ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
İspir'de yürekleri ağza getiren kaza!
İspir'de yürekleri ağza getiren kaza!
Oltu Taşı ocaklarında yeni dönem
Oltu Taşı ocaklarında yeni dönem
Kaymakam Kalkan’a Afrika’dan anlamlı ziyaret
Kaymakam Kalkan’a Afrika’dan anlamlı ziyaret
Arıcıların ayı nöbeti
Arıcıların ayı nöbeti
GSB Yurtları 18 bin 12 öğrenci ağırlayacak
GSB Yurtları 18 bin 12 öğrenci ağırlayacak
HABERLER>ASAYİŞ
15 Ağustos 2009 Cumartesi - 06:05

DHKP-C Davasında 3 tahliye

İHA/İstanbul, Rize ve Trabzon'da 11 Nisan günü düzenlenen eşzamanlı operasyonlarla yasadışı terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonlarda tutuklanan 9 kişinin yargılanmalarına başlandı. Erzurum 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmada, tutuklu sanıklardan 3'ünün tahliyesine karar verildi.

DHKP-C Davasında 3 tahliye

ÜÇ İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin teknik takibi ve istihbaratlar sonucu ulaştıkları bilgiler doğrultusunda Nisan ayında Trabzon ile birlikte Rize ve İstanbul'da eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda S.Ö.(24), B.Ö.(22) H.T.(35), H.B.Y.(34), Y.K.(33), Ç.G.(31), Z.E.(29), İ.K.(24), Z.G.K.(23) ve 3 kişi daha gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiş, 4 gün süren sorgulamalarının ardından da tutuklanarak Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.
İLK YARGILAMA DÜN YAPILDI
Haklarında TCK'nın 314 / 2 maddesi uyarınca haklarında 'Silahlı örgüt üyesi olmak' iddiasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Erzurum 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan 9 sanık, dün ilk kez hakim karşısına çıktı.
Trabzon'da 2005 yılında izinsiz bildiri dağıtırken yaklaşık 2 bin kişi tarafından linç edilmek istenen ve DHKP-C'ye yakınlığı ile bilinen Ekmek ve Adalet Dergisi'nin Trabzon temsilcisi ve Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi Z.E.'nin de aralarında bulunduğu sanıklar, kendilerine yöneltilen suçlamaları reddedip, terör örgütüyle bir bağlarının bulunmadığını belirterek, tahliyelerini talep ettiler.
6 SANIĞIN TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların ailelerinin de izlediği duruşmaya, sanıkların savunmalarını dinledikten sonra yemek arası verdi. Öğleden sonra yeniden başlayan davada sanık avukatlar da savunmalarını yaptıktan sonra, ara karar için duruşmaya ikinci kez ara verildi. Yaklaşık bir saat sonra ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan S.Ö., B.Ö., H.T. tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verirken, diğer 6 sanığın tahliye taleplerini reddetti.
Ara kararın açıklanması sırasında duruşma salonuna alınmayan sanık yakınları, avukatların kararı kendilerine iletmesi üzerine sinir krizleri geçirdi. Tahliye talepleri kabul edilmeyen 6 sanığın yakınları, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.
Kalabalık, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet’ten fuhuş operasyonu
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Masası ekipleri ...
"İsmailağa Cemaati Haberleri" açıklaması
Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, "İsmailağa cemaatiyle" ilgili açılan ...
Cinayet zanlıları Erzurum’da yakalandı
Ordu'nun Akkuş ilçesinde bir kişinin ölümü ile sonuçlanan kasten adam ...
 
Gaziler’de araç hırsızlığı
CİHAN/Erzurum'da esnaflık yapan Metin Han'ın aracı işyerinin önünden ...
Horasan’da esrar operasyonu
Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Horasan'da düzenlenen operasyonda ...
Elektrik, inekleri çarptı
Erzurum'un İspir ilçesi Leylek köyünde arazide otlarken devrilen elektrik ...
 
Terminal Caddesi’nde kaza: 5 yaralı
CİHAN/Erzurum'da meydana gelen trafik kazasında aralarında kadın ve çocukların ...
Emniyet Müdürleri Sarıgöl'de buluştu
Sarıgöl İlçe Emniyet Amirliği görevine yeni atanan Yaşar Şimşek’e, ilçede ...
Oltu’da kamyon kazası
Erzurum’un Oltu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Haritanın Yenilenmesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir yalnızca bir isim yahut soyisim midir?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Artık verilerle dövüşen adamlar var!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yıkılsın, yok olsun böylesi bir dünya
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva