Okul idarelerince tespiti yapılan ihtiyaç sahibi toplam 2 bin ilköğretim ve lise öğrencisine 43 bin 700 TL tutarında kışlık kaban ve ayakkabı (bot) yardımında bulunduklarını söyleyen İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, “En güzel yatırım eğitime yapılan yatırımdır” ilkesiyle yola çıktıklarını belirtti.
YARAN ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRDİ
Okul aile birliği başkanlarının da hazır bulunduğu dağıtımlarda, daha önceden belirlenen listede yer alan öğrencilerin beden ve ayakkabı numaralarına göre taksimat yapıldığına işaret eden Yaran, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığı ile ilköğretim ve liselerde eğitim-öğretim gören çocuklarımıza destek olmak, ihtiyaç sahibi ailelerine de katkı sağlamak amacıyla belirli periyotlarla yardımlarımız devam etmektedir. Üstünde giyecek düzgün bir elbisesi, ayağında ayakkabısı olmayan öğrencileri motive etmenin ne kadar zor olduğu da bir gerçektir.” diye konuştu.
HAYIRSEVERYLERE TEŞEKKÜR
Kaban ve ayakkabı dağıtımında öğrencilerin yüzlerine yansıyan mutluluğun hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini ifade eden Kaymakam Yaran’ın eşi Çiğdem Yaran ise, Oltulu hayırsever vatandaşlar eliyle gerçekleştirilen yardımların yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla yapılan yardımların da büyük önem taşıdığını belirtti.
Öte yandan bu tür yardımların sosyal dayanışmanın güzel örneklerinden biri olduğuna vurgu yapan SYDV Müdürü Selami Koçak ise, vakıf olarak maddi durumu iyi olmayan öğrencilere sürekli yardım yaptıklarını sözlerine ekledi.