviçre'ye 350 milyon dolarlık bir ihracatının söz konusu olduğunu kaydeden Doğan, "Ciddi bir dış ticaret açığı var. Aslında bu İsviçre'nin daha iyi çalıştığını gösteriyor ama denge unsuru da önemli" dedi. Doğan, ticari ilişkilerin iyi olmasının sosyal ilişkilerin iyi olmasına bağlı olduğunu ifade ederek, İsviçreli heyetten, ülkelerindeki yatırımcılara buradaki sıcak atmosferden bahsetmelerini istedi. İsviçre Federal Parlamentosu Kantonlar Meclisi Kanadı Dış Politika Komisyonu Başkanı Peter Briner ise, iki ülke arasındaki en önemli ilişkinin ticaret olduğunu ifade ederek, kendilerinin de Türkiye ile İsviçre arasında ticari ilişkilerin gelişmesinden yana olduklarını söyledi. Ancak ihracatta bazı sorunların yaşandığına dikkat çeken Briner, "Birkaç haftadır İsviçre'den Türkiye'ye ihracat yapılırken, bizim de anlamadığımız büyük sorunlar yaşanıyor. Oysa bizim İsviçre olarak AB ile serbest ticaret anlaşmamız var" diye konuştu. Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Doğan ise, Briner'in bahsettiği sorunun, güvenlik işareti olan ve 24 ayrı ürün grubu için uygulanan CE işaretinden kaynaklandığını kaydetti. Bunun Türkiye ve Gümrük Birliği çerçevesinde AB Teknik Mevzuatı'na uyum zorunluluğundan kaynaklandığını belirten Doğan, "Bu uygulama ilk defa gündeme gelen ya da İsviçre'nin yabancı olduğu bir uygulama değil. 10 Nisan tarihinden itibaren bu sistem uygulanıyor. Bu sistemden kaynaklanan birtakım aksaklıkların olduğu doğru. Ama bunlar da zamanla giderilecektir" şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
AĞUSTOSUN ZAM ŞAMPİYON YUMURTA VE KARPUZ Erzurum’da ...
MÜSİAD GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KURALAY:
ERZURUM KALKINMAMIŞLIK ZİNCİRİNİ KIRACAK Müstakil Sanayici ve İşadamları ...
Nema ödemeleri 8 Eylül’de başlıyor
Hazine tarafından hak sahiplerine yapılacak nema ödemelerine 8 Eylül’de ...
 
AB KALKINMA VE ÇEVRE FONLARINDAN YARARLANAMADIK
KUSUR KİMİN? AB’den 13 ilin kalkınması için 70 milyon Euro’luk ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
UZUNDERE BELEDİYESİ ORGANİK TARIMA ÖNCÜLÜK EDİYOR ORGANİK TARIM ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
TMO BUĞDAY ALIMLARINI SÜRDÜRÜYOR Erzurum'da toplam bin 750 ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
Başkan Küçükler: İşsizliğe çare olacak projeler üretiyoruzErzurum ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ERZURUM BİR KÜLTÜRÜNÜ DAHA YİTİRİYOR KIŞLIK ERZAK GELENEĞİ ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
DOLUNAY “DOĞALGAZ MERKEZİ” AÇILDI Erzurum'da ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Vietnam Benzeşmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva