ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tortum Şelalesi baharda bir başka güzel
Tortum Şelalesi baharda bir başka güzel
ETÜ’de biyolojik tehditlere bilimsel yaklaşım
ETÜ’de biyolojik tehditlere bilimsel yaklaşım
Jandarma Muhtarları bilgilendirdi
Jandarma Muhtarları bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Erzurum’da siber suç operasyonu
Erzurum’da siber suç operasyonu
HABERLER>GUNCEL
6 Mart 2008 Perşembe - 00:00

ERZURUMLUNUN MÜZİK ZEVKİ YOZLAŞIYOR

İnsanların bulundukları yaşlar, müzik tercihlerini de doğrudan etkiliyor.

ERZURUMLUNUN MÜZİK ZEVKİ YOZLAŞIYOR

ERZURUMLUNUN MÜZİK ZEVKİ YOZLAŞIYOR İnsanların bulundukları yaşlar, müzik tercihlerini de doğrudan etkiliyor. Erzurum’daki müzik marketlerle görüşülerek yapılan araştırmaya göre, 50 yaş ve yukarısındaki yaşlı kesim, halk ozanları ve âşıklık geleneğine ilgi duyarken, 30 ve 50 yaş arasındaki orta yaş kesim ise, genellikle Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dinliyor. Erzurum’da pop, caz ve rock gibi müzik türlerini tercih etme yaşı ise, 13’ten başlıyor. Erzurum’da müzik market işletmeciliği yapan Orhan Aksakallı, insanların müzik tercihlerinin, teknolojiyle birlikte değişime uğradığını söyledi. Müzikteki çeşitlilik ve türlerin, artık yaş gruplarına göre şekillendiğini vurgulayan Aksakallı, “Erzurum, milli ve kültürel değerlerine çok daha fazla bağlı bir şehir olduğu için, ağırlıklı olarak Türk Halk ve Türk Sanat Müziği dinleniliyor. 50 yaş ve yukarısı olan yaşlılar, halk ozanlarından vazgeçmedikleri gibi, türkü, uzun hava, gazel ve koşmalardan keyif alıyor” dedi. ROCKA İLGİ YAŞI 13’LERE KADAR DÜŞTÜ 30 ve 50 yaş arası kesimin ise, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dinlediğini vurgulayan Aksakallı, “Yöresel türkülerin yanında, çeşitli yörelere ait olan ve yıllardır dillerden düşmeyen halk türküleri ve sanat müzikleri, bugün Erzurum’da orta yaş kesimin müzik tercihlerini oluşturuyor.” diye konuştu. Erzurum’da son yıllarda en çok gözlemlenen durumun, pop, caz ve rock gibi müzik türlerinin tercih yaşı olduğuna dikkati çeken Aksakallı, Erzurum’da caz ve rock müzik dinleme yaşının 13’lere düştüğünü ifade etti. KÜLTÜR EMPERYALİZMİ Mİ? Gençliğin müzik tercihlerinde batı tarzının ağır basmasında, kitle iletişim araçlarının büyük payı bulunduğunu aktaran Aksakallı, ailelere ve eğitimcilere çağrıda bulunarak, “Çocuklarımıza kendi kültürel değerleriyle bezeli olan müzikleri de sevdirmeliyiz. Çünkü batı tarzı müziklerde, kültürel motifler bulunmadığı gibi, dil de düzgün kullanılmıyor. Zamanla bu durum gençlerimizin dili güzel kullanmalarının da önünde engel olacak. Bu yüzden okullarda müzik eğitimi verilirken, kendi kimliğimiz ve kültürümüze ait olan müzikler üzerinde ağırlıklı olarak durulmalıdır” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HASTA HAKLARI, KORUMA ALTINDA
Erzurum’daki hastanelerde kurulan oluşturulan “Hasta Hakları” ...
“LİSANSLI” SPORCU SAYISI, ŞUBAT AYINDA ARTIŞA GEÇTİ
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Lisanslı ve Faal Sporcu Sayısı ...
İŞÇİLER SORUNLARINI ANLATTILAR
Karayazı İlçe Belediyesinde 25 aydır maaşlarını alamadıklarını ileri süren ...
 
OKS'YE BAŞVURULAR 10 MART'TA BAŞLIYOR
Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, özel okullar, polis kolejinde ...
GENÇLER FUTBOL GRUP BİRİNCİLİĞİ MAÇLARI BAŞLADI
Okullararası Gençler Futbol Grup Birinciliği maçları dün Erzurum'da başladı.
ÖSS'NİN "ÖZEL" ADAYLARI BELİRLENDİ
2008-ÖSS'ye başvuracak adaylardan okul birincileri, üstün yetenekliler, ...
 
BÖLÜCÜ ESKİ İMAMA TUTUKLAMA
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde eski bir imam, terör örgütüne yardım ve ...
TSK'YA SÖZLEŞMELİ SUBAY ALINACAK
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, sözleşmeli istihdam edilmek üzere 505 subay alacak.
SÜRÜCÜLERİN YÜZDE 15’İ KADIN
Yurt genelinde sürücü belgesi sahibi olan 3 milyonu aşkın kadından 3 bin ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva