Erzurum’un Pasinler ilçesi, adeta şantiyeye dönüştürüldü. 29 Mart seçimlerinde Pasinler Belediye Başkanlığı’na seçilen Ünsal Sertoğlu, Pasinler’de hem alt, hem de üstyapı çalışmalarına yoğunluk kazandırdı. Kanalizasyon, enerji nakil hatlarının yeraltına alınması, su şebeke hatlarının yenilenmesi ve mezarlıkların ilkel görüntülerden kurtarılması gibi çalışmalara imza atan Pasinler Belediye Başkanı Sertoğlu, ilçe sakinlerinin takdirini topluyor.
PASİNLER’i ŞANTİYEYE DÖNDÜRDÜ
4 ay önce yapılan yerel seçimlerde Pasinler Belediye Başkanı seçilen Ünsal Sertoğlu, ilçeyi adeta şantiyeye dönüştürdü. Belediye tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde ilçe halkının gönlünde taht kuran Başkan Sertoğlu, “Pasinler’de kazma vurmadık tek bir metrekare alan bile bırakmayacağız.” diyerek, çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini kaydetti.
Başkanlık koltuğunu büyük bir borçla devraldığını hatırlatan Sertoğlu, “Göreve geldiğimde belediyenin 20 trilyon borcunun varlığından haberdardım. Ben buna rağmen hizmet etme sözü verdim. Allah’a şükürler olsun, büyük bir borç altındaki Pasinler Belediyesi olarak, ilçeye çok ciddi hizmetlerde bulunduk. İlçe halkının göstermiş olduğu ilgi ve sevgi karşısında çalışmalarımız aralıksız devam edecek” diye konuştu.
ÇADIR VE KAMP TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Pasinler’e yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Ünsal Sertoğlu, ilk çalışmasının, Pasinler Bahçesi’ne 6 bin huş ağacı dikmek olduğunu söyledi. Belediyeye ait bahçelerde çadır ve kamp turizminin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirten Sertoğlu, “İlçe ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bahçelerimizde çadır kampının gelişmesini istiyoruz. Biz belediye olarak çadır kampı yapan vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep etmiyor, ayrıca çadırı bulunmayan vatandaşlarımıza da çadır temininde bulunuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ilçemiz kaliteli göç verip, kalitesiz göç almıştır. Bunun önüne geçebilmemiz için, ilçe ekonomisini kalkındırmak zorundayız. Derdimiz ilçe ekonomisini kalkındırmak. Bunun için gerek bahçelerimiz ve gerekse kaplıcalarımızın gerektiği gibi çalışmasını sağlamak en büyük görevlerimiz arasındadır.” şeklinde konuştu.
ALTYAPI YENİLENDİ
İlçede kanalizasyon çalışmalarını çok süratli biçimde yapıp bitirdiklerini bildiren Başkan Sertoğlu, bu çalışmayla 50 yıldır yaşanan altyapı sorununun giderildiğini söyledi. Sertoğlu, “İlçede 8 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon tesisatını yeniledik. Yapmış olduğumuz bu çalışmayla ilçemizde yaşanan 50 yıllık kanalizasyon sorununu tamamen ortadan kaldırdık. Bu çalışmayı gerçekleştirmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’den ciddi destekler gördük. Kendisine de ilçem adına teşekkür ediyorum.” dedi.
İlçeye yapılan yeni su deposunun yanı sıra, her mahalledeki su şebeke hatlarının da yenilendiğini anlatan Sertoğlu, “İlçemizde içme su probleminin giderilmesi noktasında önemli çalışmalar başlattık. Gerek yeni yaptırdığımız su deposu, gerekse mahallelerde yaptırdığımız şebeke hatlarıyla önemli adımlar attık.” diye konuştu.
PASİNLER TERMAL TURİZM MERKEZİ OLACAK
Termal turizmin canlanması noktasında da gerekli çalışmaları yaptıklarını bildiren Sertoğlu, bu çalışmalar çerçevesinde ilk etapta mevcut kaplıcalarda tadilat yaptıklarını dile getirdi. İlçeye yeni bir termal tesis kurulması noktasında önemli adımlar atılacağını vurgulayan Pasinler Belediye Başkanı Serotğlu, “İlçemizde termal turizmin mesafe kat etmesi için çok ciddi bir yatırıma ihtiyaç var. Belediye olarak bizim bu yatırımı gerçekleştirmemiz çok zor. Ancak biz bu tesisin yapılması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Ankara’ya bugünden başlattığımız baskılarla inşallah önümüzdeki yıl tesisin yapılması söz konusu olacak.” dedi.
KALE TARİHİ İMAJINA KAVUŞACAK
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Pasinler Kalesi’nin etrafında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Başkan Sertoğlu, yapılan istimlaklara rağmen enkazların bir türlü ortadan kaldırılmadığını belirterek, bu durumun hem ilçenin, hem de Pasinler Kalesi’nin imajına gölge düşürdüğünü ifade etti. Sertoğlu, temizleme çalışmaları tamamlandıktan sonra bölgede yeşil alan çalışması yaparak, Pasinler Kalesi’nin tarihine uygun bir şekilde korunmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.