ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yılmaz Ailesi yasta
Yılmaz Ailesi yasta
Oltu'da genç yetenekler yarıştı
Oltu'da genç yetenekler yarıştı
Aydın AGİTPA vizyonunu paylaştı
Aydın AGİTPA vizyonunu paylaştı
İtfaiye seferber oldu
İtfaiye seferber oldu
Türkez: 'Anadolu medyası kıymetlidir, güçlüdür'
Türkez: 'Anadolu medyası kıymetlidir, güçlüdür'
HABERLER>EKONOMİ
27 Nisan 2010 Salı - 05:12

EBK’tan yeni üretim yaklaşımı

SAMET ÖZÜNAL/1952 yılından beri pastırma üretiminin yapılmadığı Erzurum’da, 58 yıl aradan sonra çarklar yeniden dönmeye başladı. Et Balık Kurumu’na bağlı Erzurum Kombinası, pastırma üretimine dün itibariyle başladı. 58 yıl sonra yeniden pastırma üretmeye başlayan Erzurum Et Kombinası’nda, deneme amaçlı ürünler görücüye çıkarken, Kombina Müdürü İsmail Atasever ise, “Durum gösteriyor ki, Erzurum Et Kombinası, ilimizin ve bölgemizin şarküteri merkezi olacak.” dedi.

EBK’tan yeni üretim yaklaşımı

//PASTIRMA ÜRETİMİ
Erzurum Et Kombinası’nda 52 yıl aradan sonra yeniden pastırma üretimine başlandı. Erzurum Et Kombinası tarafından önceleri satışa sunulan pastırmaların, Ankara Sincan’daki tesislerde imal edildiğine dikkati çeken Kombina Müdürü Atasever, bundan böyle pastırmanın bizzat Erzurum’da üretilerek satışa sunulacağını dile getirdi. Pastırma üretimini 26 Nisan Pazartesi günü itibariyle başlattıklarını ve deneme imalatından olumlu sonuçlar elde ettiklerini dile getiren Kombina Müdürü Atasever, “Henüz başladığımız pastırma üretimi, 58 yıl aradan sonra kombinamızda ilklere atılan imzalardan birisi oldu. Makinalarımız ve sistemimiz, yıllardır üretimi yapılmayan pastırma için yeniden çalıştı. İlk üretimimiz deneme amaçlı olduğu için satışa sunulmayacak. Fakat önümüzdeki günlerde kendi ürettiğimiz pastırmalarımız, vitrinlerdeki yerini almaya başlayacak.” diye konuştu. Normal pastırmanın kilosunu 42,20, bonfile pastırmanın kilosunu da, 51,30 TL’den satışa sunacaklarını kaydeden Atasever, “Yeni ürünümüzün Erzurum ve bölge illerinden büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Talebe göre şekillendireceğimiz üretim miktarımızla, Erzurum’un ve bölgenin şarküteri merkezi olacağız.” ifadelerini kullandı.
//SUCUK ÜRETİMİ 2008 YILINA GÖRE YÜZDE 110 ORANINDA ARTTI
Öte yandan Erzurum’da kombina tarafından üretilen sucukların da piyasalardan büyük ilgi gördüğünü dile getiren Atasever, 2008 yılına oranla sucuk imalatının yüzde 110 oranında arttığını kaydetti. Erzurum sucuğu denilince artık akıllara Erzurum Et Kombinası’nın geldiğini vurgulayan İsmail Atesever, “Ürettiğimiz ürünlerin tamamı piyasalardan büyük ilgi gördü. Geldiğimiz nokta itibariyle Erzurum Et Kombinası’nın, bölgenin şarküteri merkezi olmaması için hiçbir neden yok. Halkın gösterdiği ilgi, üretim kalitemizi artırmamızda bizim en büyük şevk ve azim kaynağımız. Hizmet kalitemizi artırmak için elimizden geleni yaptığımız gibi, pastırma ve sucuk üretiminde marka olacağımızdan eminiz.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dadaş 27 Nisan 2010 Salı 14:56

helal olsun erzurum kominasına,bölgeye tek bir çivi bile çakandan ALLAH razı olsun.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ürün pahalı, işçilik ucuz
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Türkiye’de altın piyasasında en ucuz işçiliğin Erzurum’da ...
EBK et ithal edecek
ERZURUM gazetesi- Son dönemde artan kırımızı et fiyatları nedeniyle tedbir ...
Türk İş'e göre, açlık sınırı 853 lira
Türk-İş, Nisan ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 852,50 TL, ...
 
KOBİ’lerde atılım yok..
Erzurum kış turizmi ve sporlarında marka il olma sürecine girdi. Turizm ...
ZMO, Gökalp’i konuk edecek
Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Gökalp, Türkiye’de tarım ve hayvancılık ...
EBK alımları durdurdu
EBK Erzurum Et Kombinası canlı hayvan alımını durdurdu. Et kombinası ...
 
Tarım’da eğitim atağı
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği’ne bağlı kooperatif müdürleri ...
KÖYDES'te 2010 açılımı
Kırsal kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak uygulanan KÖYDES programı çerçevesinde ...
Organik tarımda marka süreci
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Erzurum, organik tarımda marka haline geliyor. Organik ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Klavye çetelerinin imparatorluğu: Erzurum’da “dijital karanlık” operasyonu
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva