ERZURUM(CİHAN)- Ramazan ayında Erzurum Et ve Balık Kurumu (EBK)'na ait Et Kombinası'nın kırmızı et satışlarını önceki aylara göre ikiye katladığı bildirildi. EBK Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, Ramazan'da et satışlarının yüz güldürdüğünü söyledi.
13 GÜNDE 13 TONLUK SATIŞ
Atasever, Ramazan ayının ilk 13 gününde 10 ton kırmızı et, 2 ton tavuk ve 3 tona yakın da sucuk, pastırma ve kavurma sattıklarını açıkladı. EBK Et Kombinası Müdürü Atasever, satışlarını kombinadaki tesislerin önündeki mağaza ile Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisindeki satış noktasında gerçekleştirdiklerini ifade etti. 13 gün içerisinde 147 bin TL tutarında kırmızı et satışı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Atasever, bir önceki ay da 53 bin TL'lik satış yaptıklarına vurgu yaptı.
EBK MARKA KURULUŞ
Atasever, Ramazan'da et, sucuk ve kavurma satışlarında patlama yaşanmasını vatandaşların kuruma olan güvenine bağladı. Kasapların inek ve koyun eti sattığını belirten Atasever, EBK olarak birinci sınıf karkas tosun eti sattıklarını bunun da fiyat ve lezzet olarak tercih nedeni olduğunu vurgu yaparak, "Ramazan'da kırmızı et satışlarımız yüzde 120 artış gösterdi. Kırmızı et satışlarımızın yüzde 70'ini kıyma oluşturuyor. Tosun eti sattığımız için bir de piyasanın altında satış yaptığımızı için tercih nedeniyiz. Tosun eti çabuk pişmesi ve lezzetiyle aranan bir tat." diye konuştu.
TAVUK ETİNDE EBK TERCİHİ
Tavuk eti satışlarında da artış yaşadıklarını ifade eden Atasever, "Piyasada satılan beyaz etin çoğu açıkta ve sağlıksız koşullarda satıldığı için tüketici tavuk etinde de EBK'yı seçiyor. Ramazan'da sağlıklı ve güvenilir et tüketmeyi seven Erzurumlunun güvenine mazhar olduğumuz için gururluyuz." diye konuştu.