ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Memur-Sen’den ‘1007 Kazanım’
Memur-Sen’den ‘1007 Kazanım’
GSB Yaz Gençlik Kampları başvuruları başladı
GSB Yaz Gençlik Kampları başvuruları başladı
Sanayi üretimi yıllık yüzde 2,5 arttı
Sanayi üretimi yıllık yüzde 2,5 arttı
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
FETÖ operasyonunda 77 tutuklama
FETÖ operasyonunda 77 tutuklama
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Kasım 2010 Pazartesi - 04:10

Doğu’da, Kaz yetiştiriciliği gelir kapısı oldu

Ardahan Çıldır ilçesinde kazlar kesilip, temizlenip kuruması için hazırlanan askılarda yerini aldı.Çıldır ilçesinin lezzetli yiyecekleriyle yine gündemde. Özellikle yaz aylarında Çıldır Gölüne has Sarıbalık balığı ve bozulmamış doğasından rengarenk çiçeklerden dolayı elde edilen balı tüm ülkede lezzeti tanınırken, kümes hayvancılığının da iyice ilerlemesiyle kaz eti de bu lezzet durağında yerini aldı.

Doğu’da, Kaz yetiştiriciliği gelir kapısı oldu

Ardahan Çıldır ilçesinde kazlar kesilip, temizlenip kuruması için hazırlanan askılarda yerini aldı.Çıldır ilçesinin lezzetli yiyecekleriyle yine gündemde. Özellikle yaz aylarında Çıldır Gölüne has Sarıbalık balığı ve bozulmamış doğasından rengarenk çiçeklerden dolayı elde edilen balı tüm ülkede lezzeti tanınırken, kümes hayvancılığının da iyice ilerlemesiyle kaz eti de bu lezzet durağında yerini aldı.
//KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ VE EKONOMİK GETİRİSİ
Özellikle köylerde gelişen kaz yetiştiriciliği geçim kaynağı olmasının yanında ilçeyi tanıtım anlamında da büyük rol oynuyor. Köylerde yetiştirilen kazlar yaklaşık 5 – 6 ay gibi bir sürede kesilecek konuma gelirken bakımıyla da köy kadınları ilgileniyor. Her yıl Cumhuriyet Bayramına denk gelen ekim ayının son haftası ile kasım ayının ilk haftası arası kesilen kazlar komşuların birbirlerine yardım etmeleriyle temizlenip tuzlanıp kuruması için evin bahçelerine özel olarak yapılan askılara asılıyor.
//KURUTULAN KAZ ETLERİ KAPIŞILIYOR
Yaklaşık 15 ila 20 gün askıda kalan kaz etleri olgunlaştıktan sonra serin yerlerde veya derin dondurucularda kışın yenmek için koruma altına alınıyorlar. Kışın sofraların vazgeçilmezi olan kaz eti özellikle büyük şehirlerde ve gurbetçiler arasında düzenlenen özel gecelerin özel menüsünde yer alıyorlar. Hatta köy derneklerinin düzenlediği gecelere isimleri bile veriliyor. Kaz geceleri olarak düzenlenen yemekli eğlenceler gurbetçileri de bir araya getirmenin en iyi yolu olarak ta gündeme geliyor.Fiyatı şuan ilçede 80 ila 100 TL arasında satışa sunulan kazlar büyük rağbet görürken köylü ekonomisine de güç katıyorlar.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da Ozan Geleneğine bilimsel yaklaşım
Kafkas Üniversitesi (KAÜ), öğretim görevlileri halk edebiyatı ve ozanlık ...
Hem okuyor hem çobanlık yapıyor
Bitlis'in Küllüce köyünde yaşayan 7. sınıf öğrencisi Mevlan Yoltada, hem ...
SERKA Meclis üyelerini bilgilendirdi
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) uzmanları, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler ...
 
Fırat bilgilendirme seminerleri devam ediyor
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan seminerlerin bu haftaki bölümü tamamlandı.
İnsanlık Anıtı’nı talan ettiler
Kars Sukapı Mahallesi’nde önceki dönem Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ...
Basın Yayın’dan bölgesel açılım
Yerel Medya Bilgilendirme toplantısı için Bayburt’a gelen Basın Yayın ...
 
Proje Döngüsü Yönetimi" seminerle anlatıldı
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından "Proje Döngüsü Yönetimi" semineri verildi.
Kasap et, koyun can, bastoncu boynuz derdinde
Kemiği sanata dönüştüren Bitlis'in Ahlat ilçesindeki baston ustaları, ...
Depremzedeler konutlarını Başbakan’dan alacak
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Elazığ'da meydana gelen ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva