ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ilgar Dağı tünelinde geri sayım
Ilgar Dağı tünelinde geri sayım
MEB'den 24 Kasım'a özel Fotoğraf Yarışması
MEB'den 24 Kasım'a özel Fotoğraf Yarışması
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,2 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,2 arttı
Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 3,6 arttı
Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 3,6 arttı
İnşaat üretimi yıllık yüzde 25 arttı
İnşaat üretimi yıllık yüzde 25 arttı
HABERLER>SİYASET
16 Ekim 2025 Perşembe - 04:40

Destici ülke ve bölge gündemini değerlendirdi

Destici, 'Terörle, teröristle müzakereyi doğru bulmuyoruz. Çünkü bunlar pazarlık yapmak istiyor. Devlete ve millete kabadayılık yapamazsınız. Yaparsanız geçmişte olduğu gibi yine şamarı yersiniz. Bunu aklınızdan çıkarmayın." dedi

Destici ülke ve bölge gündemini değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Gazze'deki soykırımın sorumluları mutlaka yargılanmalı" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında ülke ve dünya gündemindeki gelişmeleri değerlendirdi. Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Destici, kalıcı barışın sağlanması ve savaş suçlularının yargılanması çağrısında bulundu. Destici, "İsrail'in Gazze'deki soykırımı, işgal planı, açlıktan masum çocukları ve kadınları ölüme terk etmesi nihayet Mısır'da düzenlenen ‘Şarm El-Şeyh Barış Zirvesi'nde sağlanan bir ateşkesle şimdilik durduruldu. Bu ateşkesin kalıcı bir barışa vesile olmasını ve 4 ülke tarafından imzalanan Türkiye Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Katar Emiri es-Sani tarafından imzalanan ve 31 ülke liderinin eşlik ettiği, onay verdiği bu anlaşmadan ziyade bir iyi niyet belgesi. Kalıcı gerçek bir barış anlaşmasına dönüşmesini elbette arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Destici, İsrail Başbakanı Netanyahu başta olmak üzere savaş kabinesinin uluslararası yargı önüne çıkarılması gerektiğini belirterek, "Başta katil Netanyahu ve savaş kabinesi olmak üzere resmi rakamlara göre 70 bin ama gayriresmi rakamlara göre 100 binden fazla masum insanın katilleri mutlaka yargılanmalı ve hak ettikleri cezayı almalıdır. Bunun için de anlaşmaya imza koyan ve zirveye katılan ülkeler öncelikle barışın, sonra Uluslararası Ceza Mahkemesi'ndeki davanın mutlaka takipçisi olmalıdır" diye konuştu.

"Terörle, teröristle müzakereyi doğru bulmuyoruz"

Terörsüz Türkiye sürecine de değinen Destici şunları kaydetti:

"İşin en başında 'pazarlık yok, müzakere yok, şart yok yani pazarlıksız, müzakeresiz, şartsız, talepsiz PKK silahlarını bırakacak, kendini feshedecek' denildi. Biz başından itibaren hep temkinli yaklaştık ve muhataplarımıza asla güvenilemeyeceğini, geçmişte bunun test edildiğini söyledik ve nitekim ne oldu, dün terör örgütünün partisi tarafından 10 maddelik bir talep listesi açıklandı. Hani pazarlık yoktu, hani talep yoktu, hani müzakere yoktu? Bunun öncesinde ne yaptılar; alçak, katil terör örgütü lideri için slogan attılar. Bunlar bizim kanımızı donduran şeyler. Terörle, teröristle müzakereyi doğru bulmuyoruz. Çünkü bunlar pazarlık yapmak istiyor. Devlete ve millete kabadayılık yapamazsınız. Yaparsanız geçmişte olduğu gibi yine şamarı yersiniz. Bunu aklınızdan çıkarmayın."

"Halkın asıl gündemi ekonomi"

Vatandaşların en önemli gündeminin ekonomi olduğunu vurgulayan Destici, "Vatandaşlarımızın asıl gündemi ekonomi. Halkın birinci gündemi ekonomi ve maalesef enflasyon, gelir dağılımındaki adaletsizlik, üretim kapasitesindeki zayıflama, artık istatistiklerin değil hayatın bir gerçeğidir. Piyasadaki fiyat artışları halkın alım gücünü eritmekte, orta sınıfı hızla daraltmakta, toplumun dayanma gücünü aşındırmaktadır. Yalnızca sanayi veya tarımı değil, toplumun tüm katmanlarını doğrudan etkilemektedir" ifadelerini kullandı.

 
Çavuş Çorum FK'nın hedefini açıkladı
 
Bütçe Eylül ayında 309,6 milyar TL açık verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: 'Güçlü bir irade ortaya koyduk'
Erdoğan: 'Gazze soykırımını durdurma noktasında önemli bir adım attık. ...
Türk Haber-Sen başkanını seçti
Türk Haber-Sen Erzurum Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Seçim ...
Kacır: 'Filistin'de yapılan zulme sessiz kalmıyoruz'
acır, İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırıma dikkat çekerek, "Bizler ...
 
Tekin: MAARİF Modeli, milli birliğimizin teminatıdır
Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak ana misyonumuz, Anadolu'nun özünden ...
Tekin'den Vatan Sevgisi vurgusu
Tekin, "Çocuklarımıza ve gençlerimize bu ülke için fedakarlık yapılması ...
Küçükoğlu: Her zaman gençlerimizin yanındayız
AK Parti Erzurum İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi kampüsünde ...
 
Tekin: Hep Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "7 Ekim 2023'ten itibaren başlayan soykırımda ...
Akpunar Aziziye yatırımlarını paylaştı
Aziziye ilçesinde belediyenin yatırım ve hizmetlerine yönelik olarak saha gezisi düzenlendi.
Destici gündemi değerlendirdi
PKK elebaşı Öcalan adına TBMM'de slogan atılmasına değinen Destici, "Maalesef ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yıldızların Kırpılanı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üç aşamalı yeni Ortadoğu… Biz hâlâ anlamadık mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Filistin’in tapusu, Nâsıra’da bozuldu…
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir zamanlar “Ağabey” bile diyemiyorduk… Şimdi ortak tatbikat konuşuyoruz.
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bölücübaşı çağrı yaptı… Ama Suriye kolu duymadı.
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva