DADAŞKENT BELEDİYESİ 900 AİLEYE GIDA YARDIMI YAPTI.
Dadaşkent yüz güldürüyor
Dadaşkent Belediyesi ramazan ayında da vatandaşın yüzünü güldürüyor. Belediyede kurulan iftar çadırında günlük ortalama 200 kişiye iftar yemeği verilirken, 900 aileye de gıda yardımında bulunuldu.
Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, yardımların işadamlarının desteğiyle yapıldığını, belediyenin zenginden alıp fakire vererek aracı görevi üstlendiğini söyledi.
Huzur iklimi olan Ramazan ayını en verimli şekilde değerlendirme gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Yaylalı, beldedeki altı mahalle ve bağlı altı köyde muhtarlar ile birlikte belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde tespit edilen ihtiyaçlı vatandaşlara gıda yardımlarının yapıldığını kaydetti.
HAYIRSEVER İŞADAMLARINA TEŞEKKÜR
Ramazan ayında iftar çadırı ile birlikte yapılan yardımların maddi boyutunun 100 milyara yaklaştığını kaydeden Başkan Vahdettin Yaylalı, “Yardımlarda belediyemiz zenginle fakir arasında aracı olarak köprü vazifesi görmektedir. Belediyemiz yalnızca dağıtım görevi üstlenmekte, yardımların hayır sahibi işadamlarınca yapıldığı vatandaşlarımıza bildirilmektedir. Ramazan ayında ihtiyaçlı vatandaşlarımızın sevindirilmesi bizim için en büyük mutluluk. Tüm hayır sahibi işadamlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
GÜNLÜK ORTALAMA 200 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ
Öğrenci ve vatandaşlarla birlikte iftar eden Başkan Vahdettin Yaylalı, günlük ortalama 200 kişiye iftar yemeği verildiğini, bunun maliyetinin 525 milyon YTL olduğunu ve hayır sahibi işadamları tarafından karşılandığını kaydetti.
İftar çadırının çok önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Başkan Yaylalı, “İmkansızlıklar içerisinde öğrenim görme gayretinde olan öğrencilere ve ihtiyaçlı vatandaşlarımıza hizmet veren iftar çadırımızda günlük dört çeşit yemek ikramı yapıyoruz. Türkiye’nin değişik yörelerinden ilimize okumak için gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak, onlara Erzurum insanının sıcaklığını, misafirperliğini ve hayırseverliğini anlatma açısından iftar çadırı büyük bir hizmettir.” diye konuştu.
900 AİLEYE GIDA YARDIMI
Beldedeki mahalleler ile birlikte altı köyde 900 aileye gıda yardımı yapıldığını ifade eden Başkan Yaylalı, “Muhtarlarımız ve belediye ekiplerimizin titiz çalışmaları neticesinde tespit ettiğimiz ailelerin bizzat evlerine teslim ederek yardımlarımızı sürdürüyoruz. Maalesef ilimizde yoksulluğun boyutu çok büyük. Biz de imkanlarımız ölçüsünde, hayırsever işadamlarımızın desteğiyle halkımızı bu mübarek ramazan ayında sevindirmenin gayretindeyiz.” şeklinde konuştu.
Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, ihtiyaçlı vatandaşların yanı sıra, Kuran kurslarına, Şehit Aileleri Derneği’ne, Gaziler Derneği’ne, Görme Özürlüler Derneği’ne ve diğer engelli derneklerine de bahse konu yardımlardan yapıldığını da sözlerine ekledi.
RUTİN HİZMETLERE HIZ VERİLDİ
Dadaşkent Belediyesi sosyal faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen yardımların ramazan ayı boyunca süreceğini kaydeden Başkan Yaylalı, sözlerine şöyle devam etti: “Sosyal faaliyetlere ağırlık verirken rutin belediye hizmetlerini de aksatmıyoruz. Hayırsever işadamlarımızın desteğiyle yardımlarımız devam ederken, asfalt, karo, kilit taşı ve bordür çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz. Şu an beldemizde doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Yollarımız, cadde ve sokaklarımız bu çalışmalar nedeniyle önemli hasar gördü. Halkımızın sıkıntı çekmemesi için tüm bütçemizi rutin hizmetlere yönlendirmiş durumdayız. Sezonun sonuna yaklaştığımız şu günlerde kilit taşı, karo, bordür ve asfalt çalışmalarımıza da hız verdik. Hayırsever işadamlarımızın desteğiyle de sosyal faaliyetlerimizi aksatmıyoruz. Destek olan tüm işadamlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”