ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
6 takım sezona yeni teknik direktörle girecek
6 takım sezona yeni teknik direktörle girecek
Jandarmadan kaçak göçmen operasyonu
Jandarmadan kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum'da bir ayda 160 bin 775 kişi sorgulandı
Erzurum'da bir ayda 160 bin 775 kişi sorgulandı
Turan, 'Şehrimizin rekabet gücünü artıracağız'
Turan, 'Şehrimizin rekabet gücünü artıracağız'
HABERLER>SİYASET
16 Aralık 2015 Çarşamba - 04:43

Emeklilere zam müjdesi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına 2016 Ocak ayından itibaren aylık 100 TL seyyanen zam yapılmasını da içeren yassa tasarısı kabul edildi.

Emeklilere zam müjdesi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına 2016 Ocak ayından itibaren aylık 100 TL seyyanen zam yapılmasını da içeren yassa tasarısı kabul edildi.

Tasarıya göre; Katma Değer Vergisi Kanunu'nun, dahilde işleme ve geçici kabul rejimi kapsamında ihraç edilecek malların üretiminde kullanılacak girdilerin tecil ve terkin uygulaması çerçevesinde yurt içinden temin edilebilmesine imkan veren geçici maddesi ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bilgisayar ve donanımları ile bunlara ilişkin yazılımların bağışı ve bağışı yapacak olanların bunları temin etmesinde KDV istisnası uygulanmasına dair geçici maddesinin uygulama süreleri 31 Aralık 2020'ye kadar uzatılacak.

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu uyarınca, üyelerine veya çalışanlarına emekliliğe yönelik taahhütte bulunan dernek, vakıf, sandık, meslek kuruluşu ya da ticari şirketlerin, 16 Nisan 2012 tarihi itibarıyla mevcut bulunan emeklilik taahhüt planları kapsamındaki birikimler ve taahhütlerin bireysel emeklilik sistemine aktarılması amacıyla, taşınmaz ve iştirak hisselerinin devir ve tesliminde KDV istisnası öngören geçici maddenin uygulama süresi ise 31 Aralık 2017'ye kadar devam edecek.

Kurumlar Vergisi Kanunu'nda yer alan dernek veya vakıflarca elde edilen kesinti suretiyle vergilendirilmiş kira gelirleri ile menkul kıymet ve faiz gelirleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki atölye ve uygulama birimleri ile çıraklık ve halk eğitim merkezlerindeki uygulama birimlerine bağlı döner sermaye işletmelerinin gelirleri ve maddedeki bazı ajansların elde ettikleri gelirler nedeniyle, iktisadi işletme oluşmuş sayılamayacağına yönelik düzenlemenin uygulama süresi ise 31 Aralık 2020 tarihine bırakılacak.

Denetimli serbestlik şartlarında yer alan "açık ceza infaz kurumunda cezanın son 6 ayının kesintisiz olarak geçirilmesine" dair hükmün uygulanmama süresi 31 Aralık 2020'ye kadar erteleniyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2016 Ocak ayından itibaren yapılacak zamma ilaveten ayda 100 lira seyyanen ödeme yapılmasını öngören önerge kabul edildi. Sanayi sicil belgesi olan sanayi işletmeleri, imalat sanayinde kullanılmak üzere aldıkları makine ve teçhizat finansmanı için kullandıkları krediler dolayısıyla lehe alınan paralardaki yüzde 5 banka muameleleri vergisinden istisna tutulacak.

 

 
Cumhurbaşkanı Sancar onuruna yemek verdi
 
Reform Eylem Planı imzalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Altyapısı olmayan köyümüz kalmadı’
Erzurum Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Aydemir: 'Erzurum adına durmak yok..’
Erzurum’da kalkınma ve ekonomik gelişme yolunun sempati kanalları açmaktan ...
Kent Konseyi’nden Başkanlık sistemine destek
Kent Konseyi 2. Başkanı Tahsin Bayramoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Aydemir: 'Erzurum Ülke Gündeminin Manşeti’dir'
Aydemir, ‘Erzurum, tarihinde kaydettiği değerleri, ecdat mirası olan duruşu, ...
Aydemir: ‘Erzurum Ak’lığında Buluşalım’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediyesince ...
Aydın Teşkilat Başkan Yardımcılığına atandı
23’üncü Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Saadettin Aydın, AK Parti ...
 
DES’ten Hükümete destek
Kotanlı, Hükümetin 50 yıllık 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununu değiştirmesini ...
Sekmen: ‘Zulmün adı birdir’
Sekmen: 'Günümüze bakıldığında bazı toplumlarda insana dil, din veya ırkından ...
Kızıloğlu adaylığını açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi’nden 7 Haziran seçimlerinde Erzurum milletvekili ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Şehâdetin coğrafyası yahut bir milletin unuttuğu hatıra
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Enver Paşa kimdi bilir misin?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İnsanlığın En Yüce Değeri
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva