ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
33. Yılımızı kutluyoruz
33. Yılımızı kutluyoruz
'Her selamda bir vefa, her ziyarette bir değer'
'Her selamda bir vefa, her ziyarette bir değer'
Erdoğan, Mehmetçik ile telefonda bayramlaştı
Erdoğan, Mehmetçik ile telefonda bayramlaştı
Uzundere'de self servis kiraz toplama
Uzundere'de self servis kiraz toplama
Aydın AGİT Bölgesinde Terör Eğilimlerini değerlendirdi
Aydın AGİT Bölgesinde Terör Eğilimlerini değerlendirdi
HABERLER>GUNCEL
26 Mayıs 2007 Cumartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

ARKADAŞINI KALP KRİZİ SONUCU KAYBEDİNCE... ‘Kalp yaşam destek sistemi’ geliştirdi Pamukkale Üniversitesinde tekniker olarak çalışan Erzurumlu Metin Yerdelen, 7 yıl önce arkadaşını kalp krizi nedeniyle kaybetmesi sonrasında, ''Kalp Yaşam Destek Sistemi ve Deprem Saati'' adlı bir cihaz geliştirdi.

Erzurum Gazetesi Arşiv

ARKADAŞINI KALP KRİZİ SONUCU KAYBEDİNCE... ‘Kalp yaşam destek sistemi’ geliştirdi Pamukkale Üniversitesinde tekniker olarak çalışan Erzurumlu Metin Yerdelen, 7 yıl önce arkadaşını kalp krizi nedeniyle kaybetmesi sonrasında, ''Kalp Yaşam Destek Sistemi ve Deprem Saati'' adlı bir cihaz geliştirdi. Yerdelen'in geliştirdiği cihaz, kullanıcının kalp ritmi bozukluklarını bluetooth aracılığıyla doktor ve yakınlarını uyarıyor. Yerdelen, yaptığı açıklamada, 100 YTL'ye mal ettiği, ''Kalp Yaşam Destek Sistemi ve Deprem Saati'' cihazının, kalp üzerine konan bir cihaz ve kola takılan saat ve cep telefonu aracılığıyla çalıştığını ve kalp ritmlerindeki bozukluğu ilgili kişilere bildirilebildiğini anlattı. YERDELEN GELİŞTİRDİĞİ SİSTEMİ ANLATTI Yaptığı cihazın tek sıkıntısının, parametrelerin 5'erli sistemde atması olduğunu belirten Yerdelen, şunları kaydetti: ''Kalp ritimini ölçen sistemlerde parametreler teker teker atıyor. Aramızdaki tek fark bu. Sistemin çalışma mantığı ise çok basit. Cihazı kullanan kişinin kalp ritmi bozulduğu anda sistem otomatikman, kola takılan saat aracılığıyla bluetooth üzerinden, 5 yere kadar mesaj atabiliyor. Bu mesajda, hastanın adı, soyadı, kalp ritmi, nabız ve vücut sıcaklığı bilgileri aktarılabiliyor. Böylece doktorlar, hasta hakkında önemli bilgilere sahip olabiliyor. Sistem geliştirildiği takdirde, hastaya daha erken müdahale etme şansını yakalanabilir. Tek isteğim projemin geliştirilerek daha işlevsel hale getirilmesini sağlamaktır.'' Yerdelen ayrıca, sisteme 16 megabytlık bir hafıza kartı takılabildiğini ve bu kart sayesinde, hastanın son iki saatlik kalp ritm bilgilerinin kaydedilebildiğini belirterek, ''Bu özellik sayesinde de doktor, hastayı incelerken geçmişteki değerleri kontrol edip daha iyi fikir sahibi olma şansını yakalayabiliyor'' diye konuştu. DEPREM SAATİ Geliştirdiği cihaza farklı bir özellik daha eklediğini belirten Yerdelen, cihazın deprem sarsıntılarında otomatik olarak 5 ayrı yere mesaj gönderdiğini ifade etti. Bu özelliğin bir merkez tarafından kontrolünün şart olduğunu anlatan Yerdelen, ''Merkeze kurulabilecek ayrı bir sistemle, deprem anında yıkılan binadaki vatandaşın enkaz altında olup olmadığı ve enkazın kaç metre altında bulunduğu bilgisine ulaşılabilir'' dedi. Üniversitelerin projesine ilgi göstermesini beklediğini sözlerine ekleyen Yerdelen, ''Geliştirdiğim cihaz daha işlevli hale getirilebilir. Bu konuda yardım bekliyorum'' diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DUMAN KİRLİLİĞİ 2006’YA GÖRE DÜŞÜŞ SEYRİNDE
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayına ilişkin Hava Kirliliği verilerini ...
"KÖROĞLU"’NA BÜYÜK İLGİ
Güzel Sanatlar Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Yasin Akyüz’ün yazdığı ...
ÖĞRENCİLER ÇEVRE DÜZENLEMESİ İSTEDİLER
Yakutiye Belediye Başkan Vekili Muharrem Asar’ı makamında ziyaret ...
 
NARMAN'DA ROCK KONSERİ
Narman ilçesinde Cennetin Doğusu adlı rock grubu konser verdi.
TÜKETİCİ BİLİNÇLENİYOR
Erzurum Tüketici Hakem Heyeti’ne 2007 yılının dört ayında 206 tüketici ...
SULAMA ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Daphan Ovası Sulama Birliği Emrullah Akpınar, 3 bin üyelerinin bulunduğunu ...
 
DOĞULU RÜZGÂRI
Ünlü pop müzik sanatçısı Kenan Doğulu, Atatürk Üniversitesi'nde verdiği ...
KÖY MUHTARLARINA TAPU BİLGİSİ VERİLDİ
Horasan ilçesinde köy muhtarları, tapu ve kadastro hizmetleri konusunda bilgilendirildi.
PTT'DEN AÇIKLAMA
PTT Genel Müdürlüğü, ÖSS, OKS ve KPSS sınav giriş belgelerinden alıcısına ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva