ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MSB bilgilendirdi
MSB bilgilendirdi
18 gündür aranıyor
18 gündür aranıyor
Saime Anadan örnek yaklaşım
Saime Anadan örnek yaklaşım
Vali Çiftçi uyardı
Vali Çiftçi uyardı
Palen açıklama yaptı
Palen açıklama yaptı
HABERLER>EĞİTİM
20 Ekim 2025 Pazartesi - 12:01

ETÜ'nün idari kadrosu yapay zekâ ile güçleniyo

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) idari personele yönelik "İdari İş ve İşlemlerde Yapay Zekâ Araçlarının Etkin Kullanımı" konulu eğitim programı gerçekleştirildi.

ETÜ nün idari kadrosu yapay zekâ ile güçleniyo

ETÜ'nün idari kadrosu yapay zekâ ile güçleniyor
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) idari personele yönelik "İdari İş ve İşlemlerde Yapay Zekâ Araçlarının Etkin Kullanımı" konulu eğitim programı gerçekleştirildi.
Kurum içi dijital dönüşümü hızlandırmak ve idari süreçlerde verimliliği artırmak amacıyla düzenlenen eğitim seminerine Genel Sekreter Prof. Dr. Ahmet Dumlu, Yapay Zekâ Teknolojileri Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Kaymaz, Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Naci Bayrak ve idari personel katıldı.
Programda konuşan Genel Sekreter Prof. Dr. Ahmet Dumlu, teknolojik dönüşümün kurumsal yapılar üzerindeki etkilerine değinerek yapay zekânın idari süreçlerde verimliliği artırma potansiyeline vurgu yaptı. Geçmişten günümüze teknolojik geçiş süreçlerine değinen Dumlu, elektronik belge yönetim sistemlerinin ilk uygulanma dönemlerinden örnekler vererek: "Bugün de benzer bir eşikteyiz. Bu kez gündemimizde Yapay Zekâ var. Belki ilk etapta, ‘Gerek var mı? Yapay zeka kanundan, yönetmelikten ne anlar; ben yıllarımı verdim bu işe’ diyenleriniz olabilir. Ancak yapay zekâ araçlarını kullanmaya başladıkça göreceksiniz ki, bu teknolojiler uzmanlığınızı gölgelemek için değil, desteklemek için var. Sizleri tekrar eden, zaman alan işlemlerden kurtarıp daha nitelikli ve yönetsel düşünmeyi gerektiren alanlara odaklanmanıza yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmasının ardından Yapay Zekâ Teknolojileri Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Kaymaz, "İdari İşlerde Yapay Zekâ Entegrasyonu" başlıklı sunumuyla yapay zekânın kurumsal süreçlere entegrasyonu, karar destek mekanizmalarındaki rolü ve örnek uygulamalar hakkında bilgi verdi.
Programın ikinci bölümünde Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Naci Bayrak, idari işleyişte kullanılabilecek yapay zekâ tabanlı araçlar, verimlilik artırıcı uygulamalar ve pratik kullanım örneklerine yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcılara yapay zekâ araçlarının doküman yönetimi, yazışma süreçleri, toplantı planlaması ve veri analizi gibi alanlarda sağlayacağı kolaylıkları anlattı.
Eğitim programı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

 
Aziziye’de tarım gündemi
 
Sabuncuoğlu ESAV’da okurlarıyla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'ATAUNİV gücüyle geleceğe yürüyoruz'
Atatürk Üniversitesi, 2025-2026 Akademik Yılına coşkulu ve yoğun katılımlı bir törenle merhaba dedi.
ETÜ senatosu Özvar başkanlığında toplandı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Senatosu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ...
Özvar YÖK sistemini değerlendirdi
Özvar, 2030 yılı hedefleri çerçevesinde üniversitelere bir yol haritası ...
 
ATAUNİV 68. Gurur Yılında
Atatürk Üniversitesi 2025-2006 Akademik yılı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ...
Özvar ATAUNİV Senato toplantısına katıldı
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2025-2026 akademik ...
Oltu'da Emrullah Aydın sevinci
Emrullah Aydın’ın Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanması memleketi ...
 
Erzurum'da mesleki öğrenme laboratuvarı kurulacak
rzurum, Yozgat, Bursa, Çanakkale, Konya, Kahramanmaraş, Batman, Adana, ...
ETSO üyelerine akademik destek
ETSO ve Atatürk Üniversitesi, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve ...
ETÜ öğrencileri Tanıtım Festivalinde buluştu
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) 2025-2026 Akademik Yılında üniversiteye ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Dönemin Yenisi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva