ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum'da süper lig sinerjisi
Erzurum'da süper lig sinerjisi
Erzurumspor tribünlerinden sağlık mesajı
Erzurumspor tribünlerinden sağlık mesajı
Tüter Erzurum'u temsil edecek
Tüter Erzurum'u temsil edecek
GSF'den keman ve piyano ile saklı kadim nağmeler
GSF'den keman ve piyano ile saklı kadim nağmeler
Baruş'a turizm brifingi verildi
Baruş'a turizm brifingi verildi
HABERLER>GUNCEL
3 Ekim 2006 Salı - 00:00

Emisyon ölçümü yaptırmayana 500 YTL ceza

Erzurum'da Egzoz Emisyon Kirliliği ile ilgili Otomobilciler ve Şoförler Cemiyeti, Otobüsçüler ve Minibüsçüler Dernek Başkanlığı, kamu kuruluşları ve üniversitelerin konuyla ilgili yetkilileriyle bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Emisyon ölçümü yaptırmayana 500 YTL ceza

Emisyon ölçümü yaptırmayana 500 YTL ceza Erzurum'da Egzoz Emisyon Kirliliği ile ilgili Otomobilciler ve Şoförler Cemiyeti, Otobüsçüler ve Minibüsçüler Dernek Başkanlığı, kamu kuruluşları ve üniversitelerin konuyla ilgili yetkilileriyle bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman Erzurum’un özellikle kış aylarında en önemli çevre sorununun hava kirliliği olduğunu, ancak son yıllarda alınan kararlı tedbirler ve doğalgazın kullanılmasıyla birlikte sorunun çözümü adına ciddi mesafelerin alındığını kaydetti. İl Çevre Orman Müdürü Muammer Toraman "Kirliliğin sebepleri araştırıldığında; ısınmadan kaynaklanan yakıtlar ve egzoz kirliliği ilk sıradaki sebeplerdendir. Bu sorunun çözümü sürecinde, torbalı kömüre geçiş ve ithalatçı firmalara satış izin belgesi verilmesi gibi süreçler ve alınan numunelerde sonuçlar itibariyle kömürde kalite yakalanmış ve hızlı bir şekilde de doğalgaz kullanımı artışıyla birlikte mesafe alınmış, egzoz kirliliğinde ise sorun devam etmektedir. Egzoz Emisyonları hava kirliliği ile beraber bileşiminde bulunan gazlar; kanın oksijen taşıma yeteneğini azaltmakta, doku, kemik ve sinir sistemlerine zarar vermekte, zehirleyici etkisiyle sağlığımızı tehdit etmektedir. Sayılan bu olumsuzluklarla beraber yeni Çevre Kanununun getirmiş olduğu, Emisyon Ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 500 YTL ve standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine bin YTL idari para cezası da bu kanunun önemini ortaya koymaktadır. Toplantıyla birlikte hedefimiz; kış aylarına ulaşmadan egzoz emisyon sorununu hallederek, bu kış sezonunda bir önceki yıldan daha iyi bir havayı ve yaşanabilir ortamları toplumumuzun hizmetine sunmaktır" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Gençlerle el ele geleceğe’ toplantıları sürüyor
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Proje Komisyonu tarafından sürdürülen ...
Hilalkent, Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi oldu
Erzurum Kazım Karabekir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Hilalkent'in ...
Kaloriferler yakılabilecek
Hava sıcaklığındaki düşüş nedeniyle kaloriferlerin yakılabileceği öğrenildi.
 
Oltu’da Mehmetçik dershanesi dersbaşı yaptı
Oltu İlçesi'nde açılan Mehmetçik Dershanesi'nde 2006-2007 eğitim-öğretim yılına başlandı.
Palandöken yaz sezonu çalışmalarını tamamladı
Palandöken Belediyesi 2006 yılı yaz sezonu çalışmalarını tamamlandı. 2006 ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
BAŞKAN KÜÇÜKLER İLE DOBRA DOBRA “VEREMEYECEĞİMİZ HESAP ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
Bölgenin kurtuluşu turizm, eğitim ve sağlık sektörüne bağlıdır Erzurum ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
RESSAM ŞOFÖRÜN ESERLERİ BEĞENİ TOPLUYOR Girdiği bunalımdan resim ...
EBRU SERGİSİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi'nce "2006 yılı Erzurum'da Ramazan ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kuyunun Taşlısı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva