ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sektörel Enflasyon Beklentileri raporu yayımlandı
Sektörel Enflasyon Beklentileri raporu yayımlandı
Türk tüketicisinin köklü marka kriteri '54 yıl'
Türk tüketicisinin köklü marka kriteri '54 yıl'
Gülistan Doku soruşturmasında 2 kişiye daha gözaltı 
Gülistan Doku soruşturmasında 2 kişiye daha gözaltı 
Rüşvet ve görevi kötüye kullanma operasyonu: 7 tutuklama
Rüşvet ve görevi kötüye kullanma operasyonu: 7 tutuklama
Polisten kaçamadılar
Polisten kaçamadılar
HABERLER>GUNCEL
16 Ocak 2007 Salı - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

“VERGİ İADESİNİN KALDIRILMASI YANLIŞ” Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkan Yardımcısı Yahya Arıkan, Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerine katıldı. Açılış konuşmasını Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Akal’ın yaptığı Seminer’e çok sayıda meslek mensubu katıldı.

Erzurum Gazetesi Arşiv

Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın düzenlediği eğitim seminerine katılan TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Arıkan; “VERGİ İADESİNİN KALDIRILMASI YANLIŞ” Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkan Yardımcısı Yahya Arıkan, Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerine katıldı. Açılış konuşmasını Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Akal’ın yaptığı Seminer’e çok sayıda meslek mensubu katıldı. AKAL; ERZURUM HERGEÇEN GÜN KAN KAYBEDİLOR Eğitim Semineri öncesinde bir konuşma yapan Erzurum Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ESMMMO) Başkanı Zeki Akal, Erzurum’un ekonomik bağlamda her geçen gün gerilediğini dile getirerek 15 yıl öncesinde doğunun Paris’i olarak bilinen ilin e bu özelliğini kaybetme sürecine terk edildiğini öne sürdü.. Akal, “Erzurum ekonomisini ayağa kaldıracak yatırım yoğunluğu yok. Koskoca ilde iki fabrika bulunuyor. Bunlardan biri devlet öncülüğünde açılan sonradan özelleştirilen çimento fabrikası bir diğeri de halen daha devlet idaresinde bulunan şeker fabrikasıdır. Bunların dışında Erzurum ekonomisini kalkındıracak üçüncü bir fabrika yok.” dedi ARIKAN: VERGİ İADESİNİN KALDIRILMASI ÇOK BÜYÜK YANLIŞ Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkan Yardımcısı Yahya Arıkan, Vergi iadesinde var olan sistemden vazgeçilmesinin riskli ve yanlış olduğunu belirtti. Arıkan, “Vergi iadesinin kaldırılmasıyla devlet çok büyük kayıplarla karşı karşıya kalacaktır. Fiş fatura kesiminde inanılmaz düşüşler meydana gelecek. Devlet almış olduğu bu kararla 500 milyon YTL’lik bir tasarruf elde edecek ancak bir yıl sonrasında 5 milyar YTL’ gibi bir zararla karşı karşıya kalacaktır.”diye konuştu İŞÇİLER NET MAAŞ ALIYOR IMF'nin istediği ''standart indirim'' sisteminin mevcut uygulamanın yerine getirileceği görüşünü aktaran Arıkan, Türkiye'de çalışanların yüzde 90'ının işveren ile net ücret pazarlığı yaparak işe kabul edildiğini, işverenin ücreti net rakam üzerinden ödediğini dile getirdi. Arıkan, işverenin vergi farkını maaşa yansıtmasının düşünülemeyeceğini savundu. Arıkan, İndirim sisteminin işverene yarayacağını, çünkü işverenin daha az gelir vergisi stopajı ödeyeceğini, 1984 yılından bu yana uygulanan vergi iadesi sisteminin kaldırılması ile Hazinenin, KDV, gelir ve kurumlar vergisi kaybına uğrayacağını kaydetti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERVAK REYHANİ’Yİ MEVLİTLE ANACAK
Erzurum Kalkınma Vakfı, Halk Ozanı Reyhanî’nin vefatının 40. günü ...
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcı
Kış, yatırımcıyı olumsuz etkiliyor Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ...
DONDURUCU SOĞUĞA MEYDAN OKUDU
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkisini sürdürürken, Palandöken'de yarı ...
 
ERZURUM’DA 11 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Yurtta kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nin 4 ...
ERZURUM'DA KAR UYARISI
Erzurum İl Kriz Merkezi'nden bir açıklama yapılarak kar uyarısında bulunuldu.
İkinci el oto pazarları durgun
İkinci el otomobil fiyatları, normal değerlerinin altında işlem gördüğü ...
 
BOYA SANDIĞINI BIRAKIP EBRU SERGİSİ AÇTILAR
Erzurum'da sokaklarda ayakkabı boyacılığı yapmaktan, kağıt mendil satmaktan ...
THK Yurt Dışına Öğrenci Gönderecek
Türk Hava Kurumu, 19 öğrenciyi yurt dışına gönderecek. Uluslararası Hava ...
Türk Telekom, yeni tarifelerini belirledi
Türk Telekom, şehir içi konuşma ücretlerini arttırdı, şehirler arası fiyatları ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Vietnam Benzeşmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva