DOĞU’DA ATLETİZM GELİŞTİRİLECEK
Türkiye Atletizm Federasyonu As Başkanı Sadık Salman, tüm yurtta atletizm sporunun dibe vurduğunu ve bu konuda ciddi bir çalışma içinde olduklarını söyleyerek, Doğu Anadolu bölgesinde Atletizm sporunu yeniden eski canlı günlerine taşıyacaklarını açıkladı.
Salman, atletizmin eski günlerine döndürmek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade etti. Önümüzdeki günlerde dünyanın en iyi antrenörlerini Doğu Anadolu bölgelerine getirerek tüm atlet ve antrenörlere seminerler verdireceklerini belirten Salman, "Şu anda tüm yurtta olduğu gibi Doğu anadolu’da da atletizm bitmiş durumda. Tüm yurtta bölge ve kulüp ayrımı yapmadan atletizm sporunun canlanması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Atletizm Federasyonu yetkilileri GSGM tarafından Erzurum’da kurulacak ve 2006 yılında tamamlanacak atletizm kompleksinde, uluslar arası çapta atletlerin yetiştirilmesinin amaçlandığını belirttiler. Bilindiği gibi GSGM Balıkesir, Malatya ve Erzurum’da atletizm kompleksi kuracaklarını açıklamıştı.