ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Alışveriş Festivali başladı
Erzurum Alışveriş Festivali başladı
II. Dünya savaşında Türkler
II. Dünya savaşında Türkler
2026 yılı sınav uygulama takvimi yayımlandı
2026 yılı sınav uygulama takvimi yayımlandı
Okullarda ilk ara tatil başladı
Okullarda ilk ara tatil başladı
KUDAKA'dan Yeşil Yaşam Projesi'ne destek
KUDAKA'dan Yeşil Yaşam Projesi'ne destek
HABERLER>EKONOMİ
30 Ocak 2010 Cumartesi - 03:37

“Besici, kuyumcudan çok kazandı”

Erzurum’da besicilerle bir araya gelerek sorunlarını görüşen EBK Genel Müdürü Ulubaş, son zamanlarda kırmızı etteki fiyat artışını değerlendirdi. Ulubaş, "Geçmişte söyledim, şimdide söylüyorum. Son zamanlarda besiciler kuyumculardan çok kazandı" dedi.

“Besici, kuyumcudan çok kazandı”

 Erzurum’da besicilerle bir araya gelerek sorunlarını görüşen Et ve Balık Kurumu (EBK ) Genel Müdürü Bekir Ulubaş, son zamanlarda kırmızı etteki fiyat artışını değerlendirdi. Bekir Ulubaş, "Geçmişte söyledim, şimdide söylüyorum. Son zamanlarda besiciler kuyumculardan çok kazandı" dedi.
//EBK, BESİCİ İŞBİRLİĞİ
EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Erzurum Kombinasında besicilerle bir araya geldi. Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Kaya ve Erzurum Kombina Müdürü İsmail Atasever'in de hazır bulunduğu toplantıda son dönemlerdeki kırmızı etteki fiyat artışlarının nedenlerini anlattı. 2002 yılına kadar besicilerin çok az kazandığını anımsatan Bekir Ulubaş, "Az kazandıkları içinde besi ahırlarındaki ot oranını aşağı çektiler. Son yıllardaki arz talep dengesinin değişmesinden dolayı fiyatlarda bir yükselme oluştu. TUİK rakamlarına göre ülkemizdeki küçükbaş hayvan sayısı 23 milyona düştü. Küçükbaş hayvan sayısı azalınca büyükbaşa olan talep arttı. Geçmişte söyledim, şimdide söylüyorum. Son zamanlarda besiciler kuyumculardan çok kazandı" diye konuştu.
//EBK BÜYÜKŞEHİR ANLAŞMASI
EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Erzurum Büyükşehir Belediyesiyle bir anlaşma yaptıklarını ifade ederek "Kombina arsasını biz Büyükşehir belediyesine vereceğiz. Onlar da bize modern bir kombina yapacak. 2012 yılında hizmete girecek olan kombinada Erzurum patentli sucuk, kavurma, pastırma, salam üretilecek" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Talat Dündar dundar@hacettepe .edu.tr 31 Ocak 2010 Pazar 11:58

Sayın Genel Müdür Acaba hiç hayatında ahırla iç,içe çalıştın mı ? biraz az atsan daha iyi olur kanaatindeyim kurbanlık büyük baş hayvan kaç kış ahır da ,kaç kış da merada beslenir bilirmisin ? O köylü gecesini gündüzüne katar karısının koynundan çıkar devamlı ahırla baş,başa yaşar zira ahır da hayvanın boynunda ki kap tabir edilen halka onuhen an boğabilir bu yıl et neden para etti biliyormusun?hayvanlarda ki hastalık nedeniyle komşu ülkeler garantina uyguladığından kaçak et ve haynan yeterince gelemedi Acaba bir inğin ve bir koyunu kaç memesi vardır sormayı çok isterdim.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım’da proje süreci
GHA/Erzurum’da “Silaj ve TMR Balyalama ve Paketleme Tesisi” adlı bir proje ...
Türk Harb-İş’ten sendikacılık tepkisi
GHA/Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Hamza Akyüz, “Hükümet, ...
"Hal Yasası" Komisyonda kabul edildi
İHA/Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, toptancı ...
 
Memurlar vergi adaleti istiyor
ERZURUM(CİHAN)- Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Erzurum Şube Mali ...
Kış taksicilere yaradı
GHA/Erzurum’da günlük yaşamı adeta durma noktasına getiren kar ve soğuk ...
Et lüks oldu
GHA/Et fiyatlarındaki artışla şaşkına dönen dar gelirli vatandaş, adeta ...
 
SGK istatistikleri açıklandı
GHA/Erzurum’da kamu ve özel sektörde sigortalı olarak çalışanların sayısı, ...
STK’larda genç damgası
İHA/Genç MÜSİAD Erzurum Şubesi’nde Yönetim Kurulu değişikliğine gidildi. ...
5084 tepkileri sürüyor
DÜNYA/Türkiye genelinde 49 ili kapsayan ve istihdam artışı ile yatırımları ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Dönemin Yenisi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Seri üretimin vicdanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva