Bakan Akdağ’ı İstifa Ettirdiler
Erzurum'da, Gazete Güncel internet haber sitesi, 1 Nisan şakası olarak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın istifa ettiğini duyurdu. Güncel Medya Grup Koordinatörü Recep Kapucu, yaptığı açıklamada, 1 Nisan şakası olarak internet haber sitelerinde farklı bir çalışma yapmak istediklerini belirterek, AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesinde açılan davadan da esinlenerek, Erzurumlu olan Sağlık Bakanı Akdağ'ın istifa ettiğini duyurmaya karar verdiklerini söyledi.
HABER BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ
Haberin 30 dakika içerisinde 271 okuyucu tarafından okunduğunu belirten Kapucu, şunları kaydetti: ''Böyle bir şakanın herkesin dikkatini, ilgisini çekeceğini düşündük. Şaka haberimiz, sitemizde bugüne kadar en fazla okunan haber olmaya aday gözüküyor. Şimdiye kadar yapılan haberler içerisinde en çok okunan haberimiz 24 saatte 1200 kişi tarafından ziyaret edilmişti. Şaka haberimizin 30 dakikada 271 kişi tarafından okunması, rekor kıracağını gösteriyor.''
ŞAKA HABERİNİN METNİ
''www.gazeteguncel.com'' adresli sitede yer alan ''Bakan Akdağ istifa etti'' başlıklı haberde şu ifadeler yer alıyor: ''Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkında açılan kapatma davasını kabul etmesinden sonra, bu sabah Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlıktan ve partisinden istifa etti. Olay kamuoyunda bomba etkisi yaratırken, istifa olayının ''www.gazeteguncel.com'un 1 Nisan şakası olduğu ortaya çıktı. Tüm okurlarımızdan özür diliyoruz. Bugünü unutmayın, 1 Nisan.''
SINIR TELLERİ KALDIRILDI ŞAKASI
Mardin'in Nusaybin ilçesinde ''Nusaybinim.com'' adlı internet sitesi, 1 Nisan şakası olarak, ''Türkiye-Suriye arasındaki sınır telleri kaldırıldı'' şeklinde haber yaptı.
Sitede, Kaymakam Yücel Gemici'nin, ''Nusaybinim.com'' editörüne açıklama yaptığı belirtilerek, Kamışlı makamlarıyla yaptıkları görüşme sonucunda Nusaybin ile Kamışlı'yı birbirinden ayıran dikenli tellerin kaldırıldığı, bu sabah itibarıyla mayın temizleme çalışmalarına başlandığı bildirildi.
1 Nisan şakası olarak hazırlanan haberde ayrıca, tellerin kaldırıldığını duyan Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı kentinde yaşayan vatandaşların sınıra koştuklarına yer verildi.