AYDIN ÖĞRENCİLERE KONFERANS VERDİ
Son sınıf öğrencilerinin izlediği seminerde konuşan Mehmet Zeki Aydın her toplumda yönünü bulmada zorlanan ve şakın olan insanlarının olduğunu, önemli olanın bu eksikliğin ve dikkatsizliğin farkına vararak hayatı bilinçli ve dengeli bir şekilde yaşamak olduğunu söyledi.
Prof. Dr Mehmet Zeki Aydın, bilinçsizliğin hayatta telafisi zor sonuçlar doğuracağını belirterek, “Başarının yolu bilinçli olmaktan geçer. Bilinçli olmak, bilinçsiz olmamaktır. Şaşkın olmamaktır. Yaptıklarının farkında olmak, yaptıklarını bilerek yapmak, neyi niçin yaptığının hesabını verebilmek, niçin yapmadığının da hesabını verebilmek, fark etmez dememek, ne yapayım demektir. Hedefi olmak ve rast gele yaşamamaktır. Bilinçli yaşamak, başkalarına göre yaşamamaktır. Dengesiz olmamak, orta yolu bulmak, aşırıya kaçmamak, sorarak, danışarak, yaptığımızı yerli yerinde yapmak, sözleri ve davranışlarıyla bir bütünlük içerisinde olmaktır” dedi.
Anadolu Lisesi Müdürü Abdulgani Sarıkaya ise konuşmasında bu tür seminerlerle öğrencileri hayata daha iyi hazırlamaya katkıda bulunmak istediklerini belirti.