ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor Süper Lig yolunda: 2 - 0
Erzurumspor Süper Lig yolunda: 2 - 0
Erzurum'da DEAŞ operasyonu
Erzurum'da DEAŞ operasyonu
Millî Eğitim Akademisi’nde ilk ders
Millî Eğitim Akademisi’nde ilk ders
Ortaokul Öğrencilerinden Polis Haftası etkinliği
Ortaokul Öğrencilerinden Polis Haftası etkinliği
Hukukçular Derneği'nden İsrail'e tepki
Hukukçular Derneği'nden İsrail'e tepki
HABERLER>SİYASET
27 Eylül 2005 Salı - 00:00

DYP İL BAŞKANI SIRMACI:

GÖÇ, TARIM KESİMİNİN DESTEKLENMESİYLE ÖNLENİR Doğru Yol Partisi (DYP) İl Başkanı Hulusi Sırmacı, Doğu Anadolu bölgesinin iklim ve diğer üretim faktörlerinin göz önüne alınarak, özel bir tarım politikası içinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

DYP İL BAŞKANI SIRMACI:

DYP İL BAŞKANI SIRMACI: GÖÇ, TARIM KESİMİNİN DESTEKLENMESİYLE ÖNLENİR Doğru Yol Partisi (DYP) İl Başkanı Hulusi Sırmacı, Doğu Anadolu bölgesinin iklim ve diğer üretim faktörlerinin göz önüne alınarak, özel bir tarım politikası içinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Doğu Anadolu Çiftçi ve besicisinin üretken olduğunu fakat şartların ve mali güçsüzlüklerin üretim kapasitesini olumsuz etkilediğini anlatan Sırmacı, “Çitçimiz, besicimiz işini kar etmeye hatta istihdam oluşturmaya yönelik yapmalı. Ama bizim çiftçimiz karnını doyurmak için toprağıyla uğraşıyor. Ektiğini, biçtiğini, ahırdaki malını kendi evinin yiyeceğini temin etmek için değerlendiriyor. Batı Bölgelerinde ise çiftçiler, üretimlerini pazara dönük yaparak, karlılık sağlıyorlar. Haliyle bizim çiftçimizin önü kapalı, geleceği de iyi görünmüyor” dedi. Doğu Anadolu çiftçisinin ufkunu açmak gerektiğine değinen Sırmacı, göçün önlenebilmesi için kırsalda yaşayan insanların toprağına bağlılığının artırılmasının şart olduğunu kaydetti. Sırmacı şunları söyledi: “Göç edenlerin büyük çoğunluğunu kırsal kesim insanları oluşturuyor. Eğer göçün önlenmesi isteniyorsa, köyde yaşayan insanlarımızın sorunlarını çözmeliyiz. Köyleri yaşanabilir hale getirmeli, Doğu Anadolu çiftçisinin içinde bulunduğu olumsuz şartları değiştirecek destekler üretmeliyiz. Fakat durum böyle değildir. Doğu Anadolu’da çiftçi kaderiyle baş başa kalmıştır. Özellikle Pancarda uygulanan kotalar, bu kesimi bitme noktasına taşımıştır” Hükümetin doğu Anadolu şartları ile Batı Bölgeleri şartlarını ayırt etmesi ve Doğu Anadolu’ya hitap edecek tarım düzenlemesi yapması gereğine işaret eden DYP il Başkanı Sırmacı, ‘göçü önlemenin yolu tarım kesimini memnun etmekten geçer, tespitini yaptı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP YATIRIM KAPASİTESİNİ SORGULUYOR
CHP İl Başkanı Ersal Bakan, kentte sahip çıkılmadığını işsizlik ve yoksulluğun ...
Erzurum eski milletvekili Polat:
"Erzurum’da kamu yatırımları yetersiz" Saadet Partisi Erzurum eski Milletvekili ...
SP’DE GÜNÜÇ DÖNEMİ BAŞLADI
Saadet Partisi (SP) Erzurum Merkez İlçe Başkanlığı'na Lütfü Günüç seçildi.
 
SP’DE GÜNÜÇ DÖNEMİ BAŞLADI
Saadet Partisi (SP) Erzurum Merkez İlçe Başkanlığı'na Lütfü Günüç seçildi.
CHP’NİN 82. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLAYAN CHP İL BAŞKANI BAKAN:
PARTİMİZİN TEMEL DÜŞÜNCESİ, İNSANA SAYGIDIR Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum ...
ANAP İL BAŞKANI DURAK:
“Devletimiz terörün üstesinden gelecektir” Anavatan Partisi İl Başkanı ...
 
DYP İL BAŞKANI SIRMACI:
Belediye çalışmaları vatandaşı mağdur etmemeli DYP İl Başkanı Hulusi ...
BBP’DEN BELEDİYE BAŞKANLARINA DESTEK
Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Teşkilatı Başkanı Cemal Almaz, şehrin ...
ATP’NİN ERZURUMLU GENEL BAŞKANI ÖZTÜRK:
ERZURUMLU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM Aydınlık Türkiye Partisi Genel başkanı ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Filin Karınca İle Savaşı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva