Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Avar ailesi yasta
Avar ailesi yasta
7 yılda 3 ton 885 kg 223 gr uyuşturucu ele geçirildi
7 yılda 3 ton 885 kg 223 gr uyuşturucu ele geçirildi
Erzurum’da Ramazan iklimi
Erzurum’da Ramazan iklimi
Vali Baruş, EMŞAV ile iftar yaptı
Vali Baruş, EMŞAV ile iftar yaptı
Yakutiye Medresesi’nde, tefekkür dolu bir buluşma
Yakutiye Medresesi’nde, tefekkür dolu bir buluşma
HABERLER>GUNCEL
23 Mart 2007 Cuma - 00:00

DÜNYA METEOROLOJİ GÜNÜ KUTLANIYOR

Dünya Meteoroloji Günü sebebiyle yazılı bir açıklama yapan Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürü Bünyamin Çamkerten Meteoroloji çalışanlarının gününü kutladı.

DÜNYA METEOROLOJİ GÜNÜ KUTLANIYOR

DÜNYA METEOROLOJİ GÜNÜ KUTLANIYOR Dünya Meteoroloji Günü sebebiyle yazılı bir açıklama yapan Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürü Bünyamin Çamkerten Meteoroloji çalışanlarının gününü kutladı.Meteoroloji Bölge Müdürü Çamkerten yaptığı açıklamada, her yıl 23 Mart'ta Dünya Meteoroloji Teşkilatı'nca (WMO), 187 üye ülke ile birlikte Dünya Meteoroloji Günü'nün kutlandığını söyledi. Çamkerten açıklamasında daha sonra şunları kaydetti: “ Bu günün amacı, Dünya Meteoroloji Teşkilatını kuran sözleşmenin 1950 yılının aynı tarihinde yürürlüğe girişini anmaktır. 46. yılını kutladığımız Dünya Meteoroloji Günü'nün 2007 yılı konusu “Küresel Etkilerin Kavranmasında Kutupsal Meteoroloji” olarak seçilmiştir. Araştırmacıların her iki kutup bölgesinde de yaz ve kış ayları çalışabilmelerini sağlamak amacıyla WMO ve Uluslar arası Bilim Konseyi (ISCU) tarafından 2007 Mart ayından 2009 Mart ayına kadar Uluslar arası Kutup Yılı (IPY) olarak kararlaştırılmıştır. Uluslar arası Kutup Yılının ana teması; Kutup bölgeleri ve küresel etkileri üzerine uluslar arası disiplinli bir bilimsel araştırma ve gözlemlerin yapılmasıdır. Uluslar arası Kutup Yılı için diğer bir önemli bir bilgi girişi de WMO Uzay Programı tarafından sağlanacaktır. Bu yılın bilimsel ve işlevsel sonuçları kuvvetli hava tahminini de içine alacak şekilde daha ileri ve çevre izleme ve tahmin sistemleri konusunda gelişme sağlayacak kapsamlı veri ve geçerli bilgi üreterek, WMO'nun birçok programı için fayda sağlayacaktır. 23 Mart Dünya Meteoroloji Gününü kutlarken; Dünya Meteoroloji Örgütü üyelerinin, Kutup Meteorolojisinin önemini; hayatımıza, güvenlik ve refahımıza verebileceği etkileri fark edeceğini ümit etmekteyim. Bununla birlikte, bu çabanın sonuçlarının iklim değişkenliği ve iklim değişiminin daha iyi anlaşılmasına ve 21. yüzyılın bazı temel iklim zorluklarıyla ilgili iklim uygulamalarının geliştirilmesine katkı sağlanacağı beklentisiyle tüm çalışanlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BÜYÜKŞEHİR TARİHE SAHİP ÇIKTI
Erzurum'da, Cumhuriyet Parkı'nda bulunan Şehitler ve Gaziler Anıtı'ndaki ...
HALK SAĞLIĞINI KİM KORUYACAK?
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının hazırladığı gıda ...
‘Dünya Su Günü’ ödülleri dağıtıldı
22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi(ESKİ) ...
 
KARAYAZI'DA PROPAGANDALI KUTLAMASI
Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından Erzurum'un Karayazı ilçesinde ...
EDT’DEN ÜÇ OYUN
Erzurum Devlet Tiyatrosunda (EDT) Hadi Öldürsene Canikom, Ali Baba ve ...
Genel Bütçe giderleri sıralamasında
Erzurum 13’üncü sırada 2007 Şubat ayı Merkezi Bütçe Harcamaları ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
NEVRUZ KUTLAMALARINDA MİLLİ COŞKU YAŞANDI Erzurum'da Nevruz kutlamaları ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNDEN ŞİİR DİNLETİSİ Oltu ilçesinin düşman ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
BUNUN ADI AHLAKSIZLIK VAKIFTAN ALDIĞI KÖMÜRÜNÜ ÇALDILAR Erzurum'da ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Barışın Kumarı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva