ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekin'den birlik ve beraberlik vurgusu
Tekin'den birlik ve beraberlik vurgusu
Baruş: Mazlum coğrafyaları unutmayalım
Baruş: Mazlum coğrafyaları unutmayalım
'Bayram sevincini yaşatan Rabbimize hamdü senalar'
'Bayram sevincini yaşatan Rabbimize hamdü senalar'
Erdoğan'dan bayram mesajı
Erdoğan'dan bayram mesajı
Yıkım durdurulmalı, türbe yerinde kalmalı!
Yıkım durdurulmalı, türbe yerinde kalmalı!
HABERLER>GUNCEL
13 Temmuz 2006 Perşembe - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

DÖKÜLDÜK 2006 Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) il bazında cinsiyetlere göre puan ortalamaları ve il başarı sıralaması açıklandı. Milli eğitim Bakanlığı Web sitesinde istatistikler bölümünde yayımlanan veriye göre Erzurum 2005 yılına göre 10 sıra gerileyerek, TM’de 57’nci, MF’de ise 58’inci oldu.

Erzurum Gazetesi Arşiv

DÖKÜLDÜK 2006 Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) il bazında cinsiyetlere göre puan ortalamaları ve il başarı sıralaması açıklandı. Milli eğitim Bakanlığı Web sitesinde istatistikler bölümünde yayımlanan veriye göre Erzurum 2005 yılına göre 10 sıra gerileyerek, TM’de 57’nci, MF’de ise 58’inci oldu. KIZLAR ERKEKLERİ GEÇTİ Erzurum’da 4 bin 953’ü erkek, 3 bin 582’si de kız olmak üzere toplam 8 bin 535 öğrencinin girdiği OKS’de Türkçe Matematik ve Matematik Fen puan türleri ortalamaları bakımından kız öğrenciler erkeklerden daha başarılı oldular. ERKEKLER BU YIL BAŞARISIZ Erzurum’da OKS’ye giren 4 bin 953 erkek öğrencinin Türkçe Matematik puan türünde ortalamaları 243.754 oldu. Matematik Fen puan türünde ise erkek öğrencilerin puan ortalamaları 239.299 olarak ölçüldü. Erzurumlu erkek öğrenciler Türkiye sıralamasında TM’de 57’inci, MF’de ise 60’ncı olabildiler. KIZLARIN TÜRKİYE SIRALAMASI DÜŞÜK OKS’ye katılan 3 bin 582 Erzurumlu kız öğrencinin TM’de puan ortalamaları 248.180; MF’de ise 241.994 oldu. Kız öğrenciler TM puan türünde 59’uncu, MF puan türünde ise 60’ncı sırada yer edinebildiler. OKS’DE GERİLEDİK Sınava giren toplam 8 bin 535 öğrencinin OKS’de aldıkları puanlara göre, Erzurum’un toplamda TM puan ortalaması 245.684, MF’de ise 240.474 oldu. Erzurum Türkçe Matematik puan türü ortalaması Türkiye sıralamasında 57’inci, Matematik Fen puan türü ortalamasında ise 58’inciliğe geriledi. BÖLGEDE ANCAK 4.CÜ OLABİLDİK Erzurum OKS sonuçları bakamından Doğu Anadolu bölgesindeki 14 il içinde TM ve MF Puan türlerinde 4. olabildi. Bölgede Elazığ Türkiye sıralamasındaki TM’de 37, MF’de ise 39’unculuğuyla ilk sırada yer alırken, bu ili Malatya ve Erzincan izledi. Bölgede OKS sonuçları bakımından en alt sırada ise Hakkari ili yer aldı. Hakkari Matematik Fen Puan türünde Türkiye sonuncusu oldu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
ESNAF ÇAĞDAŞ HİZMET BİNASINA KAVUŞACAK Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
VALİ GÜVENÇ’TEN SAPMAZ'A TEBRİK Sözde Ermeni soykırımı ...
ERMENİ OLAYLARINI 3A- 2U FORMÜLÜ İLE ANLATACAKLAR
Ermeni Çeteleri Katliamına Uğramış Mağdur Aileleri Dernekleri Federasyonunun ...
 
Dadaşkent’ten hizmet atağı
Dadaşkent belediyesi hizmetteki atılımları ile belde halkının yüzünü güldürüyor. ...
AZERBEYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV:
“BAKÜ-TİFLİS ERZURUM DOĞALGAZ HATTI HAYATA GEÇİRİLECEK” "Haydar ...
MEB'den ailelere "internet" kullanımı öneri paketi
Milli Eğitim Bakanlığı, aileleri, "internet" kullanımı konusunda uyararak ...
 
9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YRD. DOÇ. DR. ÖZGÜL KARAYURT:
"EGZERSİZ MEME KANSERİ RİSKİNİ AZALTIR" Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik ...
KAZIM KARABEKİR ŞÖLENE HAZIRLANIYOR
Erzurum Kazım Karabekir Belediyesi tarafından 28 Temmuz'da yapılacak olan ...
KAZIM KARABEKİR ŞÖLENE HAZIRLANIYOR
Erzurum Kazım Karabekir Belediyesi tarafından 28 Temmuz'da yapılacak olan ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yolculuğun Umudu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Güç, akıl ve adalet
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzincan’dan yükselen ses…
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum bir irfan otağıdır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya yeni masayı kuruyor
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yeni çağın kavşağında Türk dünyası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva