ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
KUDAKA'dan Çoruh Yöresel Ürünler Çarşısına fizibilite desteği
KUDAKA'dan Çoruh Yöresel Ürünler Çarşısına fizibilite desteği
Taşçı Ailesi yasta
Taşçı Ailesi yasta
Ata tohumu kavılcanın hasadı tamamlandı
Ata tohumu kavılcanın hasadı tamamlandı
Türk Cumhuriyetleri arasında akademik iş birliği
Türk Cumhuriyetleri arasında akademik iş birliği
Rahımcan Otarbayev'e vefa
Rahımcan Otarbayev'e vefa
HABERLER>SPOR
14 Ekim 2026 Çarşamba - 08:05

Atlı Ciritte Atatürk Üniversitesi farkı

Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Atlı Cirit Takımı, Türkiye Geleneksel Atlı Sporlar Federasyonu tarafından düzenlenen 2026 Atlı Cirit Ligi’nde Türkiye yarı finallerine yükselerek önemli bir başarıya imza attı.

Atlı Ciritte Atatürk Üniversitesi farkı

Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Atlı Cirit Takımı, Türkiye Geleneksel Atlı Sporlar Federasyonu tarafından düzenlenen 2026 Atlı Cirit Ligi’nde Türkiye yarı finallerine yükselerek önemli bir başarıya imza attı. Erzurum’u ve Atatürk Üniversitesini ulusal düzeyde temsil eden takım, yarı final müsabakalarında ortaya koyduğu mücadeleyle gelecek yıllar için değerli bir deneyim kazandı.

Erzurum’dan Türkiye Yarı Finallerine

Erzurum’da gerçekleştirilen il müsabakalarında dokuz takımın yer aldığı grubu üçüncü sırada tamamlayan Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Atlı Cirit Takımı, Türkiye genelinde yarı finallere doğrudan katılma hakkı elde eden 12 takım arasında yer aldı. Bu sonuçla ulusal düzeyde önemli bir aşamayı geride bırakan ekip, yarı finallerde Atatürk Üniversitesini ve Erzurum’un köklü atlı cirit geleneğini temsil etti.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tesislerinde düzenlenen yarı final karşılaşmalarında Erzurum Şengel Atlı, Uşak Bozkuşlar ve Manisa Beypınar kulüpleriyle karşılaşan Atatürk Üniversitesi ekibi, güçlü rakipleri karşısında final mücadelesi verdi. Finalin eşiğinden dönen takım, turnuva boyunca edindiği tecrübeyle sportif gelişimi açısından önemli bir kazanım elde etti.

Rektör Hacımüftüoğlu: “Geleneksel Sporlarımızı Yaşatmak ve Gelecek Kuşaklara Aktarmak Önemli Bir Sorumluluktur”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversite spor kulübünün Türkiye yarı finallerinde mücadele etmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, geleneksel sporların yaşatılmasının kültürel mirasın korunması açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.

Atlı ciridin yalnızca bir spor dalı değil, aynı zamanda milletimizin tarihini, kültürel birikimini, cesaretini ve atlı spor geleneğini yansıtan önemli bir miras olduğunu vurgulayan Rektör Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesi olarak bu mirasın yaşatılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını önemsediklerini ifade etti.

Üniversitelerin akademik başarılarının yanı sıra öğrencilerin ve sporcuların farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlayan bir anlayışla hareket etmesi gerektiğini belirten Hacımüftüoğlu, sporun disiplin, takım ruhu, dayanışma ve mücadele bilincinin gelişmesine önemli katkılar sunduğunu kaydetti.

Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Atlı Cirit Takımı’nın Türkiye yarı finallerinde Erzurum’u ve üniversiteyi temsil etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Hacımüftüoğlu, sporcuları ve teknik ekibi tebrik ederek, takımın önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılara ulaşacağına inandığını ifade etti.

Atatürk Üniversitesi, geleneksel sporların korunması ve yaygınlaştırılmasının yanı sıra sporcuların gelişimini destekleyen çalışmalarıyla üniversite sporunun güçlenmesine ve Erzurum’un köklü spor kültürünün yaşatılmasına katkı sunmayı sürdürüyor.

 
ETÜ Projesine KOSGEB desteği
 
ATAUNİV Tıp Fakültesinden Uluslararası başarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Sivasspor: 1
Trendyol 1. Lig'in 10. haftasında Bandırmaspor, konuk ettiği Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı.
Trendyol 1. Lig: Sarıyer: 1 - Bodrum FK: 4
Trendyol 1. Lig'in 10. haftasında Sarıyer, sahasında karşılaştığı Bodrum ...
Gençlerbirliği'nde Galatasaray mesaisi başladı
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray'ı konuk edecek olan Gençlerbirliği, ...
 
İsmail Kartal: Puan kaybı düşünmüyoruz
Kartal, Aston Villa'nın iyi bir takım olduğunu belirterek, "Yarın hep ...
Euroleague: FB: 99 - Zalgiris Kaunas: 80
Euroleague'in 5. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Litvanya ekibi Zalgiris ...
 Batrakov, ilk golünü Barcelona’ya karşı attı
Galatasaray’ın Rus futbolcusu Aleksey Batrakov, sarı-kırmızılı formayla ...
 
Buruk, Barcelona maçını değerlendirdi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Barcelona maçının belli dakikalarında ...
GS, Şampiyonlar Ligi’ndeki 2. mağlubiyetini aldı
Galatasaray, Barcelona maçıyla UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon 2. mağlubiyetini aldı.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta ilk gün sonuçları
UEFA Şampiyonlar Ligi 2. haftasında oynanan ilk 9 maçta toplam 32 gol atıldı.
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunlu Ayaklar
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva