Balık ve balık yağı kalbi koruyor
Balık tüketimi ve balıkta bulunan yağların, kalbi koruduğu ve damar hastalıklarını önlediği bildirildi.
Araştırmalara göre, balık yağlarının akıl sağlığı ve idrak gücü üzerinde de olumlu etkiler sağladığı vurgulandı. Balıkla ilgili yapılan araştırmalarda, yağlı balık veya balık yağı alan kişilerin zeka testlerinden yüzde 13 oranında daha yüksek puan aldığı belirtilirken, aynı kişilerde Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin çok daha az olduğu ifade edildi. 1947 yılında yapılan ulusal zeka testine katılan 11 yaşındaki kişiler, 64 yaşına geldiklerinde tekrar zeka testine tabi tutulduğunda çıkan sonucun balık yağı kullanan kişilerde idrak fonksiyonunun daha yüksek olduğu ortaya çıktığı bildirildi.