Taziye dönüşü kaza: 4 ÖLÜ, 2 YARALI
Erzurum'un Aşkale İlçesi yakınlarında, bir otomobil ile bir minibüsün çarpışmasıyla meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Aşkale'nin Saptıran Köyü'nden taziye ziyaretinden dönmekte olduğu öğrenilen şoför Canip Ağbaba (45) idaresindeki 25 DT 941 plakalı otomobille, karşı yönden gelmekte olan İbrahim Bayram yönetimindeki 69 M 0294 plakalı minibüs Aşkale Çimento Fabrikası yakınlarında, saat 22.00 sıralarında çarpıştı. Kazada, 300 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobilde bulunan şoför Canip Ağbaba ile Devlet Demiryolları'nda işçi olarak çalıştığı öğrenilen Cengiz Aksakal (48), İlyas Kurucu (45) ve Yemen Çıray (46) hayatını kaybederken, minibüs şoförü İbrahim Bayram ile Muammer Şimşek ağır yaralandı.
MUCİZE KURTULUŞ
Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde önceki gün gece meydana gelen trafik kazasında öldü diye ümit kesilen ve morga kaldırılacağı sırada doktorların son müdahalesiyle yeniden hayata dönen yaralı yolcunun sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
Kazada, ağır yaralı olarak Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve burada hayatını kaybettiği anons edilerek, yakınlarına öldüğü bildirilen Muammer Şimşek (43), mucize eseri hayata geri döndü. Hastane yoğun bakımda kalbi duran ve bir süre sonra öldü diye morga götürülmek istenen Muammer Şimşek'in, son anda parmağının kımıldaması doktorları harekete geçirdi. Acil Servis doktorunun hareketi farketmesi üzerine yeniden müdahaleye alınan Şimşek, yaklaşık yarım saat sonra yeniden hayata döndü. Yoğun bakımda tutulan Şimşek'in hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
Öte yandan, Canip Ağbaba idaresindeki 25 DT 941 plakalı otomobille, karşı yönden gelmekte olan İbrahim Bayram yönetimindeki 69 M 0294 plakalı minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, Canip Ağbaba, Cengiz Aksakal, İlyas Kurucu ve Yemen Çıray hayatlarını kaybetmişlerdi. Ölen 4 kişinin cenazelerinin dün Saptıran Köyü'nde defnedildiği bildirildi.