Çocuk yuvasına anlamlı ziyaret
Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 6-12 yaş grubu çocukların barındığı Zübeyda Hanım Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti.
Dadaşkent Belediyesi sosyal faaliyetleri kapsamında AK Parti Dadaşkent Belde Kadın Kolları ve beldeden bir grup çocukla yuvada barınan çocukları ziyaret eden Başkan Yaylalı, beraberinde getirdiği giysi, oyuncak ve kitaptan oluşan çeşitli hediyeleri çocuklara dağıttı.
Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Kılıç’ın da hazır bulunduğu ziyarette, çocukların mutluluğu gözlerinden okunurken, Başkan Yaylalı’ya gösterdikleri sevgi gösterisi de dikkatlerden kaçmadı.
Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, yuvada barınan çocuklara karşı herkesin bir sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirterek, “Yuvada ve yurtta barınan çocuklar, bizim çocuklarımız. Onlardan beklentilerimiz var, ancak onlara karşı sorumluklularımız da var. Devlet olarak çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamada sorun yok. Ancak başta yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve imkanları elverişli olan hayırsever vatandaşlarımızın buralara karşı sorumlulukları biraz daha fazla. Biz bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak belirli aralıklarla, imkanlarımız ölçüsünde ziyaretler gerçekleştirip, çeşitli hediyeler takdim ederek bu çocuklarımızın sahipsiz olmadıklarını gösteriyoruz. Buradaki çocuklarımızın daha fazla sevgiye ve şefkate ihtiyaçları var. Devlet çatısı altında yetiştirilen çocuklarımıza devletimizin gerekli sevgiyi ve şefkati gösterdiğinden eminiz. Buralara karşı halkımızın da gerekli hassasiyeti gösterdiğini biliyoruz. Bu çocukları sahipsiz bırakmamak, bizlerin öncelikli görevidir. Bundan sonra da ziyaretlerimizi sıklaştırıp, bu çocuklarımıza karşı sorumluğumuz yerine getirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Kılıç ise, yuvada barınan çocuklara devletin her türlü sevgi ve şefkati gösterdiğini söyledi. Başkan Yaylalı’nın yuvada barınan çocuklara karşı özel bir hassasiyet gösterdiğini ve bunun da kendilerini son derece mutlu ettiğini belirten Kılıç, “Sayın başkanın gerçekleştirdiği ziyaretler burada barınan çocuklara ayrı bir mutluluk veriyor. Geleceğimiz olan bu yavrularımıza karşı hepimizin sorumluluğu oldukça fazla. Devletimiz onlara gereken sevgi ve şefkati gösteriyor. Ancak Başkan Yaylalı gibi yerel yöneticilerimizin de onlara sahip çıkması bizim için ve çocuklarımızı için büyük mutluluk. Sayın başkana desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.” diye konuştu
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Kılıç, 6-12 yaş arası toplam 129 kimsesiz çocuğun barındığı yuva ile ilgili Başkan Yaylalı’ya bir ihtiyaç listesi sundu. Çocukların giysi ve ayakkabı ihtiyaçlarının olduğu liste ile ilgili Başkan Yaylalı gereken çalışmayı yapacağını ve hayırsever işadamlarının da desteği ile bu ihtiyaçların karşılanacağını söyledi.