Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM-SEN) Genel Başkanı Mehmet Pınardağ, büyük zorluklarla yapılan sınavı kazanan ve Erzurum'da eğitime alınan 320 ilköğretim müfettişi adayının, özlük haklarında yaşanan gerilemeden dolayı eski görev yerlerine dönmeyi düşündüğünü belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok sayıda ilköğretim müfettişinin katıldığı 'Eğitim Sürecini Geliştirme' kursuna katılan TEM-SEN Genel Başkanı Mehmet Pınardağ, ilköğretim müfettişlerin sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. Pınardağ, okul müdürleri ile bunları denetleyen ve bir üst kademesi olan ilköğretim müfettişleri arasında maaş, ek ders ücreti vetazminatlar bakımından büyük bir uçurumun olduğunu ifade etti.
ÜCRETLER ÇAĞIN GERÇEĞİNE UYGUN DEĞİL
Okul müdürlerinin yüksek maaş aldığını söylemek istemediğini anlatan Pınardağ, çağın ve ülkenin gerçeklerine uygun, eğitimi destekleyip geliştirecek bir teftiş sisteminin; objektif, verimli ve ekonomik olarak çalışabilmesi için 'eğitim müfettişliği' adı altında yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.
PINARDAĞ ÖNERİ SUNDU
Yaşanan sorunlarla ilgili çözüm önerilerini beş ayrı başlık altında açıklayan TEM-SEN Genel Başkanı Mehmet Pınardağ, durmadan gelişen Türkiye'de 150 yıllık bir denetim mekanizmasının uygulandığını öne sürdü.
MÜFETTİŞLİK SİSTEMİNDE DEĞİŞİM İSTEĞİ
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Doğu anadolu’ya müfettiş görevlendirmesinin güvensizlikten kaynaklanmadığını ve sistem hatası olduğunu da kaydeden Pınardağ, "Artık bu 150 yıllık verimsiz sistemin ve yapının değiştirilmesini istiyoruz. İşlevi ve verimi bitmiş bir sistem uygulanıyor. Büyük zoruklarla ilköğretim müfettişliğini kazanan ve şu an Erzurum'da kursa alınan 320 arkadaşımız özlük haklarında yaşanan gerilemeden dolayı eski görevlerine döneceklerini ifade ediyor. Bu da ilköğretim müfettişlerinin sorunlarının
hangi boyuta ulaştığını gösteriyor" şeklinde konuştu.