ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Üniversite öğrencisinin taekwondo başarısı
Üniversite öğrencisinin taekwondo başarısı
DHMİ Mart ayı verileri açıklandı
DHMİ Mart ayı verileri açıklandı
Erzurum GSİM 4 aylık verileri paylaştı
Erzurum GSİM 4 aylık verileri paylaştı
Kop Dağı’nda buzlanma
Kop Dağı’nda buzlanma
TDV'den öğrencilere destek
TDV'den öğrencilere destek
HABERLER>GUNCEL
22 Mayıs 2010 Cumartesi - 04:23

Dernekler beyanname süreci tamamlandı

Erzurum’da beyanname vermeleri için derneklere tanınan 120 günlük süre sona erdi. Kayıtlı 625 derneğin bulunduğu Erzurum’da, 611 dernekten resmi beyanname alınırken, 14 dernek hakkında da ceza i işlem uygulanmasına karar verildi.

Dernekler beyanname süreci tamamlandı

Dernekler İl Müdürü Feyzullah Kılıç, her yıl verilmesi zaruri olan dernek beyannamelerinin toplandığını bildirdi. Beyanname için derneklere tanınan 120 günlük sürenin dolduğuna işaret eden Kılıç, bu süre zarfında kayıtlı 625 dernekten 611’inin beyannamesini verdiğini kaydetti. Beyannamesini teslim etmeyen dernekler hakkında, Dernekler Kanununu gereğince idari para cezası uygulayacaklarını dile getiren Feyzullah Kılıç, “Belirtilen süre zarfında verilmesi mecburi olan beyannamelerini teslim etmeyen derneklere, 572 TL tutarında idari para cezası uygulanacak.” dedi.
//611 DERNEK BEYANDA BULUNDU
Geçmiş yıllara oranla dernekçilik faaliyetlerinin Erzurum’da giderek profesyonel bir hal aldığını vurgulayan Feyzullah Kılıç, önceki yıllarda beyannamede bulunmayan dernek sayısının çok daha fazla olduğuna işaret ederek, “Erzurum, artık dernekçiliği tam anlamıyla öğrendi. Çünkü her geçen yıl kanuni yükümlülükler biraz daha az eksiklikle yerine getiriliyor. Önceki yıllarda beyannamesini vermeyen dernek sayısı, toplam içerisinde neredeyse yüzde 10’luk kısmı oluştururken, artık bu oran yüzde 2’lere kadar düştü.” diye konuştu.
//ERZURUM’DA DERNEKÇİLİK AÇILIMI
Öte yandan Erzurum’un Türkiye genelinde dernekler çerçevesinde en fazla aktivitenin gerçekleştirildiği iller arasında yer bulduğunu kaydeden Feyzullah Kılıç, özellikle son yıllarda dernek sayısında çok ciddi bir artışın gözlendiğini kaydetti. Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları ve 2011 Kış Oyunları dolayısıyla çok sayıda sosyal, kültürel ve sportif amaçlı derneğin kurulduğu Erzurum’da, dernekçilik faaliyetlerinin de giderek vizyon büyüttüğünü anlatan Feyzullah Kılıç, dernek kayıtlarının da dijital ortama yüklenmesinin ardından artık işlemlerin çok daha süratli biçimde yürütülebildiğini ifade etti. Kılıç, “Bu koşullarda Erzurum’da yürütülen dernekçilik faaliyetlerinin ilerleyen dönemlerde ivme kaydetmesini bekliyoruz.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir, Bağcılar Heyetini ağırladı
İstanbul Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi üyesi 55 kişilik kafile Milli ...
Öztürk’ten kamu denetimi
Vali Öztürk, ilçe gezilerinin ardından kamu kurumlarına yönelik gezilerine ...
Pasinler’de KÖYDES atılımı
Pasinler ilçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı. Toplantıda KÖYDES ...
 
Erzurum’a hayran kaldılar
AHMET AKBUĞA(İHA) - Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen ...
Heyelanın kapattığı yollar açıldı
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum'un Şenkaya ve Karayazı ilçelerinde meydana ...
İba gitti, Bingöl geldi
SAMET ÖZÜNAL (GHA) – 2010 yılı başında yapılan seçimle İnşaat Mühendisleri ...
 
Meteoroloji’de çağdaş yapılanma
ORHAN YILDIRIM/CİHAN - Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nce Meteoroloji ...
Öğrencilerden “Sosyal Yardımlaşma” Hamlesi…
İHSAN KUMRU (GHA)- Gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle dikkat ...
Şehid Aydın dualarla uğurlandı
Tunceli'de 20 gün önce bölücülerin hain saldırıları sonucunda ağır yaralanan ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gücün Direnişi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva