ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Aile, en büyük dayanışma noktamızdır'
'Aile, en büyük dayanışma noktamızdır'
Yargı mensuplarından Çiftçi’ye veda ziyareti
Yargı mensuplarından Çiftçi’ye veda ziyareti
 Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
 Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
Küresel Bilimsel Ağ’da ATAUNİV farkı
Küresel Bilimsel Ağ’da ATAUNİV farkı
Aziziye Belediyesi’nden saha araştırması
Aziziye Belediyesi’nden saha araştırması
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
27 Ekim 2009 Salı - 00:01

Engellilerden ”kaldırım tepkisi”

Kaldırım işgallerini önlemek için belediyelerce gerçekleştirilen denetimler, günü birlik çözümlerden öteye geçemezken, duyarsızlığa bir tepki de, Erzurum’daki görme engellilerden geldi. Kaldırım işgallerinden en fazla etkilenen kesimin başında gelen görme engelliler, bu konuda kesin çözüm üretilememesi halinde, bastonlarıyla birlikte belediyeleri protesto edecekler.

Engellilerden ”kaldırım tepkisi”

 Kaldırım işgallerini önlemek için belediyelerce gerçekleştirilen denetimler, şovdan öteye geçemezken, duyarsızlığa bir tepki de, Erzurum’daki görme engellilerden geldi. Kaldırım işgallerinden en fazla etkilenen kesimin başında gelen görme engelliler, bu konuda kesin çözüm üretilememesi halinde, bastonlarıyla birlikte belediyeleri protesto edecekler.
//BELEDİYELERE SİTEM
Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, Erzurum’daki kaldırım işgallerinin her geçen gün boyut büyüttüğünü söyledi. Belediyelerce yapılan denetimlerin şovdan öteye geçemediğini öne süren Kocaoğlu, “Göstermelik olarak yapılan birkaç denetimin dışında, kaldırım işgaline karşı hiçbir çözüm üretilmemiştir. Yayalara ait kullanım alanları olan kaldırımlar, maalesef esnafın ve sürücülerin işgaline uğramıştır. Gözleri görmeyen ve baston kullanan bir engelli, Erzurum’da kaldırımlarda yürürken akla karayı seçmektedir.” diye konuştu. Kaldırımların, bir şehrin medeniyet göstergesi olduğunu vurgulayan Abdurrahim Kocaoğlu, Erzurum’daki kaldırımların medeni toplumların çok uzağında bir görüntü oluşturduğunu ifade etti.
İŞGALLER YÜZÜNDEN YARALANAN ENGELLİLER VAR
Gözleri görmeyen çok sayıda dernek üyesinin, kaldırımlardaki işgaller yüzünden en büyük zararı gören kesim olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Ellerindeki bastonlarla yürümek zorunda olan çoğu üyemiz, kaldırım üzerlerine açılan tezgahlar ve bırakılan araçlar yüzünden çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyorlar. Kaldırımlarda bir bastonla manevra yapmak isterken düşen ve yaralanan üyelerimiz bile var. İnsanlara bu sıkıntı neden çektiriliyor?” diye konuştu. Bu soruna karşı kesin çözüm üretilmesi gerektiğini ve bunun da, aralıksız denetimlerle mümkün olacağını vurgulayan Abdurrahim Kocaoğlu, “Herkesin olduğu kadar görme engellilerin de yaşam alanları olan kaldırımlar, bilinçsizce işgal ediliyor ve bizim artık buna tahammül edecek durumumuz kalmadı. Belediyeler, medeniyetten uzak bu görüntüleri ortadan kaldırmaz ve gerekeni yapmazlarsa, bizler de demokratik tepkimizi ortaya koyacak ve yetkilileri kamuoyuna şikayet edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağrı'da domuz gribi paniği
Ağrı'da domuz gribi şüphesiyle hastaneye başvuran 3 kişi karantina altına alındı.
Bilinçsiz avcılar yaban hayatına zarar veriyor
Erzurum’un Oltu ilçesinde avcılar tarafından bacağından vurularak yaralanan ...
Temizlikten ayrılmayın
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Klinik ...
 
Uzundere, hastanesine kavuştu
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Uzundere İlçesi'nde yapımı tamamlanan ...
“Panik yok”
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Ankara'da domuz gribi hastalığı nedeniyle ...
Sağlıklı süreç..
Sağlık Bakanı Akdağ, Uzundere Devlet Hastanesi’nin açılışı için geldiği ...
 
Hayırseverler neredesiniz?
Erzurum'un Palandöken ilçesinde yaşayan Arslanoğlu ailesinin 4 ferdi, ...
Randevulu sistem başlıyor
Akdağ, Erzurum'da Türkiye'deki hastanelerin randevu sistemleri için bir ...
Asansör denetimleri sürüyor
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği tarafından başlatılan ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gazze Sınavı ve Tarihin Suskun Ortakları
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva