Balık Piyasası Durgunlaştı
Kış balığı olarak bilinen hamsi ve istavrit, havaların ısınmasıyla birlikte piyasadan tamamen çekildi. Erzurum’daki balıkçılar, Çipura, Somon, Levrek, Alabalık ve Torik balıklarının satışına devam ederlerken, kısa bir süre sonra sezonun tamamen kapanacağı öğrenildi.
ERZURUM’DA HAMSİ TÜKETİMİ REKOR DÜZEYDE
Erzurum’da Gez Mahallesi’nde balıkçılık yapan Yüksel Yaşar isimli esnaf, Erzurum’un, hamsi ve istavrit tüketiminde Türkiye’nin sayılı şehirleri arasında bulunduğunu söyledi. Havaların ısınmasıyla birlikte hamsi ve istavritin piyasadan çekildiğini kaydeden Yaşar, “Erzurum’da hamsi ve istavrit satışları sona erdi. Bu saatten sonra bu iki balığı bulmak oldukça güç. Sezon tamamen kapanıncaya kadar, çipura, somon, levrek, alabalık ve torik balıklarının satışına devam edeceğiz” dedi.
Havaların ısınmasıyla birlikte Erzurum’da balık avlama meraklısı olanların su kenarlarına akın ettiğini dile getiren Yaşar, özellikle sazan ve alabalık türlerinin Erzurum’da oldukça fazla görüldüğünü ifade etti.
BALIK SEZONU KAPANIYOR
Sezonun kapanacak olması nedeniyle fiyatların da yükselişe geçtiğine dikkati çeken Yüksel Yaşar, “Şu anda çipura ve levrek balığının kilosunu 12 YTL’den satıyoruz. Somon balığı 17 ve alabalık ise 7,5 YTL. Torik balığı ise 7 YTL’den satışa sunuluyor.” diye konuştu.
Deniz canlılarının bu dönemlerde üremeye geçtiklerini, bu yüzden av sezonunun kapandığını kaydeden Yaşar, olta balıkçılığı yapan vatandaşlara da çağrıda bulundu. Avlanırken, yumurta bırakmamış balıklara dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Yaşar, “Deniz canlıları, bizim en büyük zenginliğimiz. Bu yüzden onları avlarken, türlerini tamamen tüketmemeye özen gösterelim” dedi.