ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
GSB Yurtları 18 bin 12 öğrenci ağırlayacak
GSB Yurtları 18 bin 12 öğrenci ağırlayacak
 '161 DEAŞ terör örgütü üyesi şüpheli yakalandı'
 "161 DEAŞ terör örgütü üyesi şüpheli yakalandı"
KUDAKA Ankara'daki Erzurumlulara yatırımları paylaştı
KUDAKA Ankara'daki Erzurumlulara yatırımları paylaştı
Erzurum’da bal üretimi sektöre değer katıyor
Erzurum’da bal üretimi sektöre değer katıyor
ASHB'den: Tatlı Keşifler Projesi
ASHB'den: Tatlı Keşifler Projesi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
26 Ekim 2009 Pazartesi - 00:01

Temizlikten ayrılmayın

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Parlak, 'domuz gribi hakkında bilgiler verdi.

Temizlikten ayrılmayın

UYARILAR
Domuz gribi salgınıyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda çoğu zaman 'öpüşmeyin' uyarısı yapıldığına işaret eden Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Parlak, "Yeni bir hastalık bir anda, bir saatte ortaya çıkmaz. Mutlaka ön belirtileri vardır. Her salgın hastalık sonrası insanları 'öpüşmeyin' diye uyarırsak bu alışkanlık haline gelir ve insanlar birbirinden uzaklaşır. İnsanları birbirinden uzaklaştırmamak lazım. Tabiki bir insan hastalıklı ise onunla öpüşülmez: Onu zaten herkes biliyor. Ama karşındaki insan sağlıklı ise öpüşmeyi ertelemek olmaz. Halkımızın dikkat etmesi gereken en önemli konu 'öpüşmek' değil, elleri sık sık sabunlu su ile yıkamaktır. Bu basit bir olay hastalığın geçme riskini en aza indirmektedir. Dünyanın gündeminde olan domuz gribi, 65 yaş üzeri ve 2 yaş altındakilerde ağır seyrediyor. Hastalık bütün yaşlarda görülür ama ağır seyretme yaşı bu ikisindedir. Dolayısı ile bu iki yaş gurubundaki hastalıklı kişilerle öpüşme asgariye indirilebir" diye konuştu.
//HASTANEDE ÖZEL SERVİS AÇILDI
'Domuz gribi', 'Kuş Gribi', 'Kırım Kago Kanamalı Ateşi' (KKKA) gibi diğer bulaşıcı hastalıklar için Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde özel bir servis açtıklarını bildirdi. Hastanede oluşturulan 75 yatak kapasiteli özel serviste tüm tedbirlerin alındığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Mehmet Parlak şunları söyledi: “Uçak biletleri çok ucuzladı. Artık insan oğlu dünyanın her yerine seyahat edebiliyor. Bu yüzden Dünyanın bir ucunda çıkan bulaşıcı hastalık, kısa sürede Türkiye'nin doğusundaki en ücra köye kadar ulaşıyor. Bölgede oluşabilecek salgın hastalıklara karşı kurulan 75 yataklı özel servis ve sağlık ekibimiz 24 saat hazır durumda bekliyor. Özel servis, toplum sağlığını ilgilendirecek olan çok vakanın aynı anda gelmesine hazırlıklıdır. Ayrıca, diğer servislerden ayrıdır. Odalar genellikle iki, üç ve tek kişiliktir. Aynı tür hastalar geldiğinde 4-5 hastayı bir odada yatırabiliriz. Temennimiz böyle bir salgının olmaması ama olduktan sonra cevap vermek için elimizden geleni yapacağız”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzundere, hastanesine kavuştu
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Uzundere İlçesi'nde yapımı tamamlanan ...
“Panik yok”
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Ankara'da domuz gribi hastalığı nedeniyle ...
Sağlıklı süreç..
Sağlık Bakanı Akdağ, Uzundere Devlet Hastanesi’nin açılışı için geldiği ...
 
Hayırseverler neredesiniz?
Erzurum'un Palandöken ilçesinde yaşayan Arslanoğlu ailesinin 4 ferdi, ...
Randevulu sistem başlıyor
Akdağ, Erzurum'da Türkiye'deki hastanelerin randevu sistemleri için bir ...
Asansör denetimleri sürüyor
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği tarafından başlatılan ...
 
“Önce güvenlik”
Redevco Erzurum Alışveriş Merkezi’ni gezmek isteyen vatandaşları, X-Ray ...
Belediye’ye hizmet dersi verdi
Belediyenin kaldırımları tamir etmemesine öfkelenen yaşlı bir kadın, “iş ...
669 kişi domuz gribine yakalandı
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, domuz gribi virüsü tespit edilen ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Haritanın Yenilenmesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir yalnızca bir isim yahut soyisim midir?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Artık verilerle dövüşen adamlar var!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yıkılsın, yok olsun böylesi bir dünya
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva